Pushteti kunder Forces

durrsakja

Primus registratum
Pushteti kunder Forces

Me Pushtet dua te peshkruaj aftesine, motivet qe e cojne ne lulezim frutdhenes (pozitiv).
Ndersa Forca...veprimi i kushtezuar nga motive te kunderta nga te Pushtetit (potencialit)...ndoshta negative dhe shkaterruese.
E kam fjalen tek nivelet e ndergjegjes humane.
Nuk po zgjatem tani, por uroj te kete diskutim. Kapeni si te doni!

olti

Neo
Re: Pushteti kunder Forces

Profesori im i arkeologjise thoshte:

Perdorimi i forces pa te drejte eshte diktature dhe pretendimi per te vendosur te drejten pa perdorimin e forces eshte aventure

Ndoshta ska lidhje me temen kjo, por une e thashe /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Si thone?
Pushteti i vertete nuk eshte te kesh ne dore te presesh nje koke, pushtet i vertete eshte te kesh ne dore te presesh nje koke, te shohesh shpatullat ku eshte ngulur te dridhen, te vesh nje dore nen ate mjeker dhe te thuash: "Une te fal!"
Dhe kjo prape nuk eshte force, eshte nje masturbim sublim perballe idese se pushtetit tend te pamate, eshte ngazellimi perballe idese se mbi ato shpatulla qe dridhen nuk qendron koka jote.

Vazhdoj te mendoj (nuk di per sa kohe ende), se forca e vertete eshte mohimi i pushtetit. Kujdes, jo i pushtetit qe s'mund te kesh kurre (shume kollaj si spekulim...), por atij pushteti qe pikerisht ne kete moment, para nje njeriu, para nje pasqyre, para nje ekrani, KE.
Nje force per tu zhveshur qe kurre nuk do te jete imja.

Presidenti

Forumium maestatis

ai do ta ekzekutonte kriminelin,do i hiqte kryet.vendimi ish marre drejte, e mbi kriminelin rendonin vrasje shokesh te pafajshem,tradheti e perdhunime...

Kur Ai ngre shpaten, krimineti e peshtyn,"vritme shpejt,qen" i thote...

Ai ul shpaten dhe s'e vret.te gjithe mahniten.Kur e pyeten per persene tha..

" Une do ekzekutoja nje armik,kriminel ne baze te vendimit te ligjit.Kur me ofendoi brenda meje urrejtja u shtua kisha deshire ta coptoja...dhe ndjeva se urrejtja kaloi detyren.Une jam nen ligjin e s'jam vrases,Do te kthehem kur te jem me i qete"

...fragment nga jeta e Te nderuarit Ali ibn abu muttalib R.a.

olti

Neo

Me sa shoh ne kete teme me shume tentojme
te bejme filozofi se sa psikologji.
E ka vendin atje kjo teme!

Guest

pushteti kunder forces do te thote
Paranoia qe nuk eshte cmenduri po afer mund te jet dhe kur je shuuuuuum i / e zgjuar por duhet te mbash nje ekuliber nese e humbe ateher aty fillon e behesh e zgjuar sepse .....spo e them :cool: