Psikologët Amerikan:Sërbët poupulli më budallenjë në botë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Një anketë Amerikane,Maqedonasit i shpallë si populli i tretë më budalla në botë.Në mesin e 10,të popujve më të menqur në botë,janë;Zviceranët,pastaj Frtancezët,Amerikanët,Norvegjezët,Britanikët e kështu me radhë,,,,
Këtë konstatim e kanë nxjerrë një grup Psikologësh Amerikan nga Uashingrtoni,Nju Jorku dhe Detroiti.Psi kishin bërë anket në internet në mes 190. vendeve.Anketa është bërë nga muaji Majë deri në Tetor.të këtij viti(2013).
Si popull më budalla në botë,Amerikanët i shpallën: Sërbët,në vendin e dytë Turqit,ndërsa në të tretin Maqedonasit.në mesin e dhjetë vendeve të para u gjeten edhe Polakët,Hungarezët,Bullgarët,Kenianët dhe popullin e Zelandës së Re.
për fatë të mir ne Shqiptarët nuk ishmi në mesin e Budallenjëve.
por për fat të keq as në mesin e më të Mirëve...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Silvana,studentja shqipëtare,që ka befasuar historianin grek me përgjigjen e saj në athinë.
-Shkrimet e mediave greke mbi shqipëtaren janë përkthyer dhe kanë përcjell historin e saj.
Silvana është një studente shqipëtare për shkencat politike në unuversitetin e "Padios",së athinës.e cila është bërë lajmë i ditës,në gjithë greqinë.
Është e vetmja studente në mes të 300.studentëve të tjerë grekë në auditorin e fakultetit,që iu përgjigj pyetjes së pedagogut të saj në lidhje me betejen e Maratonës.Në të gjitha mediat greke,pedagogu i njohur Akademiku,Historiani Donatos Papagianis.do të shprehet kështu për fenomenin shqipëtar.
-"Të gjithë studentët në auditor u drejtova pyetjen se kush di dhe mund të më flas për betejen e Maratonës,dhe në sallë pushtoi një heshtje,dhe askush nuk dinte të më jepte përgjigje për betejen e njohur.Këmbëngula përsëri,por aty nga fundi ishte ngritur vetëm një dorë,në mesë të heshtjës se 300.studentëve
Vajza u ngrit dhe mu përgjigjë shumë sakt dhe me shumë detaje të përpikta.E pyeta për emrin dhe vendëlindjen e saj me mendimin se ajo është nga Maratona,40.km.larg Athines,dhe e njeh shumë mire historin e vendit të saj.Por ajo mu përgjigj se emri i saj është.Silvana dhe është nga shqipëria.Jamë quditur për origjinën e saj,Por u ndjeva shumë krenar se si një vajzë e huaj ka mësuar aq mirë historin greke.ndërkoh qe vendasit as që kanë në dijeni për historine vendit të tyre.
Ja pra kjo është ajo studentja shqipëtare që naka bërë krenar të gjithë shqiptarëve dhe qe e dallon nga të gjithë studentët grek,për zgjuarsin dhe intelegjencën e saj.sa qe emri i saj është bërë lajm jo vetëm ne të gjitha auditoret e unuversiteteve greke,por në të gjithë opinionin grek.

Hektor12

Locus omnem
mbase nga historoa ne kemi dale me budallenjtw dhe me idiotet sllavet me te zgjuarit se kane be ca kan dashte dhe ferre ne kembe su ka hy