Re: Pse zihemi me prinderit/te afermit?
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
beh une e them nga eksperienca ime sepsetani qe jam larg tyre kam arritur ti kuptoj.po kjo s'do te thote i jap te drejte edhe prinderit gabojne
Edhe une ate them , po se besoj se do ti fal ndonjehere qe nuk me kane kuptuar atehere kur duhej, sepse edhe nqs ata fillojne te me kuptojne mua tani, it doesn't matter anymore ....cdo gje ka mbaruar per mua...... /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif
[/ QUOTE ]
Ti me verte tregon qe je kalamo ketu. Pse? Sepse vetem nje kalamo be kaq zhurme per asgje dhe thua cdo gje ka mbaruar per mua per dicka qe duhet te jete, eshte dhe do jete gjeja me rendesishme ne jeten tende, prania e prinderve.
Ti the qe je 16, right? Une ne moshen tende ndjehesha po ashtu, edhe pse prinderit mundoheshin te me trajtonin mire, prape se prape ndjehesha kaq e depresuar, kaq unlucky qe nuk beja gjera si gocat e tjera Kanadeze sa i urreja. Por...kur u rrita dhe fillova te ve re ndryshimin midis meje dhe atyre vajzave, e kuptova se sa e rendesishme kishte qene keshilla e prinderit.
Prinderit gjithmone i kemi inat kur na bertasin ose sna lejne te bejme disa gjera, por kete duhet te kuptosh se arsyeja pse te bertasin eshte se te duan. E di qe kete mund ta kesh degjuar nja 1000 here, por fakti qendron se arsyeja pse e ke degjuar kaq here eshte se eshte e vertete.
Ti ne vend qe te behesh me nerva e te fillosh te iu bertasesh prinderve (gje qe nuk sjell perfitim nga asnjera pale), qetesohu dhe mendoji gjerat si nje adult. Pyet veten, pse po me thote mami kshu? Kush jane arsyet? Bisedoji keto gjera me prinderit, hapu me to, thuaju se si ndjehesh dhe jam e sigurte qe gjerat do behen me mire.
Prinderi e dashur, kur te rritesh, do jete aleati jot me i madh dhe njeriu qe do te te ndihmoje me shume se cdo kush keshtu qe thirri mendjes, behu e zgjut, leri kalamanlliqet, tregohu si e rritur dhe ata do te te respektojne. Po u solle si kalamo, edhe ata si kalamo will treat you. Besome, ke plot kohe per tu rritur. Merru me gjera qe do te te sjellin lumturi pa pasure rezultate negative si psh, start playing a sport, enter a club in your high school, do crafts in your spare time, make your own club with your friends and play sports together. Mos u tundo nga ajo deshira per tu dukur e madhe se kjo eshte gjeja me e keqe qe mund te besh. Besome, shume e kane henger kete gje, me included. Boll tashi se u lodha tu dhene advice lol.
Hajde, good luck, Im sure you will do great. Make us proud /pf/images/graemlins/smile.gif