Pse shumica e adoleshenteve kane probleme me prinderit?

Irgeni

Primus registratum
Pse shumica e adoleshenteve kane probleme me prinderit?

Nuk e di pse ne kete moshe shumica e te rinjeve kane probleme te tilla biles ka arritur deri ketu sa te ikin nga shtepia dhe te marin rruge te keqija. Nuk arrij ta kuptoj mbaase prinderit nuk na kuptojne apo ndonje gje tjeter qe jua a le ju ne dore ta shpjegoni? :thumbsup:

Guest
Re: Pse shumica e adoleshenteve kane probleme me prinderit?

Adoleshenca eshte perjudhe e stabilizimit te identitetit per individin keshtu qe shume prej nesh nepermjet mosbindejeve perpiqen tu bejne te ditur prinderve autonomine dhe poziten tone. Pastaj te mos harrojme edhe qe shoqeria e se njejtes moshe gjate kesaj perjudhe ka nje trysni me te madhe mbi adoleshentin se sa familja (per te cilen shpesh mund te thuhet se eshte gur ne qafe). Cfare eshte cool per shoqerine eshte fundi i dynjase per familjen. Adoleshenti ka fuqine ne rritje dhe mendjen ne perjudh tranzicjoni. Kontraditat midis brezave fillojne pikerisht ne kete moshe ku prinderit te shohin akoma te vogel dhe te trajtojne si te tille edhe harrojne qe kane qene vete ne kete moshe. Moshe ne te cilen te duket vetja sikur i din te gjitha. Fillon e zbukurohesh, rritesh perdite, ndryshon perdite, shton kujdesin per paraqitjen tende, rrebelohesh se familja nuk ta ve re, ta injoron cdo gje qe ti i gzohesh kurse shoqeria ta perkedhel. Te duket sikur asnje s'te do ne familje, asnje s'te kupton po harron qe te tjeret e kane kaluar perpara. Moralin s'e duron dot, ne kete moshe vetem ti e shijon jeten, njeri tjeter s'kupton. Eshte mosha kur me vertet (me falni per shprehjen) iken per lesh. U prish dynjaja po kjo eshte mosha me e bukur e njeriut. 0 preokupime nje mal me pretendime dhe s'pushon duke degjuar ne familje: Ky djale / vajze nuk eshte ne vete. :mad: :confused:
help.gif
:rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif :cool:

Sara

Primus registratum

Si gjithkush edhe une kam pasur ca probleme te vogla me familjen.Me vinte inat se ishin kunder disa gjerave qe kishin bere vete kur kane qene te rinj.Edhe pse nuk jane teper strikt ose fanatike,dhe besoj se ne shumicen e rasteve me kuptojne nganjehere mendoja"po pse nuk e kuptojne cfare ju them,kaq e veshtire eshte?" Por keto probleme i ka gjithkush.Dhe tani,pas disa gabimesh,edhe pse mu desh kohe e gjate per ta pranuar kete gje,e kuptoj se sa here kam shkuar kunder deshirave ose keshillave te tyre(jo pak here) e kam gjetur veten ne zjarr.Atyre nuk mund tua them kurre se ishin drejte dhe shpresoj se ne te ardhmen nuk do te jem kaq kokeforte.Ndoshta shume forumista ketu jane te pjekur dhe te rritur por une shpeshhere mendoja se isha drejt dhe pas pak kohesh e shikoja se ishte nje gabim.Po secili prej nesh i ka kaluar ose eshte duke i kaluar keto gjera. Jane eksperienca te jetes.

karamel

Primus registratum

hmmmmmmmmm, sepse i fusin hunet kudo, sepse ma marrin shpirtin me keshila, smi plotesojne tekat, sdeshen te ma blenin albumin 'lose yourself', sepse ma kane bere jeten hell!

jane shume stupid!

gangsterja

Primus registratum
Adoleshenca eshte mosha me kritike e njeriut,dhe eshte kalimi i femijes ne nje faze tjeter.Adoleshentet duan te kalojne kohen me shume me njeri-tjetrin te qendrojne ne kafe,ne fb.rrugeve etj...Kjo gje ben qe te ulin orarin studimor dhe te fillojne drogen dhe alkkolin.Shume adoleshente fillojne te vishen ne menyre ekstravagante,duan te dalin te jene te pavarur,te bejne ate c'ka duan vete dhe te jene liderat e botes.Keto gjera cojne ne konflikte me prinderit e tyre dhe me me te rriturit.

mirdita

Papirus rex
Mosha e adoleshences esht nje mosh kritike ,moshen e adoleshneces duheta ta kalojm pa probleme