Pse ne shqiperi rinia eshte shthurur fare?

tao_tao

Primus registratum
Pse ne shqiperi rinia eshte shthurur fare?

Pse rinia shqiptare eshte degjeneruar shume dhe nuk e dine me se cdo te thote moral.Morali nuk ekziston poer ta dhe sillen si kafshe.Se vetem kafshet sillen ne ate menyre.Shkojne me kedo dhe fjala turp nuk ekziston me per ata.Mua me duket se keshtu po shkojme drejt nje humbjeje te plote.Nje vend pa moral dhe pa shkolle se asnje nuk i kushton vemendje shkolles dhe punes por rrine gjithe diten neper lokale dhe motele.Ky eshte nje turp.Une keshtu mendoj.Se di cmendoni ju??????

-Zana-

e...Thjeshte
Pikerisht nga mungesa e arsimit/kultures , nuk kane ku te frymezohen ... meqe edhe brezi i prinderve pothuajse shumica jane te papune .
Dhe fakti qe mundohen te kopjojne jashte kufinjve... nderkohe qe nuk e frekuentojne ate. Me pak fjale nuk jane realiste... qe te ndertojne dicka qe ti pershtatet vendit / ne baze te vendit/realitetit .

E keni vene re kur vijne refugjatet, jane goxha te thjeshte/a... ndryshe nga hunde perpjetet , jo - realiste qe jetojne ne Shqiperi.

joetisti_

Locus omnem
Te mos marrin droge dhe te mos vriten me njeri-tjetrin eshte puna, pa per te tjerat ne rregull jane. Nese shthurje quajne berje te seksit qofte edhe te shfrenuar, une do ta quaja kompliment.
Rinia shqiptare ne fakt perpjekjet per te qene ne lartesine e duhur i ben te medha. Por askush nuk i krijon kushte per me shume. E megjithate do t'ia dalin!

Nuk e kane nje model per te ndjekur sepse ata nga te cilet duhet te merrnin shembull, deshtuan per vete ngaqe u "denuan me vdekje" dhe humben gjithe jeten duke ikur ne drejtimin e gabuar.
Ajo qe te rinjte bejne ka rendesi sepse do t'u reflektohet ne nje jete te mire ose te keqe me vone. Por kam besimin se do te dine ta bejne me mire se paraardhesit e tyre.