Pse karakteri i mashkullit ne pergjithsi ka me teper privilegje(ne opinion shqiptar)

gioti

Primus registratum
Pse karakteri i mashkullit ne pergjithsi ka me teper privilegje(ne opinion shqiptar)

Mendoj se kjo ndoshta egziston si rezultat i asaj qe ne boten shqiptare ende egzistojne rrenjet e ideologjise se vjeter,ne psikologjin e njerzve.

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Pse karakteri i mashkullit ne pergjithsi ka me teper privilegje(ne opinion shqiptar)

Mentaliteti provincial,
Mbeturinat e Kanunit,
Moszhvillimi intelektual masiv,
Mungesa e deshires per t'u dominuar,
Egoja mashkullore.....etj.

eM

Paper Moon
Re: Pse karakteri i mashkullit ne pergjithsi ka me teper privilegje(ne opinion shqiptar)

Per mua vjen nga mungesa e ca njerezve ne eksplorimin e botes duke lexuar!

Lexoni njerez, eshte liria e shpirtit!!! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

alexa

Primus registratum

Fatkeqsisht nuk eshte e vertete vetem per shqiptaret, ndonese nder meshkujt shqiptare mund te jete me e theksuar.
Eshte e vertete ama se meshkujt ndryshe nga femrate duhe tu njihen arritjet e tyre, tu thuhet sa te zotet jane, se jane shpetimtaret.
Nuk e mbaj mend ku e kam lexuar por thuej qe e marre si mesatare, brenda nje periudhe kohe te shkurter meshkujt mund te arrijne rezultate me te mira se femrat (c'fardo aktiviteti), por per nje periudhe te gjate kohe femrat jane ato qe mbizoterojen sepse jane me te balancuara, dine ti perdorin me me effektivitet aftesite e tyre dhe jane me te matura.

Kordelja

Valoris scriptorum

Me falni se po dal nga tema: Eshte e vertete qe femrat reagojne me shpejt dhe jane edhe me praktike se meshkujt ose thene ndryshe me te zhdervjelleta (konstatim shkencor ky).

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

ka te drejte zoteria kur thote ashtu.

sa do llafazane te jene vajzat dhe sa do te te bejne per vete prap LLUQI qe rrin gjithe diten shtri, fle me ore te tera, (flasim kur eshte bebe akoma okay) mmm ka prioritet.

Me kujtohet kur e ben vellain synet /pf/images/graemlins/laugh.gif Une edhe motra ishim te vogla ku merrnim vesh ne se cfar bo ndodhte me te, dhe sgerdhiheshim ne korridor. Mami sa nuk na hengri te gjalle duke na bertit
"si keni fytyre mi voci po hyn ne thike" /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse, The only biggoten son jesuses always takes prioritet. :thumbsup:

Po edhe mua me pelqen ama. Megjithese mami ishte me shume i anuar nga ay (vellai dmth) kisha gjyshin une, edhe gjyshen edhe babin edhe dajojat me nje fjale cdo njeri. Vellait i mjaftonte qe rrinte si lluq ne krevat se sa per mua hmmm gjithe kush me merrte ne krahe se kam qene dreq qe ne djep.

Eshte biologjike femrat anojne nga femijet meshkuj me shume se sa femrat. Nese e keni vene re baballaret duan cucat, cupkat.

Megjithate mos u beni xheloze per kete difference. Sepse fundi fundit ne i marrim te gjitha perkedhelite.

Megjithese, akoma sme vjen mire kur kishim mbremje ne klasse. Vellai shkonte kurse une jo.
Sepse mua me hanin po te kercenin me mua. Kurse vellai do ti hante o qyp. that's the point /pf/images/graemlins/laugh.gif

karamel

Primus registratum

JAM AJO QE JA BEN DYSH FJALEN BABES!