Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Pershendetje
dhe jeni te mirepritur per bashkebisedim.
Si teme kam zgjedhur ''Pse jemi mbrapa botes ne Shqipetaret''
Do te deshiroja te dija mendimet tuaja mbi arsyet madhore qe vendi yne mbetet i paralizur.
Faleminderit.

lir

Primus registratum
Re: Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Ne mbrapa botes? mendoj se pyetja eshte shtruar ne menyre te gabuar. njerezit qe jetojne ne "Boten perendimore" perbejne vetem 28% te popullsise se botes. NQS ti nuk i ke te qarta rrethanat dhe historine e popullit tone besoj se ketu do te gjesh pergjigje nga te gjitha ngjyrat e ylberit. Tema te tilla, analiza te se kaluares une kam vene re plot; cfare nuk kam pare jane pyetje per te ardhmen, qysh mund ta ndertojme shqiperin?, qysh mund ta ndihmojme? a e shohim veten tone ne shqiperi ne te ardhmen? nqs po cfare vizioni keni? cfare idesh keni? te pakten keshtu mendoj une... :wave:

Vis Elbasani

Forumium praecox

Alessio, pavaresisht se ne po kalojme disa veshtiresi - dhe pergjigjja e qellimit te pyetjes tende eshte se ne jetojme ne nje periudhe tranzitore qe e kalon cdo shoqeri qe del nga nje diktature tipike komuniste, qe quhet neokomunizem - ASNJEHERE MOS I POHO VETES SE JEMI PRAPA BOTES, SEPSE BOTA NUK ESHTE AS PERENDIMI, AS LINDJA, AS AUSTRALIA, AS AFRIKA. CDO VEND KA VENDIN E TIJ NE BOTE. NESE I POHOJME VETES SE "JEMI PRAPA BOTES", ASNJEHERE NUK KEMI PER T'U SHERUAR NGA NJE SEMUNDJE E RREZIKSHME, QE QUHET KOMPLEKSI I INFERIORITETIT...

Alesio

Primus registratum

Vis Elbasani
Ke te drejte por fatkeqesisht TRANZICIONI nuk eshte 13-14 vite dhe tashme deri diku,
pra ne nje fare menyre e kemi harruar komunizmin se u be kohe e gjate ne DEMOKRACI dhe asgje nuk duket se eshte ne rregull.
Mbrapa botes
nuk e mendoj nga ana Gjeografike por nga realiteti qe mbizoteron ne vendin tone.
Dhe nuk eshte se une jam pesimist
por te keqes nuk mund ti them e mire.
Faleminderit.

::::::::::::::::::::::::::::::::::
LIND NJE DIELL I RI
PER TE SHKRETEN SHQIPERI
::::::::::::::::::::::::::::::::::

beshbossi

Primus registratum

kam idene e thjeshte se ne na ka lene zoti pas dore ose na ka hedhur ne trash!!!!!!!ai tha:ndihmoni veten pak qe t'ju ndihmoj une shume!ne hic ne!tani hic ai!!!!!! :angel:

Alesio

Primus registratum

Eshte si nje tip perralle qe thojne se u mblodh njehere e nje kohe nje kuvend i madh ne menyre qe te ndanin boten.
Keta qe kerkonin te pervetesonin te gjitha vendet e botes ishin Apostuj , dhe secili mori nje vend.
Ndarja u be dhe befas kishin harruar Shqiperine
por nuk i la te mendohen shume djalli nga qe u shfaq papritur dhe tha ma leni mua kete .
Dhe keshtu ne mbetem prone e djallit.
Gjithsesi mos u frikesoni ndonese duket si perralle e vertete.

::::::::::::::::::::::::::::::::
LIND NJE DIELL I RI
PER TE SHKRETEN SHQIPERI
::::::::::::::::::::::::::::::::

romeo

Forumium maestatis

tema spostohet tek "Shqiperia dhe e ardhmja e saj"

Dua

Primus registratum

Ne nuk jemi mbrapa botes, bota eshte shume perpara nesh.

...nga Dua

alinos

Forumium maestatis

eshte pozicion strategjik, po ju nuk e kuptoni /pf/images/graemlins/wink.gif

bona

Primus registratum

e para s'na e saktesove ke quan te jesh prapa botes???????

pastaj ca flet mi ne shqiptaret hala tu fluturu me presh.
une jetoj mu ne zemer te NY dhe ketu jeten e bejne vetem milioneret ne park ave. edhe nje qind mije dollare ne vjete te besh prape nuk jeton dot kurre si neper filma me shtepi te mire , burre e gru me makina, kalamajte ne shkolla private, pushime ne evrope apo dhe ne usa.
kurre.
mos shif televizor mi.
jane rreckaman shqiptaret kam pare me keq ketu (kur humb naj here rruget futem neper ca lagje qe duhet me pa harten me u siguru se mos kam perfundu ne Africe).
jane rrugace shqiptaret kam pare me keq ketu.
jane pisa shqiptaret kam pare me keq ketu.
jane injorante shqiptaret kam pare me keq ketu.
jane hajdute e korrupsionista shqiptaret kam pare me keq ketu.
per cfare te duash ti kam pare me keq une ketu.
MOS FLUTURO MOS FLUTURO
ATE TECHNOLOGY E PROSPERITET QE ESHTE KETU NE AMERICE SE GEZOJNE TE GJITHE , e gezojne ca veta qe kane ardhe nga anlia e franca me shekuj dhe kombesite e tjera me ne krye ne hame M.

lir

Primus registratum

mir qe te kemi ty bona aty ne NY qe ndihmon komunalen, se era do shperndahej dhe ketej nga jam une..
Se mora vesh bona, na ule a na ngrite? Na bleve a na shite?
hehe ske heq dore akoma nga preshi ti e?
shakate menjane bona, qe te jesh i lumtur ste duhen ti presesh paret me gershere... pastaj ti deshe vete te jetosh ne nje vend kapitalist qe vete nga emri tregon se jo te gjithe e grumbullojne pasurine njesoj. Ti bona do jesh nurse, do bosh qindra mijra dollare, ne rregull do jesh lal, mos u merzit fare ti /pf/images/graemlins/laugh.gif
P.S. E meqe ra fjala, andej nga eshte bona, preshi eshte delikatese, lum ai qe e ha...prandaj mos u ofendoni nga ajo qe tha bona, ajo flet per ju si per veten e vet...

Le_Routard

Forumium maestatis

E para ne nuk jemi mbrapa botes po jemi ne Europe. Qe jemi vendi me i varfer ne Europe jemi, por po te mos ishim neve duhet te ishte nje vend tjeter. Ateher lind pyetja perse nje vend tjeter dhe jo ne?

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Sido qe te jete nuk jemi aq keq sac e bejem, ne ja marim plot vendeve te tjera si psh Somalis, Brukina Fasos, Liberis, Mongolis e me the e te thash.

Gotja ka thene qe banori i nje vendi eshte pjese e thesarit te atij vendi. Mbase ke ne ka me shume hajduta se thesare....

ladouce2005

Primus registratum

Gotja ka thene qe banori i nje vendi eshte pjese e thesarit te atij vendi. [/QB][/QUOTE] ndoshta ne qe kemi ikur jemi thesari, e ndoshta kjo eshte arsyeja kryesore e te mbeturit pas botes.

bona

Primus registratum

lir

prape ti mas kurrizit tim. jo o xemel se i kam maru te gjitha shkollat. jo o cpilt. te thashe po deshe me studiu edhe nje here ne Columbia University-- masters ne adult nurse practicioner do besh te pakten 100,000 ne vjet( por ama do vazhdosh te mbash up to date me te rejat so shkon ne shkolle gjithmone, po pate mbeshtetje financiare, sidomos te jesh nga england ose france qe te sponzorizonje te pasmit e manhatten hap dhe your practice.
jo o xemel se punon ne manhatten ne park ave ose fifth ave dhe s'man ere o cpilt i vockel.

dhe po i thoja kesaj/ketij lart qe glamor eshte vetem ne nje pjese te vockel ( sic permenda ne ato lagje me siper qe njerzit harxhojne per nurse dhe per doc apo per avocatet e tyre me mijra dollare per te mirembajtur shendetin dhe per te mos u plakur kurre--- dhe jo si ne shqiperi qe nurse sic the ti mbajne ere) dhe pjesa tjeter jetojne normal.
dhe gjithashtu ke dhe me keq se ne shqiperi.

PS: my point eshte qe nqs dikush esthe deshtak si individual s'ka pse thote qe obobo jam shqiptar pranej jam ashtu.

PSS: te puc bona dhe suksese ne shkolle.

PSS: i dashur lir( tani jam serioz) .
do kisha shume deshire te te merrja ne ambintet e punes, jetes, entertainment , e ku te duash ti se ku punojne ato nurset me ere. do vdisja te te tregoja.te vij motra te merr ku te jesh ti deri ne 4 ore larg nga jetoj.

lir

Primus registratum

ah mire qe me puth ti o bona se ketu ste puth njeri...me fal se ste kuptova me lart, dhe mbase te ngacmova cik si shume po sec ka ai kurrizi jot qe me terheq se di..

bona

Primus registratum

he pra do vish apo jo. kam tre dite pushim.

lir

Primus registratum

patjeter mi bona , qysh jo, qysh te te kontaktoj une ty..te keshilloj mos te vesh numra telefoni ne kete faqe..

ladouce2005

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ndoshta juve jeni THESI, jo thesari. [/qb]
po ti as nuk e ke idene se c'ka brenda ke thesi, so better shut up!!!!!!!!!

hot

Hotgirl

pse jemi mbrapa bote ne shqiptaret?!
se nuk duam njeri tjetrin,ja pse!