PROGRAMUESIT TE VRAPOJNE..

Pe.ili.sh

Primus registratum
PROGRAMUESIT TE VRAPOJNE..

Te dashur programues
Meqe ka pak kohe qe kompjuteri im provokohet ne menyre te rende dhe mbrojtja qe i kam bere eshte e fuqishme, perseri "spiunet kompjuter" kerkojne te hedhin Virus ose te atakojne kompjuterin tim.
Dhe kjo ndodh kur hyj ne albforumin tuaj perderisa ju nuk garantoni mbrojtjen e anetareve te albforumit.
Me kete rast desha te bej disa pyetje:
1 Mbroni ju me te drejte dhe pa te drejte linjen e anetareve te forumit kur ata penetrojne ne albforum dhe vozisin ne faqe te ndryshme te albforumit?
2 Mbani te rezervuara dhe te ruajtura te drejtat e anetareve perderisa ky forum eshte publik?
Jane shume ankesa ne lidhje me te drejtat e anetareve te pambrojtura nga ju dhe atehere neqoftese nuk jeni te zote te mbroni te dhenat e cdo anetari, me mire do ishte qe te mos mbanit pergjegjesi per cka ndodh dhe aq me shume kur anetaret rregjistrohen ,ju tu deklaroni atyre qe te pakten mos te shfaqen me emrat e tyre te vertete dhe te jene te kujdesshem ne dhenien e informacioneve origjinale ne internet dhe ne forum aq me shume kur anetaret e thjeshte marrin pjese si anetare dhe jo AGJENTA SPIUNAZHI TE VENDEVE TE NDRYSHME

Dua ta filloj ne kete menyre kete problem dhe diskutim shqetesues per anetaret dhe kjo nuk ka te beje me frike por me mbrojtjen e anetareve te forumit

Mua pershembull me vjen provokimi i rende atehere kur une identifikohem ne albforum.
Dy compjutera me jane djegur si pasoje e viruseve dhe nderrimi i tyre me ka kushtuar shume leke.
Jeni ju ata qe provokoni apo eshte dikush tjeter qe eshte i interesuar te beje keq ne kompjuterin e anetareve
Nje pergjigje sa me e shpejte dhe jo burokratike do ndihmoje qe te vendosim nje sistem mbrojtjeje si per forumin ashtu edhe per imunitetin e anetareve

Pres pergjigje

GuJack20

Primus registratum
Re: PROGRAMUESIT TE VRAPOJNE..

Me vjen keq te aludoj per njohurite e tua ne kompjuter por do te te keshilloja te lexoje njeçike me shume....
çfare provokimesh te vijne ty kur identifikohesh???????!!!! Si e DJEGIN kompjuterin tend keto provokime!?!?!?

Te lutem mos na bej te harxhojme kohe kot...

Hajt shendet
GuJack20

Sulo_Kapedani

Primus registratum

o GuJack vllai mos u mer me ate te fantaksur e injorant se i ka jeta keto aksidente e ai per fat te keq te tij eshte aksidentuar ne trurin e vogel.
Ne vetem mund ta meshirojme e te lutemi per te .
Une kam qe ne fillim te albforumit qe perdite futem e lexoj e shkruaj e nuk kam pase asnje 'virus djeges" ( biles ky perfundimini i tij eshte shume "shkencor:" ehehe ) .
Ai eshte "element turbullues" prandaj per mua meriton edhe BAN po nejse lejeni se kalojme kohen ndonjehere me "tipa" si ky .

Shendet.

Pe.ili.sh

Primus registratum

Postuar nga rrebeli

<ul type="square">
[*]o GuJack vllai mos u mer me ate te fantaksur e injorant se i ka jeta keto aksidente e ai per fat te keq te tij eshte aksidentuar ne trurin e vogel.
Ne vetem mund ta meshirojme e te lutemi per te .
Une kam qe ne fillim te albforumit qe perdite futem e lexoj e shkruaj e nuk kam pase asnje 'virus djeges" ( biles ky perfundimini i tij eshte shume "shkencor:" ehehe ) .
Ai eshte "element turbullues" prandaj per mua meriton edhe BAN po nejse lejeni se kalojme kohen ndonjehere me "tipa" si ky .

Shendet.
[/list]

:mad: :mad:

Postuar nga Guajack

Me vjen keq te aludoj per njohurite e tua ne kompjuter por do te te keshilloja te lexoje njeçike me shume....
Guajack
Ke shume te drejte do lexoj, megjithese kam lexuar.

Darien

Primus registratum

pe.ili.sh

në kompjuterin tim kam një "personal firewall"
në pikën ku lidhet rrjeti i kompanisë time me internetin është një tjetër "firewall"

gjatë proçesit të identifikimit, asnjë nga të dy nuk sheh kontakte të papritura midis serverit të albforumit dhe kompjuterit tim

me fjalë të tjera: ia ke fut kot plako

GuJack20

Primus registratum

pe.ili.sh, me vjen shume keq per menyren si eshte shprehur Rrebelii, do te doja nje mendim me te moderuar.

Persa i perket çeshtjes ne fjale mire do ishte te kerkoje ndihme dhe ne kete menyre mos alarmoheshe kot, as ti dhe as te tjeret nga titulli i postit tend. Do te te keshilloja te instaloje nje firewall...ndoshta provokimet qe thua ti nuk jane tamam ashtu si interpretim.
Na thuaj...

Respekte
GuJack20

p.s. Te lutem ma shkruaj emrin mire, brenda mundesive.

SkinArt

Primus registratum

un mendoj se pe.ili.sh nuk ka folur mire as qart natyrisht kurse me rrebelin nuk bashkohem ne nje mendje sepse ska te drejte te ofendoje dhe te gjykoje duhet apo sduhet ti vej ban sepse ka te tjere qe vendosin dhe mos merr neper kembe edhe nqs nuk din ky pe.ili.sh ka menyra se si ti flasesh nqs ty ste pelqen ske te drejt ta shash

Un mendoj se pe.ili.sh nga padituria tha gjithcka qe lexuam nqs dikush ketu mund ti flasi me mire do arrije ta kuptoje

Shendet dhe nga une

Admirali

Primus registratum

Virus qe te djeg PC kur hap Albforumin!!!!
Interesante, nuk e dija, o pe.ili.sh nje gje e tille nuk eshte e mundur ne kete forum. Pastaj nuk ka kush interes per te te bere dem ty, edhe nqs do te ishte e vertete. Nqs merr viruse, shikoje me mire problemin, se do e kesh tjeter kund, rrezik dikush ka instaluar ndonje trojan ne pc tend, dhe te dergon here pas here viruse per te te prishur pune. Me Norton beji nje skanim komplet PC tende, se ku i dihet, ndonje krimb ke aty.

arbi

Primus registratum

Ndoshta ke ndonje spyware ne kompiuter, nuk jane viruse por aplikime qe ne nje fare menyre e lene kompiuterin tend te hapur ndaj sulmeve edhe pse mund te kesh antivirus te aktivuar. Bej prove shkarko nga internet spybot search & destroy dhe mbaje gjithmone te azhornuar antivirusin. Sa per vete s'me ka ndodhur kurre nje gje e tille e mendoj se te marresh virus ne gjendje te te bllokoje kompiuterin thjesht duke u futur ne forum te mos jete shume e mundur.

Sulo_Kapedani

Primus registratum

Sqarim!
Ndofta sa i perket temes korente une i jam pergjigjur ashper nismetarit te saj por duke e pare qe ne shume tema ai eshte shume provokues edhe aspak i kendshem une ju drejtova ne ate menyre per te cilen "ndofta" kam qene pak i shpejtuar por prap se prap i qendroj idese qe ky tip sduhet lene te livadhis ashtu si ja ka qejfi.
Shendet .

gurax

Pan ignoramus

-- Quoted messages from pe.ili.sh --
1. Mbroni ju me te drejte dhe pa te drejte linjen e anetareve te forumit kur ata penetrojne ne albforum dhe vozisin ne faqe te ndryshme te albforumit?

C'do te thote "mbrojtja e linjes se anetareve"?

2. Mua pershembull me vjen provokimi i rende atehere kur une identifikohem ne albforum.

Cili eshte provokimi?

3. Dy compjutera me jane djegur si pasoje e viruseve dhe nderrimi i tyre me ka kushtuar shume leke.

C'ka te beje albforumi me sa here ne dite kompjuteri yt merr ndonje virus? Apo ky eshte provokimi? Apo aludim per keta "virus" qe te vijne sa here qe ti hap faqen e forumit?

4. Jeni ju ata qe provokoni apo eshte dikush tjeter qe eshte i interesuar te beje keq ne kompjuterin e anetareve?

...apo eshte dikush tjeter qe eshte i interesuar te shperndaje frike dhe shqetesim? Apo s'jane teorite e konspiracioneve ne mode keto kohet e fundit ...!

Sistemet e mbrojtjes per anetaret jane dhene nga shume postime ne kete teme perpara meje. Kurse sistemet e mbrojtes se forumit jane perhere ne ndryshime te vazhdueshme sepse ka edhe nga ata anetare qe do te donin ta shihnin bosh kete faqe forumi!

----------------
"When God created sunrise, He was trying to copy your smile."

Mirditor

Primus registratum

Gujak tfaleminers per respektin qi tregove karshi pellishit.Zotnia e tij rrebel tkam que nji mesazh ndator tanin.
Nji gja po ju tham pellishi ka tdrejt e bani mir mosme u tregu njerz tpaqan.
Natn e mer

GuJack20

Primus registratum

O djema po pse e keni fiksim qe te ma shtremberoni emrin. /pf/images/graemlins/frown.gif

Ketu nuk jemi duke bere gjyq, e hajde tani ti dalim mbrojtje paleve te ndryshme.

:|

p.s. Rebelo, hajde pra ketej te pim i kafe, se andej nga ty ske ku le makinen. /pf/images/graemlins/smile.gif

Mirditor

Primus registratum

GuJack(qitash emni yt asht than drejt)
Nuk bahet llaf me ba gjyq o zotni, po bahet llaf per gjana qera.
Duhet mja dit perner pellishit qi forumi ka pas tnezme tshkelqyeme.
Qe ku asht forumi juej, qi ka ngele me dy tema tshkruejme tash tre dit.
Respektonje pellishin se asht pereni e i ban gjanat me ec aqe ku duhet.
Dam sduhet me i ba per tqerat i bie un mshpull po e krujti me jue
Per tmir tuejn se ktij pellishit ja myll une datorin e ma sfutet qitu.
Shnet e tmera paqi

engjelli

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Malsor:
[qb] GuJack(qitash emni yt asht than drejt)
Nuk bahet llaf me ba gjyq o zotni, po bahet llaf per gjana qera.
Duhet mja dit perner pellishit qi forumi ka pas tnezme tshkelqyeme.
Qe ku asht forumi juej, qi ka ngele me dy tema tshkruejme tash tre dit.
Respektonje pellishin se asht pereni e i ban gjanat me ec aqe ku duhet.
Dam sduhet me i ba per tqerat i bie un mshpull po e krujti me jue
Per tmir tuejn se ktij pellishit ja myll une datorin e ma sfutet qitu.
Shnet e tmera paqi [/qb]
booooobooooo sa rende qe flet ti.... :confused:

Sulo_Kapedani

Primus registratum

I dashtun MALSOR,
Ta ktheva pergjigjen ne PM edhe mendoj se do jem sqarua ne mase te konsiderueshme.
Me vertet qi Malsori flet "rande" per disa po mua po ma ka andja ta ni ne at dialekt gegnishte .
Shendet e tan te mirat!

Sulo_Kapedani

Primus registratum

o GuJack20 vllai , eja mo se e kam regulluar punen me policin eheheheh .
Me thane te drejten une jma "borxhli" ngaj ti,drinit e mandit po te me kuptoni jam "deri ne fyt" i preukupuar. Si ne pune ashtu edhe ne familje se kam nje Beb te vogel qe sme le kembe te dal /pf/images/graemlins/smile.gif
po me kimset do e gjej nje kohe e do ju lajmeroj.

Shendet edhe te fala cunave.

Albinos

Primus registratum

Te lexoje pak Guajack kete shkrim dhe te shohe se mos dikush ka te drejte te behet "administrator" pa dijenine e administratoreve te vertete, ose programues pa dashje me deshire

Postuar nga MC Byrek(nuk e njoh kete tip dhe se
nderhyrja e Neo Kapedanit beri qe gjerat te ndryshojne)

<ul type="square">
[*]Je aq hajvan saqe nuk je ne gjendje t'i biesh ne te, se dikush mund ta kuptoje se ti dhe Open minded-i jeni i njejti hajvan. Si kuptohet kjo? Fare kollaj. Mesazhi eshte derguar nga i njejti kompjuter si edhe yti dhe numri eshte i verifikueshem.
Ti mund te sajosh edhe 100 identitete te tjera ne AF per te krijuar idene se psikopatet qe te mbeshtesin jane te shumte, por kjo nuk te shpeton.
Ti mbetesh fshatar ne ADN dhe une e vura re sa shume te acaron kjo ide, sepse gjate gjithe postimit tend te meparshem ishe kapur keq me nickname-n tim ose me shenimin per fast food-in (i cili ve bast se ka qene shkaku pse besove qe une jam ne USA).
Dhe sa per rrahjet e tua te gjoksit te tipit: e di ti kush jam une? cfare bej une? cfare beja ne Shqiperi? e te tjera dokrra si keto, kesi gjerash une kam degjuar aq shpesh, dhe jane nje menyre aq e rendomte per te mbrojtur idete ne mungese te argumentave saqe thjesht me shkaktojne gogesima.
Te ishe dikush, ndonje luan i fjales se lire, ndonje personazh me mustaqe dy pashe dhe me peshe ne vendin tend, do ishe ketu tani ne Shqiperi dhe jo duke lare pjata kushediseku. Por ti nuk je i tille, je thjesht nje emigrant i varfer qe ke deshire te shitesh sikur je rilindas, ndonese koha e rilindjes ka kaluar ketu e 200 vjet me pare.
Ndersa sa per amendamentin e pare te kushtetutes amerikane, nuk je ti ai qe mund te me mesosh dhe detyrosh mua kur ta them e kur mos ta them, ne rregull? Citova amendamentin e USA ngaqe me genjeu mendja se duke qene ne USA mund te te kishte kapur veshi dicka rreth tij, por aha. Te siguroj se ligji per shtypin eshte i njejte edhe ne Shqiperi, pa ndonje ndryshim thelbesor. "Shtypi eshte i lire. Liria e shtypit mbrohet me ligj".
Kjo do te thote se secili gazetar, analist, fotoreporter, apo kushdo tjeter qe i perket ketij profesioni, eshte i lire te pasqyroje gjithcka ne shtyp. Dhe per te bere kete nuk mund ta pengoje as ligji, jo më disa gomere koketrashe dhe brekegrisur si ty.

--------------------
The man stands between life and death.
The man thinks.
The horse thinks.
The sheep thinks.
The cow thinks.
The dog thinks.
The fish doesn't think.
The fish is mute...expressionless.
The fish doesn't think...because the fish knows...everything...

--------------------------------------------------------------------------------
Postime: 184 | Nga: Fast Food-i me i afert | Regjistruar: Dhjetor 2002 | IP: e Regjistruar
[/list]
|

Postuar me pas nga Neo Kapedani
Neo_Reloaded

<ul type="square">
[*]Captain Albania
Anetar/e # 138

Shkruajtur më 11 Mars, 2003 12:39
--------------------------------------------------------------------------------
Leo, Gigo dhe McByrek do te ishte mire t'i linit per ne privat keto lloj diskutimesh dhe kete menyre te shprehuri!

PS: McByrek kush jeni ju qe paskeni mundesine te shikoni IP-te e anetareve?!

--------------------
Sing with me, sing for the year
Sing for the laughter, sing for the tear
Sing with me, just for today
Maybe tomorrow, the good Lord will take you away
[/list]

Keni mundesi te me thoni dicka rreth kesaj.
Qofsha i gabuar

Albinos

Primus registratum

Une nuk kam lidhje me asnjerin prej ketyre anetareve qe llafosin ne kete menyre por rastesia kapi ne moment llafalogjine e MC Byrekut dhe Neo Kapedanit(ky i fundit eshte pjese e stafit te albforumit dhe neqoftese eshte kaq truthare dhe nuk di se kush eshte mc byreku, atehere me duket se ..........
Shikoni albforumin dhe pasionantet qe te mos u a prishin edhe njehere harddiskun.