programimi

qoska

Primus registratum
programimi

o njerez a ka njeri ketu qe merret me programim unix dhe nqs po, kenindonjerindonje tutorial per system programming qe ka te beje me semaforat, thread-et dhe sharedmemory se te gjitha qe kam gjetur jane jo te plote
thx

109UV

Primus registratum
Re: programimi

nje link sa per muhabet

http://www.nd.edu/~lemmon/courses/UNIX/

megjithate po te perdoresh google gjen shume informacione. nje liber i mire eshte Practical Unix Programming ose Interprocess Communication in Unix....

ne google kerko per "Unix System Programming" besoj qe do gjesh shume referenca

qoska

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb] nje link sa per muhabet

http://www.nd.edu/~lemmon/courses/UNIX/

megjithate po te perdoresh google gjen shume informacione. nje liber i mire eshte Practical Unix Programming ose Interprocess Communication in Unix....

ne google kerko per "Unix System Programming" besoj qe do gjesh shume referenca [/qb]

qoska

Primus registratum

Ne google te dalin tutoriale kete e di por problemi qe sjane te plota dhe te avancuara qe shkojne ne hollesi.
Sepse me sa kam pare librat te tille jane vetem me leke dhe per me teper shumica qe i kane nuk i dergojne ne shqiperi pasi e konsiderojne posten tone te pasigurte
Une shpresoja qe ndonjeri nga studentet jashte me "account" ne serverat e shkolles te kete akses te leksionet e informatikes

109UV

Primus registratum

pergjithesisht ne cdo kurs per programim unix te jepet nje liber i detyruar dhe tituj te tjere si referenca, por leksione te shtypura nuk te jep njeri. Prandaj me duket se nje liber eshte dicka me e mire. Ti nderkohe mund te kerkosh per programim ne UNIX dhe ne Kazaa etj ku njerezit vene kopje elektronike te librave.

Posta per ne shqiperi eshte e sigurte, une kam derguar libra dhe gjithashtu edhe komponente elektronike (qe jane dhe me te shtrenjta) dhe nuk kam pasur ndonje rast qe te me kene humbur. Nderkohe, une mund te gjej nje apo dy tutoriale po te germoj por me jep nje adrese e-mail qe te ti coj.

qoska

Primus registratum

me vjen keq per vleresimin qe paske por nuk me duket se ato jane te plota. Une jam nje "fun" i solarisit dhe pikerisht ato nuk me duken te plota pasi nuk jane te detajuara dhe shume ne brendesi.
Gjithsesi rrofsh!!!!!
Nje pyetje kisha ku studion ose punon ne cfare shteti dmth.
Kot sa per te ditur me cfare programimi merresh meqe shkruan dhe ne kete forum per programuesit????? :wink:

109UV

Primus registratum

te gjithe me nerva te tendosura qenkan ketu. problemi eshte i yti prandaj dhe duhet te cilesosh cfare lloji ndihme do. Cfare pret ti, qe ne te gjithe te sjellim nga nje cope dokumentacioni derisa me se fundi te marrim aprovim nga ty?

Ti thua qe nuk gjen dot gje ne internet. ME VJEN SHUME KEQ POR NUK TE NDIHMOJ DOT.

qoska

Primus registratum

o lale me vjenkeq qe e more ne ate sens po une spo pres qe ti te keputesh ne dysh permua
por vetem nqs kishe mundesiteme ndihmoje.
nejse une ta thasheme kuptimin qe edi se ckerkoj dhe jam pak profesionist ne ate pune dheprandaj shkruaj vetem te kjo fushe
hajt mos u merzit dhe mos i merr gjithmone gjerat per ters ok :thumbsup:

109UV

Primus registratum

hajde e bejme keshtu, na jep nje titull libri qe ke pare dhe qe ka ato informacione qe do ti. Ne ate menyre e dime dhe ne cfare kerkon. Sepse ti thua programim i avancuar, por une dua te di nese ti do te dish si te fillosh te programosh me threads etc apo nqs do te dish si perdoren keto ne projekte reale. Kur thua tutorial, do te thote qe kerkon nje shpjegim hap-pas-hapi...te cilat asnjehere nuk futen ne thellesi.

gurax

Pan ignoramus

qoska, atehere mund te shohesh nje here ketu
Where you'll learn why threads are best avoided in favour of the evercheaper processes and signals dhe shared memory is not a good idea unless that's the only way.
Te detajuara dhe qe futen me ne thellesi? Po pse s'sheh nje here source code per Linux? Implementimi dhe integrimi i sys_brk() dhe fork() do te te jape mjaft material me mundisi per te shtrydhur trurin me plane afatgjate /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
I hope I gave such information to the good side of the hacker in you. /pf/images/graemlins/tongue.gif Designing software for Vodafone or AMC is definitely better then writing multithreaded rootkits while invading shared memory by means of a race condition. Upps! /pf/images/graemlins/tongue.gif

-------------
"Have I told you lately..."

qoska

Primus registratum

Mua me interson shared memory pasi TCP/IP punon me shared memory, nepermejt komunikimit te lejerave e cila kontrollohet nepermjet semaforave ose mutexeve dhe kjo eshte ajo qe po me intereson per momentin si mund te beje nje exploit te ketyre memorjeve. Prandaj me intereson nje tutorial i tille.
Nje liber paksa i vjeter por me konceptet te sqaruara deri diku mire ishte nje "advanced unix system programming" qe e gjen dhe te amazon.com.
Tani ti qe meresh me programim per amc dhe vodafone me sa di une ti programon per windows dhe access me sa me kane thene pasi ne serverin tuaj nuk ju lene te fusni duart tuaj pa ekspetinece /pf/images/graemlins/smile.gif .
Gjithsesi ju rregulloni ate web serverin tuaj me ISS 4.0 qe eshte me i lehti per tu thyer dhe rrofte a telekomi a ata nga e merr telekomi qe ju kane vene nje proxy gjysem te konfiguruar mire /pf/images/graemlins/smile.gif
Nqs ti ke ndonje sugjerim per bashkepunim ne disa programe per ip muia me ke te gatshem /pf/images/graemlins/smile.gif

gurax

Pan ignoramus

...have fun Google-ing documentation then. Enough said!

------------
"Have I told you lately..."