programi i qeverise "berisha"

komino

Valoris scriptorum
Re: programi i qeverise "berisha"

deputetet kane te drejte te dalin nga parlamenti sa here te kene deshire
deputetet mund te votojne si te duan

Eshte nje detyre (edhe kushtetuese) e qeverise ti pergjigjet pyetjeve. (mendo sikur te mos e kish kete detyre - a do te ish nje shtet demokratik?)

Sanksioni yne ne kete rast eshte mosbesimi tek qeveria dhe vota ne zgjedhjet e ardhshme.

komino

Valoris scriptorum

ende pa filluar pune, berisha e perdori nje cope leter nga programi i tij per te fshire ....
----------------------------------
konkretisht

marre nga programi i qeverise 2005-2009 http://www.keshilliministrave.al/shqip/programi/default.asp#_Toc113778621 (keshilloj te gjithe ta lezoni edhe nese jeni militante te PS)

<span style="font-weight: bold">KONSOLIDIMI I SISTEMIT DEMOKRATIK DHE GARANTIMI I TE DREJTAVE THEMELORE TE NJERIUT
Kuvendi

Mazhoranca e re, ne projektin e saj te ndryshimit do t’i jape nje dimension te ri rolit te Kuvendit si tempull i demokracise parlamentare dhe shprehes i vullnetit te zgjedhesve. Ne vecanti roli kontrollues i deputetit dhe i Kuvendit ne teresi mbi te gjithe veprimtarine e ekzekutivit dhe te institucioneve te tjera mbi te cilat ai e ka kete kompetence do te marre nje rendesi te vecante. Ne kete drejtim mazhoranca e re angazhohet per ofrimin e hapesirave shume me te gjera te rolit dhe veprimit te opozites, te drejtave, kerkesave, propozimeve te saj ...
</span>
------------------------------------------

smash.gif
smash.gif
smash.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Kjo është pika e plotë për të cilën flet gene më lart:

Mazhoranca e re, ne projektin e saj te ndryshimit do t’i jape nje dimension te ri rolit te Kuvendit si tempull i demokracise parlamentare dhe shprehes i vullnetit te zgjedhesve. Ne ecanti roli kontrollues i deputetit dhe i Kuvendit ne teresi mbi te gjithe veprimtarine e ekzekutivit dhe te institucioneve te tjera mbi te cilat ai e ka kete kompetence do te marre nje rendesi te vecante. Ne kete drejtim mazhoranca e re angazhohet per ofrimin e hapesirave shume me te gjera te rolit dhe veprimit te opozites, te drejtave, kerkesave, propozimeve te saj. Kuvendi do te jete nje organizem teresisht i hapur per te degjuar dhe thithur mendimin e publikut e te grupeve te ndryshme te interesit ne iniciativat e tij ligjvenese, por njekohesisht i siguruar nga risqet e kapjes te cilat kane patur nje rritje dramatike gjate qeverisjes se meparshme dhe bien ndesh e demtojne rende interesin publik.

Unë nuk e kam parë seancën e poarë të Kuvendiot të ri por me ç'flitet këtu, me ç'thuhet tek Zëri i Popullit që duket se ka monopolin e pyetjeve drejtuar qeverisë (pasi asnjë gazetë tjetër nuk e përmend). Për më tepër mos të harrojmë që kabineti i ministrave nuk ishte end i dekretuar pasi betimi është bërë dje. Ka pra shumë çështje teknike për të debatuar dhe mund të themi që PS nuk po tregon se kërkon përmirësimin e jetës së shqiptarëve pasi ajo nuk po i len asnjë shanc qeverisë së re duke e sulmuar atë akoma pa filluar punë!

Nëse qeveria e &quot;djathtë&quot; do respektojë pikat që ka në programin e saj në një masë jo më të madhe se 80% do shihen ndryshime themelore në Shqipëri. Si program është shumë premtues por mbetet për t'u parë mënyra se si do tentohet të realizohet!

Leksus

Primus registratum

.... Vdekje Fashizmit

Te gjithe jane paksa ne medyshje sa i perket asaj se çdo te ndodhe, shpreses se me ne fund gjerat do te rregullohen ne vend qe te keqsohen, se ligji, si i barabarte per te gjithe, do te respektohet dhe zbatohet perkunder abuzimit dhe shperdorimit, se do te na drejtojne te afte ne vend te paafteve te deritanishem, se mafia dhe korrupsioni do te luftohet, pare dhe ministrat luftetare, disa prej te cileve nuk i kane shpetuar akuzave deri edhe ne itali per perlyerje me krimin etj, etj.........

...... Kusuri i Popullit

S6T6N6

Forumium maestatis

une them se programi i qeverise berisha eshte shume larg premtimeve te tij gjate fushates elektorale. berisha deklaroi se do te dyfishonte fondin e bashkive nderkohe qe ne programin e tij nuk thuhej asnje rresht per kete gje. berisha premtoi se brenda 100 diteve te para qeverisjes do te ulte taksat per biznesin e mesem dhe te vogel nderkohe qe ne program parashikohej ky veprim per ne vitin 2007. berisha premtoi gjate fushates se do te bllokonte procedurat per shitjen e telekomit nderkohe qe sot ai deklaron se do te ngreje nje komision nderkombetar qe do te shohe e do te vleresoje e do te gjykoje (e prralla me mbret). doktori premtoi shume gra ne ekzekutivin e ri, por po te vesh re me vemendje eshte vetem nje, nder premtimet e kryeministrit ishte dhe nje kabinet me 14 anetare por po ti numerosh mire dalin 16 &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Leopardii:
[qb] kepucet me maje perpjete te ministrit te jashtem
jane me te vertet shume te &quot;bukura&quot;

po na prezantoj neper europe me ato opinga ...... do bejme me te vertet nje figure te bukur.

nuk e mberthen as xhaketen si gjithe te tjeret edhe pse eshte foto zyrtare ??

mjere ne ...per minister te jashtem
smash.gif
[/qb]
Ke shume te drejte! Me karagjoz nuk behet, por moso harro se ai di frengjisht dhe e ka vene Franca aty ku eshte &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; . Pastaj eshte dhe shkrimtar i njohur dhe nga nje e njejta zone me Salen, prandaj kujdes se kur shan ate ke share Salen dhe po shave Salen...t'u hodhen ne fyt keta &quot;opinionistat&quot; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kondrapedali

Kondrapedali

Për më tepër ai ruan diçka origjinale nga kultura jonë kombëtare &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; . Prisni kur t¸e dali moda e opingave në Francë
goofy.gif
.

S6T6N6

Forumium maestatis

lere opingen dhe frankofonine se po ja bejme hallall por gjithe problemin e kemi se mos na i zbulojne nderkombetaret ate sekretin e vockel (qe i pelqejne djemte) &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kondrapedali

Kondrapedali

Jon msu francezt me shqiptarë dylbera po hë. Madje mund të jetë një nga kriteret e përzgjedhjes &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; .

Post Scripter

Primus registratum

E kopjuar pa leje nga Gazeta Shqiptare.

Administrata në ankth

Do na heqin, s'do na heqin? Ky refren dëgjohet në të gjitha ministritë e qeverisë së re që duket si një këngë me luledele në dorë. Ankthi i nëpunësve për largimin nga puna sa vjen e shtohet me kalimin e orëve. Më shumë se heshtja e ministrave të rinj ata i tremb dyndja e njerëzve me dosje në duar që thonë se janë PD-istë në dyert e ministrive.

Ata kërkojnë punë me arsyetimin se partia e tyre erdhi në pushtet, ndërsa nga ana tjetër është vëmendja ndaj lëvizjeve që do bëjën qeveria e re, ajo ka premtuar se nuk do ndryshojë administratën &quot;vetëm ata që abuzojnë&quot; thuhet. Por sa do të rezistojnë ministrat apo drejtorën e rinj përballë kërkesave të militantëve.

Dje më në hall duhet të jetë ndjerë ministri i Brendëshëm Olldashi, në ministrinë e të cilit ka edhe më shumë kërkesa për vende pune, policë, oficerë, komisarë etj. Olldashi mjafton të dalë në dritare dhe të shikojë rradhën në zyrën e informacionit të dikasterit të tij që ta kuptojë situatën.

ados

Primus registratum

Nuk e di, por lexova diku qe SHISH do te kaloje nen varesine e ministrise se brendshme.Urojme qe mos te beje kete gabim maloku , perndryshe e mori lumi ate vend.Metodat fashiste te Gazidedes si ne 97'edhe njehere..!!phuckers!!

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] ... me ç'thuhet tek Zëri i Popullit që duket se ka monopolin e pyetjeve drejtuar qeverisë (pasi asnjë gazetë tjetër nuk e përmend)...[/qb]
mbase, po te ishin lexuar pyetjet, qe eshte faktikisht edhe tema e ketij diskutimi, do te mund ti kishin njohur edhe gazetat e tjera
shrug.gif

komino

Valoris scriptorum

[qb]
Nëse qeveria e &quot;djathtë&quot; do respektojë pikat që ka në programin e saj në një masë jo më të madhe se 80% do shihen ndryshime themelore në Shqipëri. Si program është shumë premtues por mbetet për t'u parë mënyra se si do tentohet të realizohet! [/qb]
respekti institucional per opoziten hyn tek ai 20% qe mund te hidhet te kosh?????!!!!!!

Pikerisht menyren se si realizohet po diskutojme

deri tani kemi NJE PROVE NJE FALIMENTIM

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga -:
[qb]
[qb] ... me ç'thuhet tek Zëri i Popullit që duket se ka monopolin e pyetjeve drejtuar qeverisë (pasi asnjë gazetë tjetër nuk e përmend)...[/qb]
mbase, po te ishin lexuar pyetjet, qe eshte faktikisht edhe tema e ketij diskutimi, do te mund ti kishin njohur edhe gazetat e tjera
shrug.gif
[/qb]
gene, besoj se duhet ta dish që mjaftonte të dërgohej një listë tek një gazetë (jo ti por flas për Ruçin) dhe ajo gazetë do i publikonte këto 185 pyetje drejtuar një qeverie akoma të pa dekretuar nga Presidenti i Republikës (pasi akoma nuk ishte betuar). Problemi qëndron tek fakti se nëpër gazetat e tjera nuk komentohej as incidenti në fjalë
shrug.gif
. Pra ka diçka në lidhje me informacionet që nuk ka arritur si duhet këtu pasi një burim informacioni si Zëri i Popullit nuk mund të quhet i besueshëm për të dhënë një mendim mbi dështimin e parë të qeverisë (akoma të pa-dekretuar theksoj!)
shrug.gif
.

Ndofta dhe gabohem por ato kërkime që bëra tek gazetat shqiptare nuk më sollën ndonjë rezultat që të më lejojë të diskutoj ndryshe mbi çështjen në fjalë
shrug.gif
!

Guest

e perseris &quot;pyetjet duhet te ishin lexuar per respekt (ne mos te opozites) te programit te paraqitur&quot;

Mos do te thuash qe ato pyetje i ka shpikur ZP naten dhe nuk i jane drejtuar vertet qeverise???????!!!!!!!!!!!!!! Mos do te thuash se fakti qe gazetat e tjera heshtin e fshin problemin si me gome????????!!!!!!!!!!!!!!!
Sqarohu pak me mire te lutem se nuk po te kuptoj!!!!!!
(formaliteti i dekretimit eshte nje argument per gjykate kushtetuese dhe jo per diskutimin &quot;politik&quot; me mua)

Qe diten e pare qeveria fshin menderen me programin qe vete ka shkruar.
Cfare duhet te presim me tutje?! Trasparence? duar te pastra? repsekt per opoziten? hapesire kontrolli per opoziten?

Guest

Ajo që po them unë gene është që opozita për respekt të popullit duhej t'i kishte dërguar për botim ato 185 pyetjet edhe tek gazetat e tjera.
Fakti që kjo nuk është bërë nuk e përjashton mundësinë që pyetjet të mos jenë paraqitur fare, ose të paktën jo në këtë formë.
Pra nuk është se problemi fshihet me gomë por ka mundësi që të mos ketë egzistuar kurrë. Për më tepër po të kemi parasysh se nga cila gazetë vjen lajmi!!!!! (vlen po aq për RD sa dhe për Zërin e Popullit).

Dhe formaliteti i dekretimit vlen për politikën para se të vlejë për gjykatën. Është një jorgan goxha i trashë nën të cilin mund të flerë e qetë pozita.
Po të shohim edhe ngjarjet e fundit më duket se PS nuk ka ndërmend të kryejë rolin e një opozite konstruktive por pE¨rkundrazi, po nuk erdhi shpejt në pushtet është e gatshme të rrafshojë edhe njëherë vendin....&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/mad.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Guest

S'ka gjo se merret vesh &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

komino

Valoris scriptorum

eshte absurde te mendosh te fshihesh si struci

Mire pra! E trajtojme ndryshe
Nese ZP nuk ka genjyer (e marrim si te qene, me rezerve vertetimi ne procesverbalet e kuvendit kur te kemi mundesi), je dakort me mua qe maxhoranca e re i vuri shkelmin premtimit (te pakten njerit).
Kujt i plasi se qeveria nuk kish permbushur akoma formalitetin e dekretimit, ata ishin ne podium si anetare te nje qeverie (ne proces formalizimi) dhe jo si balerina kan kani (po mbase une gabohem?)