Re: Procesoret e PC
=========================
Nuk e kam vene ROM, sepse ne desktop mund te besh çfare te duash, dhe mund te nderrosh hard-disc sipas qejfit, kurse per laptop madhesia e ROM ka rendesi.
=========================================
Personi ne fjale ngaterron Hard-diskun (ku shkruhet dhe rishkruhet ne menyre virtualisht te pafundme) me ROM! ROM do te thote Read Only Memory dhe jane qarqe pergjithesisht te preprogramuara qe ne fabrike ku perdoruesi gati nuk ka asnje lloj kontrolli.
RAM (Main memory) Random Acces Memory eshte ajo qe zakonisht quhet memorje fizike dhe shkruhet dhe rishkruhet po ne ndryshim nga disku me fikjen e kompiuterit e humbet informacionin e magazinuar.
Pra ju lutem mos shkaktoni konfuzion tek persona qe nuk e njohin arkitekturen e kompiuterit dhe gelltisin gjerat qe lexojne ketu nga persona qe e kane edhe me pak haberin se ata per ceshtjet qe flasim!
+++++++++++++++++++
Keshilla ime per nje sistem te pershtatshem me fuqi te mjaftueshme dhe i orjentuar pjeserisht drejt grafikes:
1-Madherboard-(Epox-EP-9NPA+Ultra)-Socket 939, PCI-Express, SATA II, Gigabit ethernet, Firewire, 8 channel audio. -110$
2-Procesor-AMD -Atlon64-3500 -268$
3-Memorie 2x512 PC3200 DDR SDRAM -80$
4-Video - EvGA Geforce 6800GT -Shader Model 3.0, PCI-Express, 256MB of GDDR3, and 16 pipelines-350$
5-Disk -Seagate-Barracuda- 7200 xhiro, 8MB Kashe, 250GB kapacitet -125$
6-DVD-rewritable/CDWR NEC-ND-3520A - 45$
7-Kasa -Antec-SLK3800B -400W ATX12v 2.0 - 88$
Cmimi 1066 -Per Bullgari shkon 1200-1300$
Ketu nuk kam futur mouse, tastiere, spikera se jane gjera te vogla.
Ka PCI-Express qe per perforamncen e larte (dhe fakti qe eshte i inkluduar ne cmimin e motherboardit) e ben kete motherboard mjaft te pershtatshem.
Mund te behet ndonje kompromis me karten grafike, po per nje "gamer" nuk do ta keshilloja.
Kuptohhet vetvetiu qe duhet perdorur OS-64 bit!
Suksese!