Problemet e nje adoleshente

VitoCorleone

Primus registratum
Problemet e nje adoleshente

Shoqja ime e ngushte e klases eshte nje vajze nga Gjakova shume e drejte,shpirtmire,mendjelehte,e bukur ne pamje fizike e shpirtrore,mirpo problemi qendron te sjelljet e saj.
Ajo vitin e pare te shkolles mesme e mbaroi me 5 njesha dhe ca mungesa te paarsyeshme ,kurse tash ne vite dyte gjithashtu ka bere nje kallabellak mungesash se bashku me shoqen e saj te ngushte qe krejt si pasoje e njera tjetres ikin nga oret e mesimit dhe po ashtu ishin shume mendjelehte dhe te dhena mbas frajereve qe i kishin,kur njera ka pune edhe tjetra vjen bashk me te e keshtu anasjelltas,problemi qendon se para sa ditesh ishte nena e shoqes se ngushte e saj qe e permenda me lart dhe i pa suksenin e notat e te dyjave dhe keshtu kjo ja tregoi te gjitha edhe nenes shoqes time te ngushte te klases.
Shoqja ime nuk ka babe dhe jeton me nenen dhe vellaun e madhe dhe tri motrat te gjitha me te medhaja .
Sot me tregoi shoqja e saj se e kishte telefonuar te telefon dhe i kishte thene se familja e kishin rrahur dhe kishin pergjakur buzet dhe ajur shpinen ,dhe ne shkolle nuk e linin te vijnin gjithashtu e kishin share me fjale si narkomane etj ,pra keto i ndodhnin shoqes sime te ngushte.
Une ndihem shume keq jashtezakonisht dhe qova mesaz ne telefon dhe me tha se jam semure syn dhe asgje tjeter une e dija se ckishte i thash neser do vije te marr ne banes per te shkuar ne shkolle bashke keshtu edhe do te veproj neser.

Pra ky eshte mentaliteti shqiptar ne kete menyre shqiptaret i zgjidhin problemet ,edhe pse tere kjo kulture e edukate e femijeve eshte pasoje e gabimeve tyre prinderve ,ky nuk eshte nje rast qe i ka ndoshur vetem shoqes sime por i ka ndodhur shume te rinjeve shqiptare ,nder ta edhe une.
per mendimin tim kjo eshte katastrofe te rrihet femiju,ti thehet zemra etj etj.

Guest
Re: Problemet e nje adoleshente

Me vjen shuem keq per shoqen tende pak a shume dhe une kam pasur probleme ne ate moshe per faktin se kam shuem inat tme urdherojne te tjeret dhe jam kokederre megjithate ka per te kaluar le te shpresojme me sa me pak pasoja ajo ka nevoje per dike qe ta doje dhe ta ndihmoje ......good luck

VitoCorleone

Primus registratum

si do te mund te ndihmohej dikush ne gjendje te saj qe nuk mund te dal nga pragu i shtepise

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Corleone:
[qb] si do te mund te ndihmohej dikush ne gjendje te saj qe nuk mund te dal nga pragu i shtepise [/qb]
Menyra qe ka zgjedhur familja e saj per ta kthyer "ne rruge te drejte" eshte gabim. POr edhe te gjitha gjerat qe ka bere ajo shoqja jote jane gabim. Ajo nuk e kupton akoma se eshte e vogel por do vije nje dite qe do regreti te gjitha keto qe po ben tani, mungesat ne shkolle , mesimet e lena pas dore etj. Do vije nje dite dhe do thote "sa budallaqe kam qene" . Edhe une ashtu kam bere ne shkolle te mesme, e lija mesimin kot, dhe ca beja do thuash ti? asgje, rrija ne kafe. nuk mesoja sa duhet. Tani them me vete "kam qene shume e vogel".
Por e gjitha do kaloje, hope shume qe shoqja jote ta vazhdoje shkollen dhe te mos kete me te tilla probleme me familjen. Ka plot prinder dhe/ose vellezer qe mendojne se me dru zgjidhet gjithcka. Kot e kane dhe ata se kjo do beje ate qe i thote koka , sado qe ta rrahin ata dhe sado qe ta mbajne mbyllur.