PROBLEM ME GJAKRRJEDHJEN NE HUNDE

TONY

Primus registratum
PROBLEM ME GJAKRRJEDHJEN NE HUNDE

te nderuar pjesemarres te ketij forumi perfshire edhe DR POPULLOR .
kam problem me gjakrrjedhjen ne hunde ,dua ta theksoj qe e kam pasur shume kohe me pare por pas vizites tek mjeku sikur u largua tani po e vuaj perseri dhe pothuajse ne cdo kohe te dites mund te mesh faqet ky problem,ju lutem kush ka dijeni me teper se si mund ta zgjidh kete problem pasi edhe dr me tha qe eshte vetm clirim i gjakut nga trupi ,por eshte mjaft shpesh dhe se besoj qe mund te jete e tille ,gjithsesi mirepres ndonje sugjerim tuajin.......

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: PROBLEM ME GJAKRRJEDHJEN NE HUNDE

E kam pasur une dikur /pf/images/graemlins/frown.gif oh cfare tmerri edhe duke pire uje ne gote me niste dhe s'me pushonte per ore te tera /pf/images/graemlins/frown.gif

Tani qe pi duhan nuk e kam me /pf/images/graemlins/laugh.gif

arbi

Primus registratum

dalja e gjakut nga kapilaret siperfaqesore te mukozave te hundes deshmon ose presion gjaku teper te larte (ndoshta je i stresuar,po zhvillon aktivitet fizik me intensiv se zakonisht = sforco etc)ose nje difekt te kapilareve te mukozave qe jane teper siperfaqesore e teper fragjile(te brishta).Ne rradhe te pare duhet te shohesh luhatjet e tensionit qe ke dmth te besh nje lloj historiku rreth 10 dite - dy jave me vlerat cdo dite nga kater here mengjes,dreke,pasdite dhe darke.Pastaj ja prezanton doktorit qe ne kete menyre ka me shume baza.Nqs problemi eshte i vazove nje menyre eshte e ashtuquajtura djegie e ketyre kapilareve nje operacion i thjeshte i cili jep rezultate te kenaqshme. Sidoqofte te keshilloj qe te shkosh prape tek doktori. :shrug:

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ALBERTI:
[qb] te nderuar pjesemarres te ketij forumi perfshire edhe DR POPULLOR .
kam problem me gjakrrjedhjen ne hunde ,dua ta theksoj qe e kam pasur shume kohe me pare por pas vizites tek mjeku sikur u largua tani po e vuaj perseri dhe pothuajse ne cdo kohe te dites mund te mesh faqet ky problem,ju lutem kush ka dijeni me teper se si mund ta zgjidh kete problem pasi edhe dr me tha qe eshte vetm clirim i gjakut nga trupi ,por eshte mjaft shpesh dhe se besoj qe mund te jete e tille ,gjithsesi mirepres ndonje sugjerim tuajin....... [/qb]
=================================================

Gjakderdhja ne hund (perveq rasteve te lendimit) eshte pasoj e viruseve qe shkaktojne te ftofurit ne organizem...

Ky problem eliminohet shume shpejt me perdorimin e qajit BARISHUMEFLETESH nga se paku tre ne dite per se paku 10 dite.

Furor Aquila

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] E kam pasur une dikur /pf/images/graemlins/frown.gif oh cfare tmerri edhe duke pire uje ne gote me niste dhe s'me pushonte per ore te tera /pf/images/graemlins/frown.gif

Tani qe pi duhan nuk e kam me /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Te lumte!!! se duhani mire te ben.

cremaster

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ALBERTI:
[qb] te nderuar pjesemarres te ketij forumi perfshire edhe DR POPULLOR .
kam problem me gjakrrjedhjen ne hunde ,dua ta theksoj qe e kam pasur shume kohe me pare por pas vizites tek mjeku sikur u largua tani po e vuaj perseri dhe pothuajse ne cdo kohe te dites mund te mesh faqet ky problem,ju lutem kush ka dijeni me teper se si mund ta zgjidh kete problem pasi edhe dr me tha qe eshte vetm clirim i gjakut nga trupi ,por eshte mjaft shpesh dhe se besoj qe mund te jete e tille ,gjithsesi mirepres ndonje sugjerim tuajin....... [/qb]
1. Mos e kruaj hunden.
2. Nese ajri i dhomes eshte i thare (zakonisht si pasoje e sistemeve ngrohese) vendos nje tenxhere me uje ne dhome (ose ble lages ajri (humidifier)).
2. Kur fillon gjakrrjedhja, ushtro presion mbi hunden duke e shtrenguar me gishtin e madh dhe me gishtin tregues POSHTE pjeses kockore per 2-3 minuta.
3. Nje cope fasho ose nje cope letre higjienike bere shuk dhe e futur ne anen e hundes nga e cila rrjedh gjaku eshte shume efektive (sepse i mbyll mekanikisht venat) por nxjerr jashte perdorimit ate ane te hundes per nje fare kohe (gjysem ore? nje ore?).
3. Kur shkon te lash gjakun, uji i ftohte eshte me i mire sesa uji i ngrohte sepse shkakton ngushtim te venave. Uji i ngrohte shkakton zgjerim te venave dhe mund te shkaktoje rifillim te rrjedhjes te gjakut.
4. Njollat e gjakut hiqen nga rrobat me uje te oksigjenuar (peroksid hidrogjeni).
5. Nese problemi i gjakderdhjes nga hunda nuk mund te kontrollohet ne kete menyre, otorinolaringologet mund t'i pjekin ato venat shpejt e shpejt.

TONY

Primus registratum

ju faleminderit te gjitheve qe dhate opinionin tuaj ,

Plaku-i-Detit

Primus registratum

1. Mos e kruaj hunden.
2. Nese ajri i dhomes eshte i thare (zakonisht si pasoje e sistemeve ngrohese) vendos nje tenxhere me uje ne dhome (ose ble lages ajri (humidifier)).
2. Kur fillon gjakrrjedhja, ushtro presion mbi hunden duke e shtrenguar me gishtin e madh dhe me gishtin tregues POSHTE pjeses kockore per 2-3 minuta.
3. Nje cope fasho ose nje cope letre higjienike bere shuk dhe e futur ne anen e hundes nga e cila rrjedh gjaku eshte shume efektive (sepse i mbyll mekanikisht venat) por nxjerr jashte perdorimit ate ane te hundes per nje fare kohe (gjysem ore? nje ore?).
3. Kur shkon te lash gjakun, uji i ftohte eshte me i mire sesa uji i ngrohte sepse shkakton ngushtim te venave. Uji i ngrohte shkakton zgjerim te venave dhe mund te shkaktoje rifillim te rrjedhjes te gjakut.
4. Njollat e gjakut hiqen nga rrobat me uje te oksigjenuar (peroksid hidrogjeni).
5. Nese problemi i gjakderdhjes nga hunda nuk mund te kontrollohet ne kete menyre, otorinolaringologet mund t'i pjekin ato venat shpejt e shpejt. [/QB][/QUOTE]

Jam Dakort me keto qe ka thene shoku ne fjale.