POSHTE GREQIA , RROFTE SHQIPERIA

Guest
Re: POSHTE GREQIA , RROFTE SHQIPERIA

Gazeta Shekulli

Dardan Dedaj u sulmua dhe më pas mbeti i vrarë pa shkak në një lokal në Rethimnos të Kretës, ndërsa shqiptari tjetër, Lodian Mërkuri, mbeti i plagosur

<span style="font-weight: bold">
Kretë, 5 të rinj grekë vrasin me thikë 19- vjeçarin shqiptar </span>

Ened Janina
Vritet në Kretë të Greqisë 19- vjeçari shqiptar. Dardan Dedaj është vrarë me thikë dje nga një grup prej pesë të rinjsh grekë. Së bashku me të është plagosur lehtë edhe shqiptari tjetër, Klodian Mërkuri. Të dy të rinjtë shqiptarë ishin duke pirë kafe në një lokal kur janë sulmuar nga bashkëmoshatarët e tyre grekë pa asnjë shkak. Në prangat e policisë ka rënë një nga grekët që ka marrë pjesë në vrasje ndërsa autori i vërtetë i krimit është ende i lirë. Emri i tij ndodhet në duart e policisë greke, e cila e ka shpallur person në kërkim. Lajmi është pohuar zyrtarisht nga policia e Rethimnos, në Kretë. Sipas policisë vëndase, dy shqiptarët ishin ulur në lokal dhe po pinin një kafe. Gjatë të gjithë kohës që ata kishin qëndruar brënda nuk ishin trazuar me askënd dhe vetëm kishin qëndruar në tavolinën e tyre. Pak minuta pas dy shqiptarëve, në lokal ka hyrë një grup prej pesë të rinjsh grekë. Ata janë ulur në një tavolinë pranë Dardan Dedajt dhe Klodian Mërkurit. Nuk ka kaluar shumë kohë dhe grekët kanë kuptuar se fqinjët e tyre ishin shqiptarë. Sapo kamarieri ka sjellë porosinë në tavolinën e të rinjve grekë njëri prej tyre është çuar nga tavolina me një thikë në dorë. Ai është nisur menjëherë drejt tavolinës së dy shqiptarëve dhe filloi që të godiste me thikë 19 vjeçarin Dardan Dedaj dhe mikun e tij. Si pasojë e goditjeve të marra Dardan Dedaj është plagosur rëndë ndërsa Kladian Mërkuri lehtë. Disa klientë të tjerë të lokalit kanë marrë Dardan Dedajn dhe e kanë transportuar menjëherë për në qendrën shëndetësore të Perama Milopotamos, e cila ndodhej vetëm pak minuta larg lokalit ku ndodhi ngjarja. Spo mbërriti në spital, Dardan Dedaj vdiq si pasojë e thikave që kishte marrë. Sipas mjekëve të spitalit vdekja e 19- vjeçari shqiptar u shkaktua nga thikat e shumta që kishte marrë në zemër dhe në shpinë. I plagosuri tjetër doli nga spitali pasi kishte vetëm disa dëmtime të lehta në shpatull. Ndërkohë të rinjtë grekë ishin larguar me shpejtësi nga vendi i krimit. Gjatë marrjes në pyetje të dëshmitarëve okularë policia greke arriti që të identifikonte vrasësit e Dardan Dedajt. Edhe dëshmitarët kanë konfirmuar faktin se ndërmjet shqiptarëve dhe grekëve nuk kishte pasur asnjë fërkim të mëparshëm. Një nga të rinjtë grekë ishte çuar dhe kishte vrarë shqiptarin pa e provokuar askush. Sipas drejtorit të policisë së Rethimnos, incidenti ndodhi pa asnjë shkak apo arsye, greku qëlloi mbi 19- vjeçarin në mënyrë të çuditshme. Policia bëri të ditur se ka arrestuar njerin prej të rinjve grekë që ishte në grupin e vrasësve, por ende nuk është kapur njeriu që therri shqiptarin. Sipas policisë, identiteti i këtij personi është zbuluar dhe tashmë pritet vetëm arrestimi i tij.

PRECEDENTËT

28 prill 2003
Më 28 prill të këtij viti pas një përleshje mes shqiptarëve në një lokal në qendër të Athinës, ka mbetur i vrarë një emigrantë shqiptarë. Ngjarja ndodhi në një lokal në rrugën Solomu në zonën e quajtur Eksarqia. Ku viktima u qëllua gjatë një zënke banale me pistoletë.
11 maj 2003
Më 11 maj 2003 në kryqëzimin e rrugëve Qefalinias dhe Kalimnu në lagjen Kipseli, jo shumë larg qendrës Omonia të Athinës, policia gjatë operacionit për kapjen e një personi të kërkuar përdori armët duke vrarë Adriatik Veson si dhe u plagosën dy policë e një kalimtare

-----------------------

Lot dhe urrejtje

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb] hey une e kam dhene idene e krijimit te nje organizate nacionaliste shqiptare por nuk me eshte pergjigjur njeri dhe jeni po ju qe thoni : DUHET BERE DICKA &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
nuk eshte aq e thjeshte
duhet te bien dakort shume mendje te ndryshme

nuk ka rendesi fare kush e mendoi i pari apo kush e propozoi perpara
rendesi ka te behet dhe te vinen menjehere rrenje te mira qe te mos per fundoje si gjithe te tjerat

GENT

Primus registratum

Se pari duhet ta fillojme nga ky forum se kemi ca grekofone ketu qe po i shave grekun i prishet gjaku.

CFARE I RREGJISTRONI MOR KETA KLYSHA NEPER FORUME SHQIPTARE .

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga gfm73:
[qb] shkruar nga gene
<span style="font-weight: bold">pa shtuar asnje koment nga ana ime po ju njoh me medimin e nanos mbi kete ceshtje shprehur ne nje interpelance parlamentare</span>

'MENDIMI' I NANOS

:::::::::::: &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ::::::::::::::::
:::::::::::::0::::::::::::::::
:::::::::::::SH:::::::::::::::
:::::::::::::T::::::::::::::::
:::::::::::::É::::::::::::::::
:::::::::::::R::::::::::::::::
:::::::::::::S::::::::::::::::
:::::::::::::I::::::::::::::::
:::::::::::::A::::::::::::::::

:::::::::::::E::::::::::::::::

:::::::::::NANOS::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::

<span style="font-weight: bold">une akoma nuk e kam lexuar te gjithin keshtu qe mos me shani kot</span>
--------------

Si mund te dalin njeri ketu e te paraqesin nje shkrim per pa e lexuar vete dhe pa ditur se cka ne te vertete permban shkrimi?!. Si ke per t´i bere koment ti shkrimit kur ti vete thua se nuk e ke lexuar te teren?! Sa per sharje ti je share vetvetiu bile edhe dyfish, keshtu qe mos u bej merak se askush nuk ta prishe terezine tende. Me veprimin tend ti tregon, dashte e pa dashte, se je dakort me 'mendimin' e Nanos dhe biles ne menyre indirekte mundohesh t´ia imponosh edhe te tjereve. Hmmm!!! [/qb]
nuk te imponova asgje
as nuk e komentova shkrimin dhe ti nuk e di fare se cfare mendimi kam une
une nuk e kuptova si qenkam share vete, duke sjelle pa asnje koment fjalen origjinale te kryeministrit (te pelqen apo jo e kane zgjedhur shumica e shqiptareve) po mbase une jam idiot e shkrimi Jot eshte shume i thelle per tu kuptuar
nuk e kuptoj se cfare te keqe te bera TY apo dikujt tjeter duke te te dhene mundesine te komentosh nje mendim te nanos????!!!!!
megjithate edhe po tu mbush mendja e te me shash nuk me rru...t fort te keqen vellai pasi vetem veten do tregosh e extremizmin tend te semure

Furor Aquila

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] .....me pelqejne keto qe keni shkruar cuna....

ps: nq se s'kam shkruar ketu s'do te thote se s'kam lexuar shkrimet tuaja dhe besoj si une ka dhe shume te tjere [/qb]
I'm ready to help in any way I can...

olsen7

Primus registratum

poshte greqia ,rrofte shqiperia

une jam antigreku me i madh qe ekziston dhe per ket ndjehem krenar.

GENT

Primus registratum

Sa here do lexoj kete faqe nuk do harroj te shkruaj:

POSHTE GREQIA RROFTE SHQIPERIA

makes me feel better

karaburun

Primus registratum

Kjo duhet te jete objektiv i cdo shqipetari qe e mban veten sado pak krenar per vendin e tije &quot;poshte Greqia dhe rrofte Shqiperia&quot;.
Greqia ka qene, eshte dhe do te jete armiku numer 1 i shqiperis .
&quot;Timeo danaos et dona ferentes &quot; !(i druhem grekut dhe kur me sjell dhuratat)! -iliada.

gfm73

Primus registratum

NGA GENE

citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Fillimisht postuar nga gfm73:
shkruar nga gene
pa shtuar asnje koment nga ana ime po ju njoh me medimin e nanos mbi kete ceshtje shprehur ne nje interpelance parlamentare

'MENDIMI' I NANOS

:::::::::::: p::::::::::::::::
:::::::::::::0::::::::::::::::
:::::::::::::SH:::::::::::::::
:::::::::::::T::::::::::::::::
:::::::::::::É::::::::::::::::
:::::::::::::R::::::::::::::::
:::::::::::::S::::::::::::::::
:::::::::::::I::::::::::::::::
:::::::::::::A::::::::::::::::

:::::::::::::E::::::::::::::::

:::::::::::NANOS::::::::::::::

une akoma nuk e kam lexuar te gjithin keshtu qe mos me shani kot
--------------

Si mund te dalin njeri ketu e te paraqesin nje shkrim per pa e lexuar vete dhe pa ditur se cka ne te vertete permban shkrimi?!. Si ke per t´i bere koment ti shkrimit kur ti vete thua se nuk e ke lexuar te teren?! Sa per sharje ti je share vetvetiu bile edhe dyfish, keshtu qe mos u bej merak se askush nuk ta prishe terezine tende. Me veprimin tend ti tregon, dashte e pa dashte, se je dakort me 'mendimin' e Nanos dhe biles ne menyre indirekte mundohesh t´ia imponosh edhe te tjereve. Hmmm!!!
--------------------------------------------------------------------------------

nuk te imponova asgje
as nuk e komentova shkrimin dhe ti nuk e di fare se cfare mendimi kam une
une nuk e kuptova si qenkam share vete, duke sjelle pa asnje koment fjalen origjinale te kryeministrit (te pelqen apo jo e kane zgjedhur shumica e shqiptareve) po mbase une jam idiot e shkrimi Jot eshte shume i thelle per tu kuptuar
nuk e kuptoj se cfare te keqe te bera TY apo dikujt tjeter duke te te dhene mundesine te komentosh nje mendim te nanos????!!!!!
megjithate edhe po tu mbush mendja e te me shash nuk me rru...t fort te keqen vellai pasi vetem veten do tregosh e extremizmin tend te semure

============

Ore ti GEN, pa hidhi nje sy realitet te hidhur te pjeses se shqiptareve qe ndodhen ne Greqi. Cfare po ndodh me to??? NO COMENT!!! Edhe shkrimi i Nanos, qe kushdo arrin ta kuptoje ate &quot;corbe te hidhur&quot; qe ai (?!?) ka gatuar, nuk ka nevoje per COMENT. Ketu e kisha fjalen une dhe une nuk dal te ofendoj apo shaje kend sic ti don ta marresh. T´ia kalosh mire andej nga Italia.

iriqi

Primus registratum

Eshte diçka e bukur shume te merresh me patriotizem, sidomos kur nuk ke çfare te besh tjeter. Shume mire qe e shani grekun, serbin dhe nuk e di ke tjeter. Po me dukeni si rilindasit e dikurshem. Por duhet ta dini mire se fajin nuk na e ka askush tjeter veçse vetja. Greku, serbi etj gjejne dhe bejne. Sepse jemi kthyer ne skllever te tyre, kemi vajtur te ata per nje cope buke. kemi nderruar emrin dhe fene. Sepse kemi prishur uzinat dhe fabrikat qe vete ne i kishim ndertuar, kemi djegur shkollat dhe zyrat e shtetit, kemi shitur pasurite kombetare. Por kemi nxjerre edhe grate dhe vajzat shqiptare bulevardeve te botes. Dhe te tilla gjera nuk i ben asnje komb i qyteteruar, qe ka respekt per veten dhe e do vendin e tij. Pse perfunduam ne kete derexhe?! Dhe para se te akuzoni Salen apo Nanon duhet te ju kujtoj se çdo popull ka ne krye qeverine qe meriton. Edhe ne se jemi te tille kemi pasur deri me tani ne krye njerez si Hoxha, Berisha apo Nano. Prandaj lerini akuzat ndaj te tjereve dhe shikoni brenda vetes suaj. Aty do gjeni pergjigjen.

GENT

Primus registratum

nje thirrje qe me buron nga zemra dhe qe duhet te pushtoje cdo shqiptar qe ka gjak shqiptari

Klinton

Primus registratum

Epiroti nje anetar i nderuar i albforumit edhe nga vete emri qe ka shpreh keqardhjen per te Zezat qe ka hequr ai, familja e tij si dhe shume shqiptare te Epirit, por te thuash rrofte Shqiperia dhe poshte Greqia nuk me duket se funksionon si nje norme qe sjell ato cfare pret Epirioti bashke me qindra mijera te tjere.
Populli grek nuk eshte qeveria greke dhe nuk eshte ajo pjese e atyre nacionalisteve ekstremiste qe ne cdo takim me diplomate te huaj jane te magjepsur te perdorin molotove dhe shkaterrime totale te nje qyteti apo te qyteteve te ndryshme greke.
Per problemi Cam une mund te them se sot ka arritur te njihet ne qarqet e ndryshme shqiptare si dhe ne Greqi e me tutje ne institucionet e ndryshme evropiane dhe ato amerikane.
Fatos Nano edhe sepse eshte njeri i korruptuar me politiken e tij te gjithanshme dhe &quot;gjitheperfshires&quot; ka arritur te nxjerre ne pah problematiken came dhe me gjere.
Gjithesesi kryeministri i qeverise shqiptare ka luajtur nje rol paresor te pakten per te zbulur qellimet greke dhe politika e tij megjithese shume here dhe shume shpesh e pakuptueshme, ka treguar se Fatos Nano eshte shqiptar dhe jo grek.
Une nuk mund te merrem te trajtoj ceshtjen se si dhe ku mirepo sot na lipset qe qeverise greke ti kthehemi me te njejten monedhe dhe me te njejten diplomaci.
Sot nuk kerkohet lufte por diplomaci nuk kerkohet urrejtje por durim dhe qartesim te problemeve qe shqetesojne nje komb.
Nuk jam dakort me ate qe rrofte Shqiperia dhe poshte Greqia sepse nje popull eshte i pafajshem pavaresisht nga njerezit monstruoze te zgjedhur me manipulimet ne votime.

GENT

Primus registratum

PERSA KOHE GREQIA DO TE KETE SYNIME TE KEQIA NDAJ SHQIPERISE DHE NUK DO TI JAPE POPULLSISE SHQIPTARE TE CAMERISE TE DREJTAT QE U TAKOJNE,
PER CDO SHQIPTAR QE KA GJAK SHQIPTARI GREQIA DUHET TE VLERSOHET SI SHTET ARMIK.

Guest

Rrofsh Shqiperia ime, Poshte Greqia dhe tradhetaret!

@+

berto_26_uk

Primus registratum

te gjithe fajin e ka ai pushti nano
dhe qeverrija e tij e korruptuar
se po qe se ata s'duan
greket s'munden te bejne asgje.
ketu jane sigurisht dhe anet economike po per to mendoj se duhet te kete zgjidhje, duhet
po tani eshete e pamundur.
Nano eshte nje i demoralizuar. i korruptuar dhe pa asnje ndienje njerezore e patriotike.
ZOTI e cofte ne FERR ate dhe gjithe ata lypsatv dhe bashkepunuesit e tij.

gertid

Primus registratum

Epiriot disave ketu nuk ju pelqen kur thua
POSHTE greqia. o.k.Une po them poshte armiqte e SHQIPERISE dhe greket ketu jane ne vend te pare,
kete duhet ta pranojne te gjithe.
RROFTE SHQIPERIA ETNIKE! poshte tradhetaret.

Gigo

Primus registratum

Neper tema te tjera flisni si &quot;demokrate&quot; e &quot;tolerante&quot; te medhenj, po ketu jeni mbledh nje cerdhe nacionalistesh dhe fashistesh te semure. jeni bere me keq se greket qe shani o te shkrete!

GENT

Primus registratum

Por tradhtaret jane me te ligj akoma.