Politika e gabuar qellimisht e vendit tone

berty

Primus registratum
Politika e gabuar qellimisht e vendit tone

Duke vezhguar zhvillimet e fundit politiko-ekonomike ne vendin tone do te doja te shtoja se kohet e fundit ka dicka "pozitive" te cilat jane shume te nevojshme per zhvillimin shume pritur nga te gjithe ne. Projekti i fundit i qeverise Berisha me Platformen "Shqiperia 1euro" eshte nje strategji e cila eshte aplikuar dhe me pare ne vende te zhvilluara te Europes perendimore, duhet theksuar se si thelb esht nje gje shume pozitive per nevojat urgjente qe ka vendi yne ne sektorin e ivestimeve.
Do te doja te theksoja se me pamje te pare duket dicka shume shpresedhenese duket sikur na afron pak me shume me standartet Europiane por ne fakt eshte fallceta e rradhes e politikes barbare te qeveritareve tane.

Le ti bejme nje analize te thjeshte ose te pakten nga pikpamja e nje qytetarite thjeshte:
Qe te realizohet ajo lloj strategjie ne rradhe te pare duhet siguruar terreni baze per zhvillimin e biznesit, cka do te thote:
1.Sigurimi garantimi dhe furnizimi me energji elektrike 24 ore
2. Sigurimi garantimi dhe furnizimi me uje te pijshem 24 ore.
Dhe gjeja me themelore dhe me e nevojshme e cila eshte: sigurimi i hapesirave ne te cilat do te mundesohet ndertimi dhe shfrytezimi i kompanive (pra teritorri)

Kam nje pyetje sado naive dhe e thjeshte por edhe e perseritur se tepermi nga te gjithe:

Ku do te ndertohen keto kompani te cilat do te vijne te investojne ne vendin tone, duke patur parasysh se ne Shqiperi nuk eshte zgjidhur akoma problemi i "kthimit dhe kompensimit te pronave te ish pronaret" ??????

Pergjigjja? E thjeshte: Te mendosh se zoti Berisha eshte injorant kete edhe mund ta besosh Por qe edhe Keshilltaret e tij te jene injorante kete se beson njeri.
Pra....eshte thjesht nje mashtrim i rradhes ,
Mendimi im:
Z. Berisha o eshte vertet injorant ose vuan nga ajo semundja emri i se ciles nuk po me kujtohet ndaj dhe po e krahasoj me DON KISHOTIN.

Nje shqetesim tjeter te cilin do te doja ta THEKSOJA eshte ceshtja e privatizimeve.
Sic e dime te gjithe ceshtja e privatizimeve eshte nje sektor teper delikat dhe me rendesi teper madhore ne fushen e zhvilimit ekonomik te vendit tone.

Per ironi te fatit me privatizimet e aseteve dhe pronave publike te cilat jane prone e shtetit, kane abuzuar dhe ende abuzojne si krahu i majte politik ashtu dhe ai i djathte!
Dihet baza kryesore per te krijuar nje treg te ndershem eshte krijimi i konkurrences (cka do te thote ulje cmimesh) ,Shteti eshte duke shitur sektore strategjike te cilet ndikojne direkt ne ekonomine dhe nxitje e konkurrences ne vend.

Le te marrim ceshtjen e Alb-Telekomit:
Pyetja qe shtroj une si cdo qytetare tjeter eshte:
Po tani do kemi tarifa me te uleta ne telefonine fikse? Pergjigjja??? shume e thjeshte..ABSOLUTISHT JO sepse Albtelekomi eshte i vetmi Operator fiks dmth eshte monopol per momentin keshtu qe ska pse ti ndrohet konkurrences dhe duam zduam ne tarifat do te shtohen.

Rendesi te vecante dhe per mendimin tim GABIMI me i madh eshte bere edhe me Opereatorin e 3-te celular :Eagle Mobile" licenca e te cilit eshte shitur se bashku me privatizimin e Alb-Telekom.
Pyetja shtrohet do te kemi tarifa me te uleta per celularet tone? PERGJIGJJA nje PIKEPYETJE e madhe pasi kush na garanton qe Eagle Mobile nuk bie ne marreveshje te fshehta me Grekerit (Vodafone-AMC)?
Ja pra qe u dashka nderhyrja e shtetit ketu por me cfare? Me as edhe nje gje tashme cdo gje ka marre fund.
Do thoni juve shteti ben ligjin dhe ka rregullat! Cfare rregullash more?...Shteti jua siguroj se per nje te ardhme te afert do te jete ne varesi te bisnessit dhe sdo te kete as me te voglen fuqi ta kundershtoje ate, duke patur parasysh hapat qe po ndermerr!.

Nje rast tjeter dhe shume monstruoz eshte privatizimi i kompanise shteterore te sigurimeve shoqerore :"INSIG".
Une nuk jam ende shume i informuar nese privatizimi i INSIG ka perfunduar ose jo, por neqoftese po ky eshte shkelmi i pare i forte qe Shteti po i jep vetes (POPULLIT).
Juve qe po lexoni dhe dhe qe ndodheni ne Shqiperi ndoshta sjeni shume te informuar per sa u perket kompanive te sigurmeve, jua them une ..Jane burim parash miliarda biliarda qofshin leke,euro,dollare qe do tu hikin perdita qytetareve Shqipetare nga xhepat e tyre.

Shpresoj qe kjo situate e tille te permiresohet, per momentin jam shume pesimist por kam besim se nje dite do te dali nje njeri qe do te kete kualifikimin e duhur dhe vullnetin e mire per ta ngritur ate vend aq te mire e te begate SHQIPERINE

Ju faleminderit!
Jam shkrues i ri ne Albforum
Emri:berty
Jetoj ne USA, Philadelphia
Profesjoni: Student, Jetoj

M I R E U L E X O F S H I M !

Al-Punk

Still here
Re: Politika e gabuar qellimisht e vendit tone

Semundja quhet Delir (ajo e Sales) dhe ke te drejte. Disa gabojne nga cmenduria, disa nga padituria, disa sepse u imponohet.

Tek politika shqiptare e ketyre viteve te fundit i kemi pare te treja.

berty

Primus registratum

Eshte evidente dhe me se e sakte qe faktori KORRUPSJON ndikon shume dhunshem ne marrjen e vendimeve te tilla ja pse na duken cmendurira veprimet e "papergjegjshme" te zyrtareve tane.

Daniel H

Primus registratum

Eshte psike e pergjithshme tek te gjithe ne Shqiperi, qe po morre pozite duhet te zhvasesh.
Perndryshe quhesh idiot, budalla, impotent, i padeshirueshem.

i_own_u

Primus registratum

mentaliteti i nje populli ndryshon vetem me zhdukjen e paraziteve... nje ide e persosur esht Lufta Civile pershembull

po jo Luft si ajo e 1997-tes ku qellonin ne ajer... por nje luft e vertet te tipit pastrim plerash, qelbesirash e zhdukje te perhershem nga Shteti Shqipetar te mbiemrave Berisha, Nano, Gjinushi e shum e shum te tjer

ku personalisht do perdorja dhe shum e shum bulldozer per te mor mar me gjith rob te gjall shtepijat e banimit neper periferit e Tiranes dhe te Durresit

kjo esht nje menyer e vetme aktuale per ndyshimin e mentalitetit te kombit Shqiptar...

berty

Primus registratum

Eshte me se normale qe ne nje vend kapitalist te ekzistoje korrupsojni. Madje edhe ne vendet me te zhvilluara si psh: USA,Itali etj..ka korrupsjon. Po te them edhe dicka tjeter: Ata cunat e rinj te "KOP-it" te cilet jane ne kabinetin qeveritar, jane te rinj dhe te reja, nje pjese derrmuese e te cileve i ka mbaruar studimet neper universitetet me te mira qofshin Amerikane ashtu dhe Europiane. Doja te dilja ketu qe: Eshte shume dyshuese qe nje person i cili psh e zeme se ka mbaruar studimet ne Amerike te kthehet e te punoje ne Shqiperi!
Pse ushtrohet pyetja: sepse nji student i thjeshte i cili perfundon studimet ne USA per ekonomi/biznes (e zejme) ,do ta kete pagen minimumi 88.000$ ne vit. Por e kunderta ndodh sepse nje pjese e ketyre bukuroshave mendja u punon persembrapthi, dhe e shikojne mundesine e pasurimit te tyre ne kohe te shpejte vetem ne shqiperi , prane politikes Shqipetare. Une sjam kunder "Kthimit te trurit ne Shqiperi" por do te shtoja se truri shqipetar mbetet po ai me te njetat tipare dinakerie etj...edhe pse mund te kete marre nje edukim profesjonal jashte vendit.

Kam pare diku ne nje artikull per nje anetar te kabinetit qeveritar ose me sakte i cili punonte ne administrate, dhe pohonte se kishte gjithe kualifikimin dhe eksperjencen e duhur sepse kishte punuar afer nje kompanie Amerikane ne fushen e investimeve.

Jam vertet i irrituar me meskinizmin e ketyre bukuroshave,
meqenese ky na paska bashkepunuar me kompani amerikane ne fushen e investimeve atehere pse nuk e ushtrron te njejten strategji edhe ne vendin e tij?

Jua siguroj se "Truri" nuk eshte kthyer ne atdhe per ta ndihmuar ate, por per te vazhduar politiken e paraardhesit te tij. (Pa dashur te prek as edhe nje student qe studjon jashte shtetit, sepse i tille jam vet)

Pra per mendimin tim duhet ngritur nje zyre e cila te kete disa zyra te tjera "motra" si dhe nje qender administrative qe te shqyrtoje punen e ketyre mininistrave apo e cdo zyrtari qe pnon ne administrate, nuk jam i afte te flas shume per kete lloj monitorimi ,por di qe ka pasur rezultat te madh ne disa vende qe e kane aplikuar.

MLK

Primus registratum

KOP-i ne se ndonje ka listen e ka mundesi ta sjelli ketu, nuk eshte i mbushur me çuna te rinj /pf/images/graemlins/angel.gif nje pjese e madhe e tyre kan qene ne administraten shteterore ne periudhen qe Berisha ka qen ne pushtet para 97-tes, keshtu qe mos gjykoni vetem me disa individe qe kane bere shkollat ne perendim, pasi nuk perfaqesojne mazhoritetin e KOP-it.

Ps. Disa nga ata te KOP-it i njof mire e pas dashur te hyj ne polemika ketu, kan ble shtepi neper bote per vete e femijet, parate sigurisht i kane fituar duke kursyer nga rrogat e mara ne administraten shteterore /pf/images/graemlins/laugh.gif

berty

Primus registratum

Tek komenti me siper une e kisha llafin per ata anetare te KOP-it te cilet kane hyre ne politike kohet e fundit si psh dhe ministri Basha per te cilin di qe ka qene ne levizjen studentore ne vitet 90' POR qe nuk di te kete qene i angazhuar ne politike ne ato vite edhe pse ka qene anetar i PD-se

Megjithate sigurisht qe ajo administrata duhet te kete goxha pag te mire perderisa kane blere prona brenda dhe jashte vendit keta bukurosha /pf/images/graemlins/laugh.gif

dimir

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
mentaliteti i nje populli ndryshon vetem me zhdukjen e paraziteve... nje ide e persosur esht Lufta Civile pershembull

po jo Luft si ajo e 1997-tes ku qellonin ne ajer... por nje luft e vertet te tipit pastrim plerash, qelbesirash e zhdukje te perhershem nga Shteti Shqipetar te mbiemrave Berisha, Nano, Gjinushi e shum e shum te tjer

ku personalisht do perdorja dhe shum e shum bulldozer per te mor mar me gjith rob te gjall shtepijat e banimit neper periferit e Tiranes dhe te Durresit

kjo esht nje menyer e vetme aktuale per ndyshimin e mentalitetit te kombit Shqiptar...

[/ QUOTE ]
Tani nuk eshte koha.
Koha per te bere nje gje te tille ishte 90-91, nuk u be sepse u infiltruan shume shpejte komunistet ne te gjitha partite e djathta, te qendres e te majta.
Ja pse vertete ne vuajme.
Kapitali i Marksit eshte veper madhore, ai e shpjegon shume qarte procesin e kapitalizmit, vlerave dhe te te gjithe procesit ekonomik.

i_own_u

Primus registratum

e be, me mir von se kurr...

pastaj ne 90-ten qe thua zoterote vetem te internuarit dhe burgaxhijt s'ishin komunist... e jo sepse kto zdonin por thjesht u ishte hequr tesera.

berty

Primus registratum

Do te doja te shtoja se: Ne renien e komunizmit Hrushovi tha dicka e cila rezultoi me se e vertete sipas dhe vete llogjikes,

..tha qe: "Ne te kuqte do te hikim nga pushteti, por mos harroni se prap te kuqte do te vijne"

Cka do te thote se ne mos ata, do te vinin bijte ose dikush tjeter pra vetem fytyra do te ndryshonte por mentaliteti do dhe ideologjia do te mbetej e njejte.

E njejta gje ka ndodhur edhe ne vendin tone ,iku komunizmi dhe erdhi "Demokracia" qe drejtohet perseri nga i njejti brez komunistesh.