Po nga Gjermania ????

elona

Primus registratum
Re: Po nga Gjermania ????

Ti ados rri me shqipen zyrtare lali.
kendej nga Kölni nuk eshte dhe aq ftohte. Na mungo Weinachststimmung...

Guest

Lona "Dankeschön per Pershendetjen qe me ktheve".. :confused:

elona

Primus registratum

Fantazia, pse mo djale merzitesh ti? Te pershendet lali jote ty :kiss:
Sorry qe stu pergjigja me emer.

Po mire ju te gjithe studenta jeni ketu e?
vetem une jam ne pune keshtu?

Guest

Lali Elona.. :rolleyes: mos je gje Mashkull ti,se une jam gjinia femrore per vete..
/pf/images/graemlins/smile.gif

elona

Primus registratum

Fantazia, sorry, mendova se ishe mashkull dhe te mbeti hatri qe s'tu pergjigja.
Une per vete jam femer, megjithse ajo lali prap mbetet, pse jo /pf/images/graemlins/smile.gif :wave:

Tanii

Primus registratum

hallo,Grüß`euch alle.seid Ihr gut Gerutscht?na Got sei Dank:)Frohes Neues Jahr an alle die mich verstehen.und Gesundheit,viel Glück,und vieeeeel Geld wünsche ich Euch.Tani

Guest

Prost Neuen Jahr rufe ich auch..
Das neue Jahr,
bringt Glück ins Haus,
Was wir im alten, falsch getan,
Das fangen wir von neuem an..
Ein Jahr ist nichts,
Wenn man verpuzt
Ein Jahr ist Viel
Wenn man es nuztz..
Es gibt jetzt, kein zurück,
zum neuen Jahr,
Viel Spaß und Glück...

:wave:

After_dark

Primus registratum

Pershendetje forumista /pf/images/graemlins/smile.gif
Interesante kjo tema per problemet e emigranteve. Mendoj se eshte vetem nje problem dhe ska tjeter :QE JEMI EMIGRANTE . /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse uroj te jeni te gjithe mire dhe nje pershendetje nga skaji me perendimor i gjermanise.
ALLES GUTE FREUNDINNEN UND FREUNDEN.

Guest

Pershendetje After_dark!
Herzlich wilkommen!
:wave:

peson

Primus registratum

Ligji i ri për migracionin ndryshon vetëm emrin dhe nuk sjell asgjë të re

Gjermania, asnjë lehtësi për emigrantët

Ligji i ri i migracionit në Gjermani, sipas ekspertëve sjell disa lehtësime. Përsa u përket llojeve të lejes së qëndrimit, ato janë reduktuar në numër, por në thelb nuk është ndryshuar asgjë. Hajko Kleinshtojber nga Zyra e të Huajve në Frankfurt, shpjegon: “Që nga viti 1993 e deri në vitin 2004 në legjislacionin gjerman kishte disa lloje lejesh qëndrimi: Aufenthaltserlaubnis (leje qendrimi) me afat të kufizuar dhe të pakufizuar; Berechitgung, që ishte forma më e lartë e lejes së qëndrimit të pakufizuar; Bewilligung që jepej për një shkak të caktuar, punë, studime apo specializime, si edhe Befugnis, që u jepej refugjatëve, pra për shkaqe humanitare”.
Që nga 1 janari i këtij viti numri i lejeve të qëndrimit që njihen në Gjermani është reduktuar në 3, saktëson Klaudia Langenhajne, drejtoresha e Zyrës së të Huajve në Berlin: viza, të cilën e jep ambasada gjermane në vendet amë, leja e kufizuar (Befristete Aufenthaltserlaubnis) dhe leja e pakufizuar për qëndrim (Niederlassungserlaubnis). Leja e kufizuar e qëndrimit do të diferencohet edhe më tej në bazë të qëllimit, për të cilin ajo jepet. Kështu për shembull, nëse deri më tani studenti ka pasur Aufenthaltsbewiligung, tani do të ketë Aufenthaltserlaubnis për qëllime studimi”.
Përveç ndryshimit të emrit, nuk do të ketë asnjë ndryshim në status. Bernd Knopf, zëdhënësi i të ngarkuarës së qeverisë gjermane për migrantët, thotë se lehtësime do të ketë në aspektin teknik: “Risi është se bashkohet leja e kufizuar e qëndrimit me lejen e punës. Migrantët nuk duhet të shkojnë në dy shërbime të ndryshme. Shërbimi për të huajt në mënyrë të brendshme do të bjerë dakord me Agjencinë për Punësim, nëse do të jepet leja e qëndrimit apo jo. Pra migranti kështu do të kursejë rrugën për në zyrën e punës”.
Edhe në të ardhmen në lejen e qëndrimit do të shënohet shkaku i ardhjes në Gjermani dhe përkatësisht edhe kufizimet në tregun e punës. Lejen e përhershme të qëndrimit (Niederlassungserlaubnis), sipas ligjit të ri, do ta fitojnë migrantët që kanë patur të paktën pesë vjet Aufenthaltserlaubnis, kanë të ardhura të sigurta dhe kanë paguar të paktën për 60 muaj kontributet e pensionit. Përveç të tjerave, migranti duhet të njohë gjuhën dhe kulturën gjermane, thotë Klajnshtojber. Organizatat e migrantëve e konsiderojnë këtë periudhë kohore tepër të gjatë, për të marrë vesh, nëse do të kesh të drejtë të sistemohesh në këtë vend apo jo. Pra, ndryshimet duken vetëm në sipërfaqe, në thelb kemi mbetur tek e vjetra.

Guest

Elton John & Lenny Krawitz ne Gjermani!

Elton John
Open Air Zusatztermin in Bonn, 07.06.2005, Museumsplatz
(Vorverkaufsstart Samstag 05.03.05)

Pop-Ikone **ELTON JOHN** wird am **Dienstag, 7. Juni** mit seiner Band auf dem Museumsplatz erwartet. Mit im Gepäck hat er sein aktuelles Album `Peachtree Road´, das nicht nur für seine Fans jede Menge Material für zukünftige Lieblingssongs bereit hält.

Hallentour

05.12.05 Hamburg, Color Line Arena
06.12.05 Oberhausen, König-Pilsener-Arena
08.12.05 Stuttgart, Hanns-Martin-Schleyer-Halle
09.12.05 Mannheim, SAP Arena

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz ist einer der herausragendsten Rockmusiker und eine Ikone unserer Zeit. Ein Künstler, der mit seinem kraftvollen, markanten Sound alle Barrieren – ob Genre, Stilrichtung, Rasse oder Herkunft betreffend – längst hinter sich gelassen hat. Seit jeher ist seine Musik reich an Einflüssen aus Soul, Rock und Funk der 60er- und 70er-Jahre, und doch verleiht sie stets auch dem Zeitgeist der Gegenwart Ausdruck

Mi. 22.06.2005 Karlsruhe, Europahalle
Di. 28.06.2005 Berlin, Arena
Mi. 13.07.2005 Dresden, Freilichtbühne

Tanii

Primus registratum

lebt Ihr noch???JA JA Ihr lebt noch,Ihr lebt noch,JA JA Ihr lebt noch....
hey Leute Ihr seid genauso langweilig wie die Deutschen geworden,las es krachen umbambaumbababaumbabaumb

@d@

Primus registratum

Where is Deutschland ? :idea:
Deutschland, is a small Contry next to Austria /pf/images/graemlins/laugh.gif

Wagner pizza ...Hat jemand hunger ? :confused:

Samuel

Primus registratum

I Deutschland...

Wir sind so weit aber so nach...
uns trennt die dunkel licht...
manchmal ist warm...aber oft ist kalt
bitte vergessen sie mich nicht...!

Ich bin allein, ganz allein,
hofnnung habe ich, aber hört mich keine
in die Straße laufen immer so viele...
maien Seele und Herz wartet so lange!

In Deutschland ist kalt auch im Sommer...
Am Herbst fangen an die bletar zu fallen
am Winter kommt Schnee durch Wind und Sturm...
Frühling kommt aber voll trennen und weinen!

"Nder udhetime"

Dani83

Primus registratum

eh mer daj.. paska edhe vene bota ku shkrukan "jashtoksor-çen" /pf/images/graemlins/lol.gif!!!!!
i lexova na i çik te gjetha faqet e emigranteve ne vene te tjera po kjo e juja qeka shkrujt "allahu na rujt..", ju e dini se qysh merreni vesh me robt e atij veni!! /pf/images/graemlins/confused.gif

mor po a jan na i çik te hajrit shqiptaret (t'integruar, a bejne na i çik per njeri tjetrin) andej se ketej nga italia merre me lang se mishi u maru i thone /pf/images/graemlins/cry.gif (shqiptar /pf/images/graemlins/mad.gifi eshte bere hasmi i shqiptarit /pf/images/graemlins/mad.gif)
mos e pyt italianet pastaj.. dun me na interrnu krejt /pf/images/graemlins/smash.gif