personale

li

Forumium praecox
personale

nje shoqja ime njehere , me kerkoi ta shoqeroja ne pazar , per arsyen se , do blinte nje dhurate per nje kusheririn e saj .
shoqja - dalim pak se dua ti blej djalit te dajes dicka per ditelindje , a me ndihmon pak me ndonje ide
une - posi , dalim . une te sugjeroj ndonje komplet sportiv .
shoqja - jo jo , eshte dicka qe ia kam blere heres se kaluar , dua ti marr nje gje te vecante kesaj rradhe .
une - po mire , mund ti blesh nje top , nje pale atlete , a ndonje byrzylyk dore prej sermi
shoqja - ohu ti , jo pra jo . thashe dua qe kesaj rradhe ti marr dicka te vecante ; nuk dua as top , as atlete e as ndonje gje tjeter te zakonshme , dua ti marr pra dicka te vecante , shume te vecante , dicka qe nuk ia ka blere nje njeri tjeter me perpara
une - atehere shume mire , . . .
mund ti blesh nje PRIZE

li

Forumium praecox
Re: personale

nje dite nga keto te perditshmet , kisha dale ne pazar , qe si dhe shume e shume te tjere , te bleja nje gjel deti per vitin e ri . diku me ze syri nje grua te vjeter me nje gjel te madh ne dore . i afrohem .
une - nëne , sa kushton ky gjeli , te lutem
ajo me pergjigjet shkurt dhe prere :
50
une - me fal , por nuk te pyeta per moshen

li

Forumium praecox

paraditen e nje dite , shkova te takoj nje shokun tim ne shkolle . ne oborr te shkolles , duke ecur , me afrohet nje vajze dhe me thote :
o çuni më fal , ke orë ?
- po , kam ; - i pergjigjem une dhe vazhdoj me qetesi rrugen time

li

Forumium praecox

gjate veres se kaluar , isha ne disa fshatra te shqiperise per disa pune personale , dhe sic dihet , njerezit atje , kane bageti ose kafshe te ndryshme . kafshe te cilat ata i kane per perdorimet e tyre jetesore e te tjer e te tjere .ne kete vizite , une u shoqerova nga nje shoku im , i cili me ka ngritur nervat gjate gjithe kohes . nje tip llafazani i tmerrshem qe me corodiste gjithe rruges , qe nuk pushonte as nje cast te vetem .
dhe ne fund te shetitjes tone neper fshatra , shkuam tek shtepia e tij per vizite , i cili , as aty nuk pushoi se foluri . ndenja ndenja , sa u cmenda ,kur me humbi durimi vendosa ti bej nje pyetje :
- po përveç teje , keni kafshë të tjera ju në shtëpinë tuaj ?

li

Forumium praecox

gjate periudhes se trazirave , romeos qe i ishte merzitur zhuljeta , i dergon nje poezi , jo romantike , por aromantike :

disa breshëri automatiku ranë mbi qelq ,
dhe unë për ty desh ndjeva mall ,
jetojmë të dy në një qytet ,
mirë unë , po TI ç'ne gjallë ! ?

li

Forumium praecox

nje burre me moshe pak si te thyer , ne nje mengjes , si te tjeret , i tregon endrren qe kishte pare naten e kaluar :]
burri - ishim te dy duke ecur naten ne nje rrugice , ketu afer lagjes tone . befas , pengohemi qe te dy dhe . . . une bie ne nje pusete me m . . kurse ti ne nje pusete me mjalte .
gruaja - e shikon mor burre , edhe ne enderr une jam gjithmone me fat , gjithmone fitimtare . edhe kesaj rradhe nuk dole gje .
burri - po po , ishe me fat , por pasi dolem , une te lepija ty e ti me lepije mua .

li

Forumium praecox

- o mandi
- çfare do
- me dridhje e ke celularin
- po
- e mire , fute ne b... e te te bej nje zile

li

Forumium praecox

- o zemra