Pershtatje me udhetimet detare

Albforumi

Primus registratum
Pershtatje me udhetimet detare

Duke qene se trafiku ajror ishte pezulluar, para 2 javesh mu desh qe perhere te pare te udhetoja me Anije per te kaluar ne Itali dhe me tej ne Gjermani ku kam banesen e perkohshme.</p>

Nuk jam tip tekanjoz, por ne nisje nga Porti i Durresit dhe ne arritje ne Bari hasa dicka qe me beri te vej buzen ne gaz e meqe i fotografova po e ndaj me te gjithe.</p>

Duket sikur portet detare nuk duan t’ia dine per rregullat nderkombetare te simbolikes. Keshtu fotoja me poshte tregon mbi injorimin e simbolikes qe njohim globalisht:</p>
salla_portit_durres.jpg
<p class="wp-caption-text">Simbolika ne Portin e Durresit</p>

Normalisht u habita kur pashe qe te gjithe ishin rrjeshtuar te dilnin nda Porta qe thoshte NDALOHET Kalimi dhe injoronin shigjeten qe thoshte KETU duhet te ecesh.</p>

Nese nuk duket mire ne foton e pare, ja ku eshte nje foto me e qarte qe tregon nga po dalin te gjithe udhetaret (perfshire dhe oportunistet si une)</p>
salla_portit_durres_porta.jpg
<p class="wp-caption-text">Porti i Durresit, Dalja nga dera e gabuar</p>

E kuptoj qe udhetaret ishin te lodhur e stresuar nga rruga dhe problemi duhet te jete tek ndonje polic barcaletash qe nuk drejton njerezit ashtu sic duhet.</p>

BARI
icon_smile.gif
</p>

Bari fliste shqip! Nga porti ku zbret, deri ne stacionin e trenit je i rrethuar me shqipe! Tabelat fillojne qe ne Port!</p>
port_of_bari_Italy.jpg
<p class="wp-caption-text">Shqipja eshte gjuha e dyte ne Bari</p>

Megjithate ajo qe me beri pershtypje nuk eshte vetem Shqipja gjuhe e dyte ne tabelen me siper, por perkthimi fantastik qe i kane bere “barezet” termit “shtetas jo i zones EU”. Duke u nisur nga italishtja me termin “extra-communitari”, per barezet cdo shtetas qe nuk eshte ne zonen EU eshte EXTRA UE Citizen! 
icon_smile.gif

Artikuj të tjerë

03/13/2009 — Web Spam – Moda e webmastereve te rinj (0)
04/04/2009 — M.Sc. Communication and Media Engineering (CME) (6)
09/15/2009 — Le ta bejme internetin me te shpejte – Google (2)
05/01/2009 — Vlera e një faqe interneti (1)
06/10/2009 — Si të bllokoni vizitorë bazuar në IP adresa me .htaccess (0)

Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://armandbrahaj.blog.al/?p=1529