Perse shqiptaret nuk e duan njeri tjetrin?

Perse shqiptaret nuk e duan njeri tjetrin?

Per mua ngelet e vetmja pyetje e cila me ka munduar gjate gjithe ketyre viteve te mergimit ne dhe te huaj.
Te takosh nje shqiptar tendin eshte e pamundur te mos krijosh konflikt.
Te takosh nje shqiptar tendin eshte e pamundur te arrish ne nje konkluzion te perbashket.

Te takosh nje vajze shqiptare te shperfill menjehere duke te injoruar sikur ti te ishe nje kriminel.

Ti besh nder nje shqiptari eshte e pamundur te mos ja kthesh ate permbys perpara se ta besh ate nder te plote.
Nje shqiptar qe mendon se eshte njeqind per qind mik dhe shok ne te mire dhe te keqe, te del mbas nje fare kohe me armik se armiku.
Ti thuash dicka per mire shqiptarit tend eshte njelloj sikur ti drejtosh pushken.
Ta ofendosh te vret.
Ti ngrish vlerat nje shqiptari,ky njeri behet me keq se nje dinosaur.
Ta duash nje shqiptar i ke bere varrin vetes.
Ta maresh ne shtepi nje shqiptar, beji llogarite per jete a vdekje.
Neqoftese nje shqiptari i thua patriot ke genjyer veten.
Ti tregohesh i sinqerte nje shqiptari do te thote te ka shkelur me kembe.

Jane me qindra pyetje te tilla qe me kane munduar ne mergim dhe kjo ka qene nje disfate personale per mua.
<ul type="square">
[*]Tek shikoja rumunet, bullgaret, serbet, boshnjaket etj qe jane ne nje kategori me shqiptaret, ndihesha "ziliqar" sepse tek ata shihja ndryshime radikale.
[/list]

Perse nuk e duam vetveten?
Perse jemi kaq te liq me njeri tjetrin?
Mos valle ka te beje kultura e dobet e kultivuar?
Mos valle luajne rol dija, shkollimi, edukimi, horizonti etj?
Mire se ne shqiptaret me horizont te mbyllur dhe me dije te pakta,mund te justifikojme ato qe thashe me lart, por si ka mundesi te ndodhin keto gjera me ata qe tere jeten e tyre kane bredhur nje bote te tere dhe ndihen me me horizont te hapur,me atdhetare, me te ditur se ne?

Perse nuk e duam veteveten, eshte pyetja qe do te me mundoje tere jeten time?

hot

Hotgirl
Re: Perse shqiptaret nuk e duan njeri tjetrin?

po se si shqiptare qe jemi,jemi edhe ziliqare me njeri tjetrin edhe duam qe tja kalojme atij tjetrit!!
"pse ai filani te jete me mire se mua,ose te kete me shume pare se une??!!"

komino

Valoris scriptorum

une te garantoj se edhe italianet jane keshtu

biles edhe duke jetuar ne itali e pa patur te gjitha hallet qe kane shqipetaret

ketu thone MIKU ESHTE SI PERSHKU PAS TRE DITESH QELBT ERE

nuk jane probleme shqipetaresh por probleme njerezish dhe eshte mese normale
mire eshte qe e ke kuptuar
tani ka ngelur vetem te ruhesh nga keto fenomene

a e ke degjuar ndonjehere SEJCILI PER VETE E ZOTI PER TE GJITHE nuk ma ha mendja se ka lindur ne shqiperi

Klinton

Primus registratum

Gene
Nuk eshte e vertete nje gje e tille me ballkanasit e tjere.
Megjithe problemet qe cdonjeri ka ata kane arritur te tregojne se nuk jane njelloj si shqiptaret.
Pastaj e marte e mira e marte emigrantet ne dhe te huaj kane nevoje per njeri tjetrin te pakten ne menyre miqesore sepse ,qofte larg ,dikush peson nje aksident, ka nje hall, kerkon ndihme a dicka te kesaj natyre, mirepo nje hall te tille nuk ta zgjidhin dynjaja qe nuk e njeh por shqiptari yt.

Ky fenomen qe ju tregova dhe qe e dini fare mire edhe ju, me duket se ndodh vetem me shqiptaret.
Me ka rastisur te shoh edhe ballkanas te tjere por ata jane ndryshe dhe me efektive ndaj njeri tjetrit.

komino

Valoris scriptorum

hi besa

klinton
nuk e di a ndodh me ballkanasit e tjere
njehere kam jetuar ca kohe me nje grek ne te njejten shtepi dhe nuk ishte ndryshe nga ne.

te thashe per italianet se tashme ia njoh gjuhen e zakonet e jetoj gjithe diten me ta

nuk arrij te kuptoj mire kulturen e ballkanasve te tjere!
mbase kemi ca teprime ne disa aspekte e ata mbase i kane ne te tjera por ma ha mendja se nuk ndyshojme shume

une jam i mendimit se te gjitha sa the jane ne natyren njerezore dhe ne kushte te vecanta (si tonat) theksohen me teper

ps:le te perpiqemi te mos e ngaterrojme individualizmin (baze e kapitalizmit) me ligesine

hot

Hotgirl

klinton neve na duan me shume kosovaret se sa ata qe jane nga shqiperia!!
pale e quajme veten popull nacionalist!!

pertejdhnjak

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Klinton:
Te takosh nje shqiptar tendin eshte e pamundur te mos krijosh konflikt.
Te takosh nje shqiptar tendin eshte e pamundur te arrish ne nje konkluzion te perbashket.

Ti besh nder nje shqiptari eshte e pamundur te mos ja kthesh ate permbys perpara se ta besh ate nder te plote.
Nje shqiptar qe mendon se eshte njeqind per qind mik dhe shok ne te mire dhe te keqe, te del mbas nje fare kohe me armik se armiku.
Ti thuash dicka per mire shqiptarit tend eshte njelloj sikur ti drejtosh pushken.
Ta ofendosh te vret.
Ti ngrish vlerat nje shqiptari,ky njeri behet me keq se nje dinosaur.
Ta duash nje shqiptar i ke bere varrin vetes.
Ta maresh ne shtepi nje shqiptar, beji llogarite per jete a vdekje.
Neqoftese nje shqiptari i thua patriot ke genjyer veten.
Ti tregohesh i sinqerte nje shqiptari do te thote te ka shkelur me kembe.
:NESE ATRIBUTET E MESIPERME I PERSHTATEN KARAKTERIT TEND,A DO TE THOTE SE TE GJITHE SHQIPETARET JANE TE TILLE?!Une jetoj n nje qytet te vogel ne angli ku komuniteti shqipetar eshte nje numer bukur i madh.E pohoj se ne syte e vendasve nuk kemi pershtypje te mire,por lidhja mes njeri-tjetrit eshte teper e forte.Persa u perket ballkanasve te tjere JUST F''K THEM!!!!!!!!

Edvin Blezencka

Primus registratum

Une kam nje pervoj krejt ndryshe me shqipetaret qe jan ne mrgim dhe e them me plot gojen JAM KRENAR TE JEM SHQIPETAR.

sonora

Primus registratum

O KLINTON!!
o MENDJEARTE! C'A TE PJELL TRURI KESHTU !!!?
kU E KE GJET KETE TEME BASTARDE? APO O BURRA TE SHKRUAJME SE PER GJERA ME VLERE NUK NA E PRET TRURI!?
SE C'MARDHENIE KANE SHQIPETARET MES TYRE FLET E GJITHE BOTA DHE SHEMBULLI I FUNDIT ESHTE AJO C'KA NDODHI NE PRITJEN QE IU BE SHQIPETAREVE TE KOSOVES GJATE LUFTES...
JU LUTEM SHUME MOS SHKRUANI PA U MENDUAR!!

astronaut

Primus registratum

O Klinton prite Bushin se po vjen.
Cjane keto qe shkruan , ku e ke gjetur kete teme bastarduese dhe pale na ishe dhe president.
Se kush jane shqiptaret kete gjithe bota e di dhe shembulli i fundit ishte pritja qe shqiptaret u bene shqiptareve.
Mendohuni do ju lutesha para se te shkruanit se po bastardoni temen.
Pastaj ku e di ti o amerikano se ne nuk e duam njeri tjetrin?
Ne e duam kaq shume njeri tjetrin saqe nuk gjej fjale per te shprehur.
Gjume te embel te gjitheve dhe mos qendroni para kompjuterit shume se do te filloni te beheni histerike.

mostro

Putraku

rrace me koti se bo mo nona...
cfare virtyti kemi ne shqipot knej jashte vendit mer?mua nje gje me vjen keq dhe per te qare.me mire rri me nji qe nuk ka as edhe nje klas shkolle,qe punon llac tere diten,qe vjen nga katundi me i humbur i shqiperise,se sa me studentat shqipetare qe i bie te jene ajka e vendit.AJKA E LESHIT THUAJ.Studentat tane dmth ne ju ata ato vetem emrin kemi te tille.me njerez koti nuk i gjen ne as edhe ne nje cep te kontinentit.ke qef te shikosh studentat e huaj.te qeshur,njerez interesant,plot njohuri,te ofrojn aq sa munden,nbje nder i joti ndaj atyre jane tre ndere te atyreve ndaj teje.
-Filani u lidh me filanen
-perse ai qelbesira i kish thene asaja qe une kisha thene keshtu
-pse shef ti ate
-ai o kot se nuk me len motorrin
as nji nuk shef punen e vet por vetem te te tjereve /pf/images/graemlins/frown.gif
JEMI POPULLI ME HIPOKRIT QE MUND TE KEM PARE
INTERESAXHINJ TE TEMERRSHEME.
TANGERLLIKSIT ME TE QELBUR
JEMI DHEN TE ZGJEBUR ME BISHTIN PERPJJET....
KU DO SHKOJ KY MUT KOMB ME KETE LLOJ BAGETIE ???(nuk e flas per te gjithe,por per nje pjese te mire derrmuse)

Sallaku

Primus registratum

Ne jemi popull qe kur kemi hall te lepijme bythen mbaron pune e te shajme mbas kurrisit.Si i thone:kalova lumin te dhjefsha kalin:Ndodh shume shpesh.
Jemi popull qe te vrasim per dy lek
Shkurt POPULL *****

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga astronaut:
[qb]Pastaj ku e di ti o amerikano se ne nuk e duam njeri tjetrin? [/qb]
..........vazhdon.......

Fillimisht postuar nga astronaut:
[qb] O Klinton o legen prite Bushin se po vjen.
Cjane keto qe shkruan o trap, ku e ke gjetur kete teme bastarduese dhe pale na ishe dhe president.
Se kush jane shqiptaret kete gjithe bota e di dhe shembulli i fundit ishte pritja qe shqiptaret u bene shqiptareve.
Mendohuni do ju lutesha para se te shkruanit se po bastardoni temen.
Pastaj ku e di ti o amerikano se ne nuk e duam njeri tjetrin?
Ne e duam kaq shume njeri tjetrin saqe nuk gjej fjale per te shprehur.
Gjume te embel te gjitheve dhe mos qendroni para kompjuterit shume se do te filloni te beheni histerike. [/qb]
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

zora

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] rrace me koti se bo mo nona...
cfare virtyti kemi ne shqipot knej jashte vendit mer?mua nje gje me vjen keq dhe per te qare.me mire rri me nji qe nuk ka as edhe nje klas shkolle,qe punon llac tere diten,qe vjen nga katundi me i humbur i shqiperise,se sa me studentat shqipetare qe i bie te jene ajka e vendit.AJKA E LESHIT THUAJ.Studentat tane dmth ne ju ata ato vetem emrin kemi te tille.me njerez koti nuk i gjen ne as edhe ne nje cep te kontinentit.ke qef te shikosh studentat e huaj.te qeshur,njerez interesant,plot njohuri,te ofrojn aq sa munden,nbje nder i joti ndaj atyre jane tre ndere te atyreve ndaj teje.
-Filani u lidh me filanen
-perse ai qelbesira i kish thene asaja qe une kisha thene keshtu
-pse shef ti ate
-ai o kot se nuk me len motorrin
as nji nuk shef punen e vet por vetem te te tjereve /pf/images/graemlins/frown.gif
[/qb]
per kete jam dakort dhe une,edhe une jam studente dhe po ju them qe pjesa me e madhe e gocave shqiptare urrehen me njera tjetren per thjesht faktin qe dhe pala tjeter eshte shqiptare.eshte shume qesharake kur ndesh perballe me ndonjeren dhe te sheh shtrember vetem sepse e di qe je shqiptare.nuk e di se si jane te organizuar shqiptaret ne vendet e tjera po ne kete qytet ku jam une sa here qe mblidhen shqiptare do kete ngaterresa,zenie,dalin thikat etj etj dhe per cfare;pse ti me pe?pse ve muzike nga jugu me shume se nga veriu e budallalliqe te tilla.

Herkuli

Primus registratum

NJe gur ne lum hedh nje budall
e turren te tjeret ne zall

C'jane ore keto budalleqe
nuk jane as kalamanlleqe

Per te huajt flisni mire
sikur ti keni perbrire

Une qe ketu me bollek i kam
jane te gjithe bere haram

Flisni per cunat ketu
ca trushkulur, koke dru

Me shume me cupat perngjajne
s'ja bejne njeher- bame!

Ne dac doni dhe per femra
me haram s'ka bere nena

Breket i nderin ne kurriz
u duket mender sume e viz

Hiqe fare shije femre
ja u them ket llaf prej zemre

Te tille ka edhe ne shqiperi
fashatar plot, boll katunari

Se bota nje eshte bere
jane te gjithe dosa e derr

bimba81

Primus registratum

Fillimisht postuar nga HOTGIRL:
[qb] po se si shqiptare qe jemi,jemi edhe ziliqare me njeri tjetrin edhe duam qe tja kalojme atij tjetrit!!
"pse ai filani te jete me mire se mua,ose te kete me shume pare se une??!!" [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: