PERSE NE STUDENTAT JASHTE SHQIPERISE NUK FORMOJME NJE UNION?

neki

Primus registratum
PERSE NE STUDENTAT JASHTE SHQIPERISE NUK FORMOJME NJE UNION?

ME THENE TE DREJTE KISHA SHUME DESHIRE QE NE SI STUDENTA JASHTE ATDHEUT ,TE FORMONIM NJE ORGANIZAT ( UNION).
QE TE PAKTEN PERFAQESUES NGA TE GJITHA SHTETET KU STUDIOJME TE TAKOHEMI NJE HERE NE VIT TE PAKTEN ,PRA NE PUSHIME VERORE .DHE TI SHTROJME SHQETESIMET TONA ME NJERI TJETRIN, SE NDOSHTA MUND TI ZGJIDHIM ME LEHTE . UNE PER VETE STUDIOJ NE KUWAIT, KUSH KA DESHIRE LE TA SHPREH ATE

FALEMINDERIT.

Muminin

Primus registratum
Re: PERSE NE STUDENTAT JASHTE SHQIPERISE NUK FORMOJME NJE UNION?

Nuk do te ishte ide e keqe.Shpeshhere duhen keto unionet por ne shqiptaret perpara se ta formojme unionin zihemi me njeri tjetrin se kush do te jete kryetari.Mendoj qe nje pengese qe duhet pase parasysh eshte ana financiare.Studentat nuk mund te krijojne nje Union me financimet e tyre.Eshte e domosdoshme gjetja e nje sponsori.E ky sponsor fare mire mund te jete shteti Shqiptar.

London_UK

Primus registratum

po behem une sponsor por per ketu ne Londer se ne vende te tjera svij une /pf/images/graemlins/smile.gif
Ose diku ader ne europe por ne kuwait svij dot atje se kam frike se na vret sadam hyseni /pf/images/graemlins/smile.gif
ok pra ciao
dhe zgjidhni kryetarin

endri cobo

Primus registratum

pse re vetem do bohesh ti po mua ku do me lesh vetem e london;) nejse cuna ide e mir un jam dakort me te gjitha kushtet /pf/images/graemlins/smile.gif

London_UK

Primus registratum

o DJ endri /pf/images/graemlins/smile.gif
po nese do te sponsorizosh dhe ti, nuk jam kundra une lal, hajde bashkohu me ne, se nuk te ndal kush
Ok pra se na doli dhe nje sponsor tjeter, dmth u beme 2 sponsor
Kush do behet drejtuesi i ketij Union?
write back

roland

Primus registratum

si fillim ne duhet te dime kushtet per te krijuar 'ALBANIAN UNION' Shoqerine Shqipetare qe te njihet nga autoritetet. Une u interesova qe te formoja 'ALBANIAN SOCIETY IN CARDIFF UNI' si fillim me duheshin 20 anetare per ta krijuar shoqerine dhe i gjithe ai mundim iku kot sepse nuk ka shume studenta ne CARDIFF UNI dhe ata 3 qe jane nuk po i takoje dote megjithese vura njoftim ne gazeten e univeritetit dhe vura njoftim ne disa ndertesa te ndryshme te univesitetit, por prap pergjigje nuk mora.
Sa per kryetarin une mendoje qe te mblidhemi te pakten 20 shqipetar dhe pasi te mbidhemi diku dhe ta njofim pak njeri tjetrin duhet te proposohen 2 ose 3 kandidate ose edhe vetem 1 ne qofte se eshte nje vendim total nga pjesemarresit.
Dhe sa per sponsorizim ne si fillim duhet ta ngrejme UNIONIN pastaj eshte detyre kryesore e kryetarit dhe nenkryetarit te mendojne ku te gjejne sponsor. Dhe megjithese 2 veta kane mundesi si filim kjo eahte akoma me fantastike. Por ne pergjithesi cdo anetar duhet te kontriboje me nje shume te vogel dhe simbolike.
Ky eshte nje draft se si mund ta ngreme UNIONIN per detaje kam dhe me shume kur ti vije koha.
uroje nje vit te ri te mbare dhe me suksese
c.u. :thumbsup:

London_UK

Primus registratum

Shume mire,
ok pra te shohim se sa veta do bashkohen dhe pastaj shohim dhe bejme
me respekt London_UK

Muminin

Primus registratum

me duket se gjer tani jemi 5 studenta.Po bejme perparime

neki

Primus registratum

Ju falenderoj te gjitheve per deshiren qe shprehet rreth themelimit te Unionit Studentor.Si dhe shpresoj qe nje dite te behet realitet.
Gjithashtu mendoj qe ky union te mos kete asnje lloj ngjyre ,por te jete thjeshte per te zgjidhur problemet qe hasin studentat jashte atdheut te tyre, si dhe te ofrojne lehtesime dhe sqarime te mjaftueshme per studentat shqiptare, qe deshirojne te kryejne studimet jashte shqiperise . Besoj se secili prej jush ka pervoje ,ne kete fushe.
Edhe nje here ju falenderoj te gjitheve, dhe shpresoj te marrin pjese sa me shume studenta ne kete teme , me pas te vendosim se si do te kontaktojme dhe si do jete e mundur qe te mblidhemi ne shqiperi ,qe ti trajtojme ceshtjet nga afer .

disku

UNI

FANTAZI E CMENDUR /pf/images/graemlins/laugh.gif

roland

Primus registratum

e re asnje nuk po behet i gjalle!
shume pa student pa iniciative paska ne forum dhe per nje cast mendova se do te kishim arritur dicka.
turp te kemi!
vetem mendoni nje gje do te ngeleni si iniciatoret e shoqerise studentore shqipetare te pare ne UK dhe mbase dhe ne bote(nuk e di ne ka ndonje).
cuna dhe goca come ooooonnnn:
currage, passion, dreams and make it happen :thumbsup:

rudiuk

Primus registratum

Fillimisht postuar nga roli:
[qb] e re asnje nuk po behet i gjalle!
shume pa student pa iniciative paska ne forum dhe per nje cast mendova se do te kishim arritur dicka.
turp te kemi!
vetem mendoni nje gje do te ngeleni si iniciatoret e shoqerise studentore shqipetare te pare ne UK dhe mbase dhe ne bote(nuk e di ne ka ndonje).
cuna dhe goca come ooooonnnn:
currage, passion, dreams and make it happen :thumbsup: [/qb]
O Roli mos u lodh kot.....e shumta qe mund te behet eshte takime here pas here...ne Londer jane bere nja dy....... :rockband:

roland

Primus registratum

o Coppo_di_neve
jam kurioz te di se pse nuk eshte e mundur pastaj per nje dicka te tille ja vlen te lodhesh se jam me se i sigurt qe ka nga ata studenta qe jane dakort me ate por jane passive dhe pa iniciative por po tu japesh pak zemer jam i sigur qe ata shperthejne dhe mund te marrin dhe frenat ne dore pastaj- duhet vetem pak vullnet.

komino

Valoris scriptorum

edhe mua me duket mendim shume i mire. megjithese shume vete e kane menduar dhe provuar ta krijojne nje union dhe nuk e kane arritur, nuk mendoj qe kjo eshte nje arsye per tu dorezuar qe ne fillim.
fakti qe te gjithe shkruani ne kete forum tregon qe jeni te interesuar. takimet personale mua me duken te dobishme por jo te domosdoshme.
me e rendesishme eshte qe te mos jete thjesht nje humbje kohe por te gjejme disa objektiva te perbashket dhe ky union te na sherbeje per ti arritur.
Psh: meqenese te gjithe na akuzojne per mungese patriotizmi, si mund shikojme njekohesisht interesat tona personale dhe te marrim vertet ne dore te ardhmen e shqiperise per ta permiresuar (me sa kam kuptuar kete presin nga ne)
cfare mund te ofroje unioni jone per nje vend si shqiperia dhe sa perputhet kjo me interesat e unionit e te sejcilit nga ne.
nuk dua te zgjatem shume se nuk lexon njeri pastaj.
theksoj edhe njehere se jam krejtesisht dakort
mjafton e dikush te propozoje hapat konrete te realizimit (e per mua do jete kryetar me te dreje)

komino

Valoris scriptorum

nekiu perse nuk fillon te hartosh nje statut meqenese e nise ti kete pune.

Maria Antoinette

Primus registratum

Shkruajtur më 24. Dhjetor 2002 11:57
--------------------------------------------------------------------------------
ME THENE TE DREJTE KISHA SHUME DESHIRE QE NE SI STUDENTA JASHTE ATDHEUT ,TE FORMONIM NJE ORGANIZAT ( UNION).
QE TE PAKTEN PERFAQESUES NGA TE GJITHA SHTETET KU STUDIOJME TE TAKOHEMI NJE HERE NE VIT TE PAKTEN ,PRA NE PUSHIME VERORE .DHE TI SHTROJME SHQETESIMET TONA ME NJERI TJETRIN, SE NDOSHTA MUND TI ZGJIDHIM ME LEHTE . UNE PER VETE STUDIOJ NE KUWAIT, KUSH KA DESHIRE LE TA SHPREH ATE

Eshte nje ide me te vertete e mire? Dhe ne fund te fundit shume e logjikshme po te behej fjale per nje komunitet te huajsh te tjere, evropiane asiatike etj, por Shqipetaret e kane treguar qe ne kohet e lashta qe nuk hane dot buke ne nje tavoline pa u grinduar mire e mire se kush do jete ne krye.......Dhe do te perfundonin ne diskutime te pafundme per kushtetuten per ligjet dhe per diten festive te shoqates......Prandaj sa ti futemi detit ne kembe me mire rrime ne anije dhe shohim te tjeret qe notojne per bukuri ne shoqatat e tyre....Shpresoj qe dhe pa Albanian Union tia dalim jetes se emigrantit dhe studentit

simply_me

Primus registratum

Maria A. ke shume te drejte.. /pf/images/graemlins/wink.gif

komino

Valoris scriptorum

a nuk jemi ne dicka me teper?

Diddy19

Su@mi

Ideja me pelqen!Sa do te jete e mundur te realizohet nje gje e tille me ben te me lindin dyshime.Eshte e veshtire...Ju mbase do te thoni:e veshtire po por jo e pamundur..Edhe kjo mund te jete.Gjithsesi ia vlen ta provojme
Sa per punen e kryetarit mos u zini.Propozoj qe si fillim te ulemi te gjithe " ne tavoline te rrumbullaket".Me kohen do mund te shofim se kush do kontribuoje me shume ,dhe ai post do i perkase atij.
Ja ,u shtua edhe nje: 5+1=6..Po akoma nuk mjaftojne /pf/images/graemlins/frown.gif

dirty vegas

Primus registratum

Ne kur jena n'shkoll s'po kena pare me ble i bilet me festu i vit te ri me robt e shpis, jo mo do mbildhemi diku te qajm hallet me njeri-tjetrin. Ja ti nga Kuvajti si do me ndihmosh ti mu ta zgjidh problemin e $40,000 borxh qe m'duhet me pagu shkollen? Apo do m'japesh kshill t'kap i pun te dyte! :rolleyes:

Merrni iniciativa qe bohen ...jo qiqrra n'hell!