Perse na quajne maloke Shqiperia mesme dhe ajo jugore?

eis

Primus registratum
Perse na quajne maloke Shqiperia mesme dhe ajo jugore?

Pershendetje!
Po e hap kete teme per vet faktin se me vjen keq kur degjoj shpesh here qe ne shkodraneve na quajne maloke ne nje kohe qe Shkodra ka qene kryeqyteti i Shqiperise shume vite me pare dhe eshte djepi i kultures dhe i tradites.Populli shkodran eshte humoristik ,popull kavalier dhe mikprites.Po ca keni ju te Shqiperis se Mesme dhe te Jugut qe na therrisni"MALOK"nga ju ka ardh ky mendim mor aman pa ma tregoni nje cik.
Une kam lexuar nje liber qe thoshte:"Shume vite me para kur Shkodra ishte kryeqytetii Evropes ,Parisi ishte katundi me i humbur i asaj kohe".
Ju falenderoj shume nese me dergoni ca pergjigje.
Gjithe te mirat!!!

gjilan

Primus registratum
Re: Perse na quajne maloke Shqiperia mesme dhe ajo jugore?

Vajze shkodrane
Une vete nuk jam nga Shkodra por kam shume respekt per popullin e shkodres dhe sidomos per malesoret"maloket". Ne si shqiptare nuk do te kishim mbijetuar dot ne historine e gjate shume mijra vjecare po te mos kishim qene malsoret tane trima. Akoma nuk kam degjuar te kete ne bote nje popull kaq trim dhe mikprites sac jane shqipetaret dhe sidoms ata te veriut.
Megjithate ka terma te tilla se malok etj qe ekzistojne dhe per mua nuk ka pse te preket ndonje pjese e popullsise. Vetem njerezit e paformuar mire kane aftesine ta perdorin.

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga gjilan2:
[qb] Vajze shkodrane
Une vete nuk jam nga Shkodra por kam shume respekt per popullin e shkodres dhe sidomos per malesoret"maloket". Ne si shqiptare nuk do te kishim mbijetuar dot ne historine e gjate shume mijra vjecare po te mos kishim qene malsoret tane trima. Akoma nuk kam degjuar te kete ne bote nje popull kaq trim dhe mikprites sac jane shqipetaret dhe sidoms ata te veriut.
Megjithate ka terma te tilla se malok etj qe ekzistojne dhe per mua nuk ka pse te preket ndonje pjese e popullsise. Vetem njerezit e paformuar mire kane aftesine ta perdorin. [/qb]
flm per mendimin tend te mire qe ke per ne por mua personalishte me ka takuar te flas me ato nga jugu dhe Tr dhe nje e dy thone "he mo maloke ckemi?"-dhe ne si popull na ulen nje cik ,kshu mendoj une sepse menyra si e thone ato eshte ironike . Ciao!!!

neta

Forumium praecox

na quajne maloke prej injorancet, moj shkodrane. Njeriu e ka zakon me ofendu ate tjetrin per me ju duk vetja ma lart.

Na kena nje shprehje ne Shkoder "I shami te shan", kshtu qe ato qe e perdorin, e kan diku mizen nen ksul dhe noj ndjenje inferioritetit (+ nje sasi te madhe injorancet), e nuk la vlen as me ja vu re ato qe nxjerrin prej gojet.

cheers /pf/images/graemlins/smile.gif

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mystic:
[qb] na quajne maloke prej injorancet, moj shkodrane. Njeriu e ka zakon me ofendu ate tjetrin per me ju duk vetja ma lart.

Na kena nje shprehje ne Shkoder "I shami te shan", kshtu qe ato qe e perdorin, e kan diku mizen nen ksul dhe noj ndjenje inferioritetit (+ nje sasi te madhe injorancet), e nuk la vlen as me ja vu re ato qe nxjerrin prej gojet.

cheers /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Per zoten jam plotesisht dakord me ty .Te lumte goja dhe "RROFTE SHKODRA DHE VLLAZNIA JONE"
Shendet e te mira naqe

Diddy19

Su@mi

Ata qe na qujne "maloke",duke perdore nje te tille term per ne shkodranet tregojne vetem injorancen e tyne.Shkodra shtrihet ne ate qe ne gjeografi quhet "Ultesira Shkodrane", gja qe hedh poshte faktin qe ne mund te jemi "maloke"..."Maloke" nuk jane ato qe jetojne ne mal??? :confused:

Pershendetje te gjithe shkodraneve! /pf/images/graemlins/smile.gif

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Ata qe na qujne "maloke",duke perdore nje te tille term per ne shkodranet tregojne vetem injorancen e tyne.Shkodra shtrihet ne ate qe ne gjeografi quhet "Ultesira Shkodrane", gja qe hedh poshte faktin qe ne mund te jemi "maloke"..."Maloke" nuk jane ato qe jetojne ne mal??? :confused:

Pershendetje te gjithe shkodraneve! /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Te lumte goja ishalla ja tregoi ktyre qe na shajne, tregoi kush jena na shkodranet pa ofendim te askujt .
Tana te mirat tane naqeve shkodran

bob

Primus registratum

ato qe nuk e ndien veten te tille nuk kane pse te fyhen.
edhe une jam me ju grupa!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbsup: /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

O ti vajze shkodrane, a e shef ti qe ky NenForumi quhet PSIKOLOGJIA???!!!

Dhe temat qe ke hap ti deri tani s'kane lidhje me psikologjine.

Te lutem bej kujdes per nenforumet ku hap temat, ato duhet te kene lidhje me to.

Transferohet ke Shkodra.

nikson

Primus registratum

Na quajne maloke nga injoranca qe kane. Ve bast qe gjysa e me teper as kane shkele ndonjehere me kame ne shkoder,edhe pastaj ja fusin kot te tane bashke,kot nuk thojne ''I marri te marrin degjon dhe behet me i marre!'' /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Degjoni,habitem qe askush prej jush nuk tha:maloke nuk i quajne Shkodranet,por ata qe jetojne ne male.Askush nuk i thote nji Shkodranit "malok".Maloke mund te quhen edhe ata prej Permeti/Kurveleshi/Skrapari/Gjirokastra/Tirana(mali Dajtit)/Vlora etj etj sepse te gjitha kane male perreth!!!Epiteti"malok" mund te perkthehet shume bukur me "malesor,kane te njejtin kuptim.Megjithese fjala malok thuhet per ofendim te nje shtrese te caktuar njerezish,kjo fjale ne vetvedi nuk ka asgja fyese.Pra le ta thojne sa te duan,kur jane para nesh(ballperball)ju pshton shurra ne breke(ose shallvare) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Raptor

Primus registratum

Asht injoranca astronomike e disa individeve te cilet ngaterrojn shkodrant me maloket. Ne fakt fjala malok ka marr kuptim te keq (nuk e di pse) dhe perdoret si fymje edhe pse nuk ka kete kuptim.
Du me ju tregu ca me ka ndodh mu me nji tiranas koktul qe dikur e konsideroja si shok:
Nji dit te bukur fillume me diskutu per kulturen e nji kombit. Dhe nuk e di si ra fjala te Shqipnia dhe i thash qe Shkodra ka ken qender e kultures ne Shqiperi dhe kan ken shkodrant qe kan dhan nji kontribut shum te madh per pavaresin e shqipnis etj etj. Kur ai mu kthy e me tha qe ju ne Shkoder jeni tan malok edhe maloket nuk kan pas si me ndihmu ne clirimin e shqipnis etj etj.
Kur e pyta pse simas tij jena malok tha qe jeni malok se rrini NE VERI!! ... :eek: Nuk e mora vesht taman ku e kishte fjalen po un mendoj se simas tij veriu i Shqipnis asht malok kurse norvegjezt ose finlandezt qe jan afer polit te veriut jan ster ster malok /pf/images/graemlins/smile.gif (kushedi ca do te jen australiant) Dhe e kuptova nivelin e "lart" intelekrual te ktij personi...

Shendet e pare
SH10

tushi

Valoris scriptorum

Vajze shkodrane kjo q1 thu ti kam pershtypjen se vetem prej injorancet nuk vjen.Dmth n'terma pak sa ma t'gjata n'krijimin e ktij epititeti.A t'ka taku me ni se shkodrant(po edhe verioret) kekan inferior????Ktu asht edhe qellimi i emertimit asht nji prej mjeteve te shumta q1 perdoren me kriju ket inferioritet.Po per me te ba mu ndi iferior ne fillim duhet me te hek te gjitha ato q1 t'bajn mu ndi krenar.Edhe PPSH ket pun ka ba pra ta kuptoni se ktu e ka bazen edhe emertimi malok me qellim fymjen.Psh nks ne Shkoder(ne fund te faqes)
134 vjet perpara se mu hap shkolla e &lt;&lt;par&gt;&gt; ne Korçe ka pas shkolla te nalta ata e kan gropos si fakt.Ket kan ba edhe me figurat ma te ndrituna te kombit ket kan ba edhe me gjuhen pra veriu e sidomos Shkodra te mendojn se i kan dhan shum pak Shqipnis.Ju çuditeni kur viktimat tradicionale te mushkojave q1 vujshin ma shum se çifutet ne kampet
e Hitlerit e vetem me te burgosunit politik u çlirun prej ktyne knetave te vdekjes ju &lt;&lt;ofendojn&gt;&gt; malok.Edhe ata q1 jan ba burra e martu e ba me fmi e me bab prap ne mergim kan goje me ju than malok.Disa te t'tjer shpikun histori se disa zona te veriut paskan pas edhe mikpritje seksuale po per ket ma mir shikoni prostitutat q1 kena n'Evrop cila zon mbizotron /pf/images/graemlins/wink.gif .Ajo ** nuk na falet asht kur perdoret ky epitet na me fillu me u marr mes nesh jo e kishte me ty jo me mu se ky asht edhe qellimi i tyne.Tash dy rreshta te Dritero Agollit prej Devollit

Kushedi Parti se cdo te benet
Kur te thiej qafen malukati (e ka per Enverin)
Ndoshta del ndonje malok me brire
E levizim edhe neve nga sokaku (fitojm lirin)

...............

Se ay o bir na i kish fajet
Na i mbilli ne te shkret kufinjë
Po na erdhën ca balash maloke
e na lan te levrim te lire..

Ktu shkrimtari ne nji bisede imagjinare me t'birin
thot ca balash maloke u deshten me çliru tosket prej bumerangut q1 kishin kriju edhe ironizon me ket rast ket lloj perdorimit te &lt;&lt;malok&gt;&gt; .Ose shkrimtari Ismail Kadare
Ka mbrojtje të krimeve të shkuara, prej njerëzve që i kanë kryer ato. Ka solidaritet të ish-xhelatëve kundër ish-viktimave. Kjo lidhet me një iluzion të rikthimit të stalinizmit e të hoxhizmit në jetën shqiptare.
Pra si perfundim mos e rruni /pf/images/graemlins/laugh.gif

lule-bore

Primus registratum

Ball me kene SHKODRAN se tana i ban

Keshtu thot nje shprehje apo jo,cili qytetar tjeter i cfare do rrethi cofte nuk maron per dialektin tone apo humorin se lene pastaj me fol per muziken etj se shkodra eshte DJEPI I I KULTURES dhe kete smund ta mohoj askush dhe ne si qytetar te shkodres sna shkon ky epitet ????.

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] O ti vajze shkodrane, a e shef ti qe ky NenForumi quhet PSIKOLOGJIA???!!!

Dhe temat qe ke hap ti deri tani s'kane lidhje me psikologjine.

Te lutem bej kujdes per nenforumet ku hap temat, ato duhet te kene lidhje me to.

Transferohet ke Shkodra. [/qb]
O ti Kordele mas u bane me nerva maj burrnesh se ca me doli per shpejt e bana pastaj a e ke xane me tapi a?

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

ato qe na quajn malok ne shkodranve jan malok per vete se sja kan haberin se ca do thote fjala ne llaf dmth [MALOK] pfffff po rraces shqiptare duhet me ja fal se kemi lind me ceshtjen per tu marr me punt e tjerve dhe do vdesim te tille gjynof :lol:

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ConTe_DrACuLa:
[qb] ato qe na quajn malok ne shkodranve jan malok per vete se sja kan haberin se ca do thote fjala ne llaf dmth [MALOK] pfffff po rraces shqiptare duhet me ja fal se kemi lind me ceshtjen per tu marr me punt e tjerve dhe do vdesim te tille gjynof :lol: [/qb]
Per zoten mu ba zemra mal kur po i lexoj tana nja ta gjana prej shkodraneve te mi te dashtun se paskam dite se kekena ba shume i tash me duket se shume shpejt ihaaaaaaaaaaaa tjeret po shkojne per les......(na falni e)
Paci shnet e pare tane jeten o zot!

Mysterium

Primus registratum

vajze_shkodrane,

une per vete s'jam shkodran, megjithate kam nejt ne ShkoderLocen 8.vjet! Por me sa di une shkodranet nuk i qun kush malok (mos ngaterro me zonat tjera te veriut!).
Sido qofte kush shan, shan vedin..!! :rockband:

hajt shnet,
mysterium

YLL_ILIRE

Primus registratum

Vajz Shkodrane te jap plotsisht te drejt qe nihesh e fyme kur te thon (MALOKE) por moj ta marrsha nji gja ta kesh parasysh duhet me menu iher kush ta thot ,nqs ta nji injorant si puna e atyne qe e perdorin ket shprehje s'ke pse me u marr me ta se ne rradh te pare duhet mei mesu historin , manej gjeografin e shqipnis etj etj.Nuk po kam ça me shtu tjeter se i paskeni than gadi tetana , por me vjen mire qe a hap kjo tem se te pakten vijn e lexojn e mesojn se malok jan vet ata qe e perdorin e jo na.Ju pershnet te gjithve.SHkoder locja ta marrsha te keqen se je veni ma i mire ne bote.Rroft SHKODRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :thumbsup: