Perdhunimi!

regele

Forumium maestatis
Perdhunimi!

Si do te vepronit ne rastet e meposhtme kur kemi te bejme me kete fatkeqesi:
1. Nje i njohuri juaj (shok, kusheri) perdhunon nje femer.
2. Nese nje e njohura juaj bie pre e kesaj fatkeqesie. Si do ta ndihmonit?

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: Perdhunimi!

ne se nje miku im do kishte perdhunuar nje femer dhe une do ta dija kete fakt, ajo qe do ndodhte do ishte qe do mbaja nje qendrim distant me kete mikun tim duke filluar ti largohesha deri ne momentin qe do zhdukesha fare duke i dhene te kuptoje qe une nuk e perkrah, por dhe qe nuk e denoncoj dhe duke e lene ne moralin e tij humbjen e mikut te tij prej te njejtit fakt.

ne se nje mikesha ime do te ishte perdhunuar, natyrisht qe do e bindja te depononte ne organet perkatese duke e vene perdhunuesin perpara pergjegjsise dhe do ti jepja gjithe ndihmen morale apo materiale per te perballuar fatkeqesine.

:shrug:

Guest

Ska rendesi,nese i njohur apo shok..
E denoj ne maximum si akt,qe tregon injorance dhe brutalitet.

Si mund ta ndihmoja vajzen??
Mbase do te duhej nje ndihme e specializuar..
Psikologe etj..(varet dhe nga lloji i rastit)
Por,nese do te me duhej t´i jepja ndihmen time..

Do t´i rrija prane..
Do t´a merrja per shetitje..
Do ti kujtoja, gjera te bukura,histori apo kujtime te shkolles..
Do mundohesha ti beja te kuptoje, qe nuk erdhi fundi jetes..(nga nje fatkeqesi)..
Pra, sa me shume Moral dhe Psikologji..
Pasi keta lloj njerezish bien ne Depresione..dhe ndjenja e frikes dhe tmerrit mund ti ndjeke per vite e vite me rradhe si hije ne jete..
Dhe ajo cfare kane nevoje eshte Ngrohtesia dhe Dashuria e personave qe ia duan te miren.

gjekec

Primus registratum

Per te hequr ate lloj te keqe nga koka psikollogu keshillon nje pilule Ekstaze, ne bashkpunim me nje psikollog /pf/images/graemlins/wink.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga sPaced out:
[qb] Per te hequr ate lloj te keqe nga koka psikollogu keshillon nje pilule Ekstaze, ne bashkpunim me nje psikollog /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
ne po gelltisim ekstaze pa na perdhunu njeri /pf/images/graemlins/laugh.gif ndonje kure tjeter me eficente qe te kushtoje me shume se 1000 leke a ka?

Urim Nerguti

Primus registratum

Një miku im përdhunon dhe unë ta ndihmoj ?! Jo po t'i rrah shpatullat më mirë ! Do kënaqesha ta kalonte tërë jetën e vet në burg, pa asnjë mundësi ulje dënimi. Kjo do ishte ndihma ime, ta fshij njëherë e përgjithmonë nga truri im.

Kurse këtë të gjorën, me ç'mund të ndihmohet, thjesht duke ia dëgjuar asaj heshtjen...