Per liri...dhe nder... jo s'te fal shqiptari.

KATALLANI

Primus registratum
Per liri...dhe nder... jo s'te fal shqiptari.

Liria dhe nderi eshte gjeja me shtrenjte qe ka shqiptari. /pf/images/graemlins/blush.gif

SweetAngel

Primus registratum
Re: Per liri...dhe nder... jo s'te fal shqiptari.

Per Lirin, jam dakort.

Sa per nderin....... kam dyshime. Sepse po nuk pati moral, s'ka nder.

picasso

Forumium maestatis

liria...eshte ajo qe kerkon shume kush...cdo pupull do liri(edhe pse shpesh e nderron ate me nje cope mirqenie)kjo vlen edhe per individet...qe per te mbajtur nje stabilitet te mire...heqin dore nga liria(si pa e ditur)bejne nje pakt te heshtur...
e sa per nder..."nderi"
nderi eshte nje flae relative...qe nuk ka nje baze te sakte ku mund te bazohesh...secili nderohet dhe krenohet me ate qe ka.dhe keto behen ne baz te nje morali...moral..i cili eshte dhe ky relativ...dhe ne baz te personave.
dhe sa per nje shembull u jam une nje argoment.
po zeme dy ekstreme... nje "moralist" qe quan nje vajze qe vesh minifund dhe shoqeroshet ne shumicen e kohes me djem(qe nuk do te thote se mund te kete te bej me ta) ajo per moralistin(femre apo mashkull)eshte nje kurve e perdale...
ndersa per ate femren moderne ai(pra moralisti)nuk eshte vecse nje i prapambetur(qe shpesh i atribuon edhe emra krahinash apo...)
pra me thoni cili eshte nderi apo morali...baza...une nuk them se nuk mund te gjehet nje baze ku mund te bazohesh...por qe per secilin eshte e ndryshme...
mvaret nga kenveshtrimi nga ku e shikon ai boten(ai baraz me person,femer apo mashkull)zakonish flas pa gjini.

Oliver/Andi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga KATALLANI:
[qb] Liria dhe nderi eshte gjeja me shtrenjte qe ka shqiptari. /pf/images/graemlins/blush.gif [/qb]
Paske kohe pa shkuar ne shqiperi si duket....

Cleopatra

Forumium praecox

hehe lerini ato se ka shqiptar e shqiptar...
Per liri nuk falka,por motrat i kan shitur neper europ...

Has

Primus registratum

po ka ndoll qe i kan shitur motrat
ka ndoll qe kan ber 1000 poshtersira por siq ka ndoll qe disa tradita nuk jan humbur kurr
e ne fakt po qe se i ka mbetur gje ne ket kohe globalizimi shqiptari eshte me te vertet, mikpritja, liria e nderi.

por ka shqiptar e shqiptar dihet, e ketu nuk po flas per ato qe zbresin nga malet e jan izolu 50 vjet nga nje rregjim masakrues, prandaj duhen pa situatat, duhet pa cdo gja.

Cleopatra

Forumium praecox

Dihet qe duhet par gjithcka,se kot nuk shkruajme shqip e jemi krenar q ejemi shqiptar.Por "te meta" kemi...thjesht nga injoranca e ajo ilozimi...

gangsterja

Primus registratum
Ne shqiptareve nuk na pelqen te na marrin neper kembe,dhe te mburren para nesh me shpikjet e fundit.An nuk na pelqen qe te flasin mbas shpine per ne,duke na e mohuar te drejten per te jetuar.Ne prandaj luftuam gjithe ato vite per clirimin e vendit,per te qene te lire,dhe per te pasur nder.