Pavaresia e Kosoves?A pason shperberjen e Maqedonise?

Mexhide Kycyku

Primus registratum
Re: Pavaresia e Kosoves?A pason shperberjen e Maqedonise?

Të gjithë ata që llapin për një Shqipëri të Madhe dhe nuk e shohin realitetin me sy, se kohët kanë ndryshuar e shesin atdheun në dhunë, vrasje, gjak, shpërngulje, burgosje sa nuk e merr vesh qeni të zonë.
Përse nuk vijnë shkrimet nga vet camët në këto sajte..që ata vet ta thonë mëndimin e tyre?
Bashkëjetesa në mes popujve ballkanikë është më me vlerë se të kërkosh një Shqipëri të Madhe dhe të detyrohesh të shpërngules Evropës kah sytë këmbët nga dhuna sllavo-greke dhe prap edhe në Europë ta flasësh një gjuhë tjetër të huaj për kafshatën e gojës.
Pastaj të këndosh:
"Moj Evropë, Evropë e vjetër
Si s'ma gjete një rrugë tjetër..."

Kësaj i thonë me i qitë b. hi.

tananamera

Primus registratum

Sa her qe dikush po shkruan ne lidhje me protestat e 17 dhe 18 marsit,d.m.th menyren se si disa prej jush po i trajton keto,t`ju them te drejten po me nervozoni pa mas.Po mire mor zoterinje te nderuar,more mendjendriturite kombit Shqipetar,ju qe te vetmite po e kuptoni qeshtjen shqipetare,juve qe po u dhimbset Kosova me shum se sa neve Kosovarev etj etj,Do t`ju kisha lut qe te na keshilloni,te na udhezoni ne rrugen qe duhet ta ndjekim,se zotrinjet paskan opus te gjer te njohurive.
Do te ju kisha lutur juve te gjitheve qe ta vizitoni Kosoven,ose edhe me pak,shfletoni te pakten shtypin Kosovar,se ndoshta do te njoftoheni pak me realisht per situaten reale.
Po Evropa mor zotrinje sa her na ka tradhetuar neve Shqipetaret kure eshte dashur me se tepermi te na ndihmoj,na ka dhen shqelmin more zotrinj.
Te ua them edhe ket ne shqiptaret e Kosoves shpresen me te madhe e kemi te USA-ja ,se sa per evrop mund te ju garantoj prej se na ende do te perballeshim me ish-regjimin dhe se Milloshevici akoma do te ishte ne pushtet.
Po me flisni per disa kronika te gazetareve te huaj nga Kosova Ok.Po a keni pyetur ndoniher se a jan te verteta te gjitah keto informata?
Pastaj,po kush i organizoj ato protresta more Zotrinje,sepse ju nga Italia,Suedia e ku ta di un kah,qenkeni me mire te informuar se na ketu?Na i tregoni se paku emrat se do te na lehtesoni shum punen.
Kam nje propozim.Fjoren do ta kisha propozuar per presindet gjithe Shqipetar.A pajtoheni te gjithe? :rockband:

gentilushi

Primus registratum

avash o tananamera mos na u ngref e revolto kaq shume.se prandaj i thone forum.ty dhe ndokujt tjetri po nuk ju pelqeu kjjo teme ka sa te duash te tjera dhe mos u bej merak se patriotet e kane shkeputur shqiperine nga pushtuesit e jo liberalet si punee ketij fjor.. qe duan tju lepijne ****** shteteve te tjera perse per dicka qe i takon vetem popullit shqiptar ta zgjidhe pavaresisht se fuqine e nje deklarate e ka me i forti e me i zhvilluarI.
po nuk i beme ne trojet shqiptare te zhvillohen e te futen ne BE apo kudi une kush do i beje?
politikat liberale jane te keshillueshme vetem ne ekonomi kur ka arritur nje pike zhvillimi te larte dhe jo ne politiken e shtetit shqiptar persa i perket te drejtave te shqiptareve ne ballkan apo gjetke mbase edhe mendimeve tuaja gjoja EUROPIANE se na shkut me studime ne perendim dhe na e bete shqiperine drite na moret edhe mendte e na u bete europiane gjoja.
EUROPA QE TE VINTE NE KETE STAD ZHVILLIMI E VELLAZERIMI KA PROVUAR SHUME LUFTERA E MASAKRA QE TA KUPTOJE se lufta nuk ja vlen PRANDAJ MOS NA SHISNI MEND SE JENI EKSPERTE E NA AKUZONI QE JEMI PSEUDO PATRIOTE,SE PER KETO CESHTJE NUK VENDOS MENDIMI IM E I YT POR I GJITHE SHQIPTAREVE DHE TJU THEM NJE GJE QE SE MBASE KENI SHUME KOHE JASHTESHTETIT DHE KENI HARRUAR NJE NGA KARAKTERISTIKAT E SHQIPTAREVE QE JANE LIRIDASHES DHE
KURRE NUK DO TE BIEN DAKORT QE TE JENE ME NEN THUNDER TE HUAJ SE DO SHBA APO BE
JA VDEKJE JA LIRI.
DUHET ME QENE NJE CIKE PATRIOT JO SI PUNA E SPURDHJAKVE QE THONE SE JAM ITALIAN SAQE EDHE KUR VIJNE NE SHQIPERI VIJNE E HARROJNE QE NE SHQIP PERSHENDETET PACIM E JO CIAO.
OK????????????????
HAJT SHNET E TE MIRA
RROFSHIN SHQIPTARET E BASHKUAR

Baton84

Forumium praecox

Po, nje shembull!

Marreveshja e lire midis Kosoves dhe Shqiperise nuk pranohet nga Beogradi! Poashtu privatizimi ne Kosove nuk pranohet! Dhe per Serbine varferia ne Kosove eshte me meshume me interes, sepse ketu meshume shqiptar ka se sa serb!

Si mund te punohet ketu??

Mexhide Kycyku

Primus registratum

Unë jam për pavarësinë e Kosovës dhe për këtë do të përpiqem sipas takatin tim.
Kam lënë nipat e mbesat e mija në Kosovë që do i japin zor edhe për pavarësi edhe për Mitrovicë.
E besa edhe për të drejtat e shqiptarëve kudo në Ballkan.
Amerika është e mirë, por edhe mikun e mirë nuk është mirë ta e ngarkojmë keq bre..pak duhet të punojmë edhe vet se marre nuk jetohet duke shpresuar vetëm me përkrahjen nga Amerika.
Amerika e ka përkrah edhe Usama Ben Ladenin dikur po sot është në luftë me të...
Kroacia që u clirua vet në forca të veta i ka përzënë gjithë serbët nga Krajina e Sllavonia, edhe s'ka kush i përzihet se e ka fituar vet.
Unë po them o njerëz ta fitojmë vet me gërrbë e me punë se na kënaqë më mirë...se as kundër Amerikës nuk jam po shpija me shtylla e me huaja nuk mbahet.

Mbetëshi me shëndet!

Me respekt Nastradamusi.

fjorent

Primus registratum

Per triumfin apo te tjere qe shkruajne :

Nuk e kuptoj, ku e merrni gjithe kete potencial mendor e moral te gjykoni e te nxirrni konkluza se si dhe cka do jete ardhmeria e Kosoves,a? Ti fj.. te kam vene vize qe nga postimi i pare, dhe po ta them edhe nje gje: ti vuan nga strese e presione!!
i pergjigjem me nje fjali qe e gjeta te shkruar nen emrin e nje anetari te ketij forumi:
"Nese bie ne nivelin qe kerkojne te te cojne mediokrit, e ke luften te humbur; aty ata jane ekspertet e vetem te idiotesise."
Une nuk kam pse vuaj nga asgje sepse kam nje jete ideale pa probleme. Kam frike se jeta jote ndoshta e traumatizuar edhe nga serbet, gje per te cilen me vjen keq, mund te jete e destabilizuar. Qe ketu duket niveli i disa shkruesve qe meqe nuk kane mjetet dialektike te debatojne si ne te gjithe boten e qyteteruar kerkojne te gjejne ndonje cen tek tjetri per te perligjur bindjet e tyre.

Kam nje propozim.Fjoren do ta kisha propozuar per presindet gjithe Shqipetar.A pajtoheni te gjithe?
Te falenderoj per mirebesimin, por nuk besoj se do t'ju ndihmoja shume sepse nuk kam me vete kongresmene apo rrumpalliste qe t'ju premtojne dogana e tatime ne Shqiperi, dhe as dhi te zgjebosura me bishtin perpjete qe fluturojne me presh ne prapanice e qe djegin kisha e shtepi serbesh ne Kosove. Meqe keto 2 gjera i kane me bollek Nano, Berisha, Haradinaj me shoke, mire i keni mbi krye ju qe banoni ne trojet shqiptare dhe ne si shqiptare neper bote ( megjithese ne shqiptaret neper bote te pakten nuk e ndiejme katastrofen ekonomike ne te cilen po ju cojne juve qe banoni ne trojet shqiptare).
Sa per Kosoven e Maqedonine une nuk kam cfare te shtoj me. Ngelet vetem te shikojme realitetin se cfare do te ndoshe. Shpresoj me gjithe shpirt qe te behet e pavarur, por nga ana tjeter shpresoj qe te mos behet viktime e politikaneve te saj si Shqiperia edhe pse te gjitha gjasat tregojne se po shkon ne ate drejtim. Nuk kam kohe e deshire tani t'i pergjigjem disa mendjendriturve qe na bejne leksione se si fitohet pavaresia, sepse keta njerez jane demagoge te lindur per ate pjese te shqiptareve qe kujton se fajin gjithmone na e kane te tjeret, Europa me shoke. Po c'faj pati Europa se ne 1913 ne nuk ishim ne gjendje te mbrojme kufinjte tane sic ben nje shtet i forte. C'faj ka Europa kur ne 1913 dergon edhe princa e forca ushtarake per te rimekembur nje shtet anemik qe mezi mbahej ne kembe dhe gjen haxhiqamile qe vrasin komandant Tomsonin me shoke. Me pak fjale c'faj ka Europa pse nuk ngreme dot breket tona dhe kemi kryeministra e politikane qe nese lexon postimin qe ka te beje me librin e fundit te Nikolle Lesit, eshte turp t'i quash shqiptare?

tananamera

Primus registratum

Zoti Cicero,une kam dijeni per ate se ne ket forum ka shum tema te tjera per te shkruar,por ti duhet ta kesh te qarte se te gjithe anetaret e forumit munde ti shprehin mendimet e tyre ne ato tema qe deshirojn vete,pra egziston liria e te shprehurit ne secilen teme.
Vet titulli i kesa teme dhe sidomos postimi i fundit i Batonit mua ma perkujtojn periudhen e ishe regjimit qe nga viti 1989 e deri ne vitin 1997.Pikerisht ne ket menyre regjimi serb dhe propaganda e tyre plasonte ne mediat vendore dhe te huaja qeshtjen e shqipetareve te Kosoves.Ne qoftese nuk besoni,ju kisha lut qe te bisedoni me ndoni Kosovar dhe binduni vete.
Fijore,kjo shprehje e juaja e perhershme "dhia zgjebur me bishte perpjet" ka shum kupetime,pra mvaret se si e interpreton personi qe e thot dhe e ndegjon.P.sh une do ta perdorja per ata njerz qe deri dje (1990) kan qen dhi te zgjebura ( me apo pa fajin e tyre ) dhe pas ketij viti (jo te gjithe) duke kerkuar nje jet me te mire kan pasur fatin ta gjejne ate ( ato kushtet e mira ekonomike ) e kan ngritur bishtin perpjet duke mos perfillur mendimin e askujte,duke shitur mend se jam vetem un dhe askush tjeter etj etj.Kjo eshte per mua domethenia e asaj shprehjes se juaj te perhershme. Ka pasur njerz qe shum me heret se ju personalishte e kanshijuar ate jeten me te mir,mirpo prap kan mbetur ata te njetit duke luftuar dhe duke mos kuresyer asgje per kombin e tyre, pra nuk kan harruar se prej nga kan ardhur ne ato vende.Nuk ja pacifizue siku ju.
Me heret diku pate shkruar se keni kontribuar ne qeshtjen kombetare ne menyren tende,une po te them se ne qoftese ju keni kontribuar ne ket menyr duke biseduar edhe me koleget e huaj(pasi se that se jeni student) ateher ju ne fakte e paskeni ber te kunderten.
Un zoteri kam qen vet ne perendim,me te gjithe vendasit qe kam biseduar per problemin e droges,ata asnjeher nuk i kan akuzuar vetem te huajt (shqipetaret ne veqanti) per shprendarjen e droges,por ata e kan konsideruar ate si problem social.Shumica e tyre thonin se po te mos ishin te huajte ,sigurishte ket do ta benin vendoret.Ndersa tjeter gje eshte ajo qe mediat e atjeshme ju japin publicitet arrestimeve te nje ta zem shqipetari se sa 100 vendaseve.Per mua eshte kjo politik kunder emigracionit (ndoshta edhe gaboj pse mendoj keshtu,po ky eshte mendimi ime).
Nje raste tjeter nje lidhje me protestat e "organizuara".Pra ca diteve u dha nje lajm senzacional nga shum media te huaja dhe vendore:U arrestua organizatori i protestave te fundit Gjeneral Sami Lushtaku.Dhe qka na doli tash ,Gjeneral Lushtkut duel i pa fajshem dhe per mos ta marre imigjine keq ata qe e arrestuan tash thon se do ti bejm gjygje per nje pistolet te ciles nuk ja kishin vazhduar lejen e mbajtejes.Shiqoni ju tash sa media te huaj do ta lajmerojne ket.Une them asnje.Kjo mor zotrinje eshte realiteti i mediaje qe ju po i ndegjoni dhe pastaj merrni dhe beni komente ne ket forum.
Nje gje te jeni te sigurte.Kosova do te jet e pavarur,ju garantoj,dashten Serbet apo jo,e un shpresoj se kur te vij kjo koh do te bisedoj prap ne ket forum.
Un prap e mbroj mendimin te ju propozoj per President.
Junjatjeta te gjitheve.

gentilushi

Primus registratum

ke do propozoni per president???? :devil: :devil:

tananamera

Primus registratum

Mandelen "kombit" Shqipetar,Fijorentin. :rockband:

qorri26

Primus registratum

epo teorikisht ate rruge po merr
them se praktikisht shume shpejt do te kryhet edhe shperberja e maqdonise
don zoti i vjen rralla greqise me camet

Guest

Nuk shoh nje pavaresi te pershpejtuar per Kosoven sepse shqiptaret e kosoves nga pro-amerikane te zjarrte qe ishin ,tani na jane kthyer ne zedhenes te Arabeve ne Evrope,njoh shum kosovar e shqiptar te maqedonise qe kur shohin lajmet per Irakun ,fillojne e nxjerrin nga goja gjith injorancen e tyre,pra shajne Ameriken se po vret vllezerit e tyre ne Irak,kjo per mu asht kulmi,dhe kane fillu te thojne se Billi asht ma i mire se Bushi.ishalla nuk fillon edhe nje here lufta me Serbin,po pse mor vllazen shqiptar,cfar te keqe ju bani Amerika qe e shani keshtu??mos valle per interesat e shteteve arabe duhet te shajme Amerikanet qe i kena ne krahun tone??Po e teproni jasht maset,dyfytyresi me Ameriken nuk ka ,dhe nuk ka per tju ecur,nuk jeni te zotet te mashtroni ameriken ju,nga njera ane bertisni per ameriken dhe nga ana tjeter derdhni lote per pushtimin e Irakut,ncncncncn,thirrrni mendjes :smash:

gentilushi

Primus registratum

une per vetem time shoh nje pavaresi te kosoves ne nje kohe relativisht jo te gjate.OKB e ka kuptuar qe ka deshtuar me mmisionin e saj ne kosove dhe po i pershpejton procedurat per nje pavaresi te "shpejte"
ndarja e maqedonise (besoj une)prape do te behet por kur te behet pakica shumice dmth te kemi nje parlament me me shume shqiptare qe do te kerkojne nje ndarje dhe bashkim me kosoven me e mundshme.Rendesi ka qe trojet shqip[tare te qeverisen nga vete shqiptaret.nuk eshte e dores se pare bashkimi i te gjitha trojeve tona se ne si keshtu edhe ashtu prape jemi te bashkuar shpirterisht.
por thelbesore eshte te mos jemi me KURRE ne skllaverimin,e kolonizimin e urryer sllav
hajt shendet e te mira

qorri26

Primus registratum

besoj se europa k.......... plak duhet te vere pak doren ne zemer per kosovaret sepse token e tyre kerkojne
dhe europa k.............plak duhet te ndihet pak bashfajtore per keto qe ndodhin sot me kosoven

gentilushi

Primus registratum

ata nuk mund te ndihen bashkefajtore per gjera qe kane bere njerezit e tre brezave me pare.por mund te them psh:qe toni bler kur ka ardhur ne shqiperi gjate luftes se kosoves ka thene qe:do te ndreqim gabimet qe "kemi" bere ne te kaluaren.

Te mos i japin pavaresine Kosoves to te thote nje cikel i historise,nje dicka qe do te perseritet dmth luftera etj etj..tashi askush nuk i do.ai qe eshte diplomat me mend e kupton nga arsyetimi i thjeshte duke e njohur mbase karakterin dhe brengen shqiptare sadopak.
Kurse ka qe e kuptojne por bejne sikur nuk e kuptojne ose nuk e kuptojne (gje qe nuk ma ha mendja per politikanet e sotem europiane) dhe mbeshtesin alternativat per kombin serb "kaq shume te civilizuar dhe te pashoq ne ballkan".
i kane syte me lesh se u vrane e u prene kroatet,boshnjaket,e shqiptaret dhe ata i dogji dashuria per kete komb qe nuk gjej fjale per ta pershkruar

Dhe një zë vëngon nga lumi,
Më buçet, më zgjon nga gjumi,
Se mileti po gatitet,
Se tirani lebetitet,
Se pëlcet, kërcet furtuna,
Fryhet Vjosa, derdhet Buna,
Skuqet Semani dhe Drini,
Dridhet Beu dhe zengjini,
Se pas vdekjes ndriti jeta,
Dhe kudo gjëmon trumbeta:
Ngrehuni dhe bjeruni,
Korrini dhe shtypini,
Katundar' e punëtorë,
Që nga Shkodra gjer në Vlorë!

Rrofte Shqiperia e Bashkuar

ilirjan

Primus registratum

Po, Maqedonia mund te shperbehet neqoftese Kosova fiton shtetesine.

Pse??

Sepse perpjekjet per asimilimin e Shqiptareve te Maqedonise deshtojne.
Asimilimi eshte proces i gjate (tre breza) dhe realizohet natyrshem kur popullata nuk ka mbeshtetjen e shtetit AME.
Maqedonasit duke e ditur qe Shqipnia (shteti i sotem) nuk do ti ndihmoje ETNIKISHT vellezerit e nje gjaku (fale ndikimit Grek ne shqipni) nuk ka frike nga Shqipnia (shtet), ndoshta ka marre dhe GARANCI nga Greku , por Greku eshte i pafuqishem ne KOSOVE , keshtu KOSOVA eshte kercenim per shtetin Hibrit Maqedon sepse do jete mbeshtetja ETNIKE (qendra) qe do ushqeje shqiptaret me shqiptari, do i orietoi ETNIKISHT.
(rruget e asimilimit mbyllen)

gentilushi

Primus registratum

ashtu them dhe une ti zhdukim JUDAT e kombit tone. :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash:

gentilushi

Primus registratum

UNE THEM TE LUFTOJME DERI NE PIKEN E FUNDIT TE GJAKUT PER KETE CESHTJE DERI SA TE MOS NGELET KEMBE TRADHETARI E UZURPATORI NE TROJET TONAT.

KUSH ESHTE DAKORT /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

ilirjan

Primus registratum

Cicero, cfar thu ti!

Kroacia ka 20% Shqiptare te asimilum, Bosnja 30%., Turqia 15%,Greqia 30%, edhe Serbia ka plot Shqiptare te asimilum, puna osht tashi kto Sh
qiptare qe kan ngel mos te asimilohen.

Nuk e di pse nuk shkojne valet e Televizionit Shqiptar ne Kosove,Maqedoni,Mal i zi.

Po turistet Kosovare pse i terrorizojne kur vijne ne Shqipni (si nuk u kapen njeher kto bandat "grabitese", qe veprojne ne hunden e policise Shqiptare)

Po kto inspektoret "Greke" ne polici kur do e marojne misionin e tyne.

qorri26

Primus registratum

populli shqipetare ka qene viktime tragjike e pa pjekurise morale te fqinjeve ,ne te gjitha fazat e procesit historik