Re: Pavaresia e Kosoves?A pason shperberjen e Maqedonise?
Zoti Cicero,une kam dijeni per ate se ne ket forum ka shum tema te tjera per te shkruar,por ti duhet ta kesh te qarte se te gjithe anetaret e forumit munde ti shprehin mendimet e tyre ne ato tema qe deshirojn vete,pra egziston liria e te shprehurit ne secilen teme.
Vet titulli i kesa teme dhe sidomos postimi i fundit i Batonit mua ma perkujtojn periudhen e ishe regjimit qe nga viti 1989 e deri ne vitin 1997.Pikerisht ne ket menyre regjimi serb dhe propaganda e tyre plasonte ne mediat vendore dhe te huaja qeshtjen e shqipetareve te Kosoves.Ne qoftese nuk besoni,ju kisha lut qe te bisedoni me ndoni Kosovar dhe binduni vete.
Fijore,kjo shprehje e juaja e perhershme "dhia zgjebur me bishte perpjet" ka shum kupetime,pra mvaret se si e interpreton personi qe e thot dhe e ndegjon.P.sh une do ta perdorja per ata njerz qe deri dje (1990) kan qen dhi te zgjebura ( me apo pa fajin e tyre ) dhe pas ketij viti (jo te gjithe) duke kerkuar nje jet me te mire kan pasur fatin ta gjejne ate ( ato kushtet e mira ekonomike ) e kan ngritur bishtin perpjet duke mos perfillur mendimin e askujte,duke shitur mend se jam vetem un dhe askush tjeter etj etj.Kjo eshte per mua domethenia e asaj shprehjes se juaj te perhershme. Ka pasur njerz qe shum me heret se ju personalishte e kanshijuar ate jeten me te mir,mirpo prap kan mbetur ata te njetit duke luftuar dhe duke mos kuresyer asgje per kombin e tyre, pra nuk kan harruar se prej nga kan ardhur ne ato vende.Nuk ja pacifizue siku ju.
Me heret diku pate shkruar se keni kontribuar ne qeshtjen kombetare ne menyren tende,une po te them se ne qoftese ju keni kontribuar ne ket menyr duke biseduar edhe me koleget e huaj(pasi se that se jeni student) ateher ju ne fakte e paskeni ber te kunderten.
Un zoteri kam qen vet ne perendim,me te gjithe vendasit qe kam biseduar per problemin e droges,ata asnjeher nuk i kan akuzuar vetem te huajt (shqipetaret ne veqanti) per shprendarjen e droges,por ata e kan konsideruar ate si problem social.Shumica e tyre thonin se po te mos ishin te huajte ,sigurishte ket do ta benin vendoret.Ndersa tjeter gje eshte ajo qe mediat e atjeshme ju japin publicitet arrestimeve te nje ta zem shqipetari se sa 100 vendaseve.Per mua eshte kjo politik kunder emigracionit (ndoshta edhe gaboj pse mendoj keshtu,po ky eshte mendimi ime).
Nje raste tjeter nje lidhje me protestat e "organizuara".Pra ca diteve u dha nje lajm senzacional nga shum media te huaja dhe vendore:U arrestua organizatori i protestave te fundit Gjeneral Sami Lushtaku.Dhe qka na doli tash ,Gjeneral Lushtkut duel i pa fajshem dhe per mos ta marre imigjine keq ata qe e arrestuan tash thon se do ti bejm gjygje per nje pistolet te ciles nuk ja kishin vazhduar lejen e mbajtejes.Shiqoni ju tash sa media te huaj do ta lajmerojne ket.Une them asnje.Kjo mor zotrinje eshte realiteti i mediaje qe ju po i ndegjoni dhe pastaj merrni dhe beni komente ne ket forum.
Nje gje te jeni te sigurte.Kosova do te jet e pavarur,ju garantoj,dashten Serbet apo jo,e un shpresoj se kur te vij kjo koh do te bisedoj prap ne ket forum.
Un prap e mbroj mendimin te ju propozoj per President.
Junjatjeta te gjitheve.