Pastrimi i parave

Anana

Primus registratum
Re: Pastrimi i parave

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Eshte komplet e vertete. S'ka pse te prekem kur eshte fakt qe ekziston. Me vjen mire qe eshte permendur se duhet bere dicka.

[/ QUOTE ]

O shembullore, je e sigurte qe cdo 25 vjecar qe ka lek merret me ndonje pisllik?????

[/ QUOTE ]

Kot ky tashi. Patjeter qe jo. C'pyetje naive eshte kjo nga nji cun i zgjut si puna jote?

i_own_u

Primus registratum

po sforcohem te kuptoj kte batut po spo e kap... mos ma ve re se e kam per her t'par qe e lexoj

Santiago

Primus registratum

Kot pyeta se mu duk sikur i fute te gjith me nji thes.
Pastaj pse duhet te jemi xheloze per arritjet e tjetrit. Kush eshte i guximshem dhe i zoti ben sukses pavaresisht nga mosha.

Anana

Primus registratum

Notorius, nuk qe batute, qe muhabet.

Santiago, ti mos jeton gje ne Shqiperi? Se po te jetosh jashte do cuditeshe me krimet qe bejne shqiptaret per leke qe pastaj i sjellin ne shqiperi dhe i konvertojne ne benza te vjedhur e ku e di une se cfare. Shkurt muhabeti te dhemb shpirti kur i shef. /pf/images/graemlins/cry.gif Nuk duhet ti ngaterrojme keto gjera me arritje. Dhe mos me keqkupto, s'kam xhelozi, kam arrit gjera vete. Ne fakt duhet te mesojme nga ata qe kane arritur dicka hde jo te humbasim kohen me xhelozi.

Uf, shpresoj qe te jem sqaruar. /pf/images/graemlins/wink.gif

i_own_u

Primus registratum

Yllka... e kisha per batuten e Santiagos un

nejse,

pastaj Yllka... te bosh lek esht merit sot, boi si ti bosh ato lek personalisht te respektoj... rendsi dhe me e veshtira esht ti investosh ato lek

ti mos na u kap tek ato morti di fame me ato makina qe shikon ti...

Santiago

Primus registratum

Notorius, nuk qe batute, qe muhabet.

Santiago, ti mos jeton gje ne Shqiperi? Se po te jetosh jashte do cuditeshe me krimet qe bejne shqiptaret per leke qe pastaj i sjellin ne shqiperi dhe i konvertojne ne benza te vjedhur e ku e di une se cfare. Shkurt muhabeti te dhemb shpirti kur i shef. /pf/images/graemlins/cry.gif Nuk duhet ti ngaterrojme keto gjera me arritje. Dhe mos me keqkupto, s'kam xhelozi, kam arrit gjera vete. Ne fakt duhet te mesojme nga ata qe kane arritur dicka hde jo te humbasim kohen me xhelozi.

Uf, shpresoj qe te jem sqaruar. /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

Ne fakt keto qe permend nuk jan per tu pas simpati.
Ne nje postim te meparshem me duket u perpoqa te ndaja pastrimin e parave nga pislliqet qe gjenerojne para te pista.
Une them qe per aq kohe sa ekzistojne para te pista nuk me duket levizje e zgjuar te mospranosh futjen e atyre parave ne Shqiperi. Nese ne bejme si te ndershem, ato para nuk do vijne ne Shqiperi por do shkojne gjetke. Pastaj nese ne nuk pranojme ato para nuk do te thote qe do pakesojme aktivitet e paligjshme.
Sot lufta ndaj evazionit apo aktivteteve kriminale eshte nje muhabete dhe lufta ndaj pastrimit te parave eshte muhabet tjeter.
Sa per shqiptaret besoj se je dakort qe ne nuk jemi delja e zeze ne europe.

ps. nuk ka rendesi ku jeton. Kam qene dhe aty ku je ti Shembullore dhe nuk eshte se mendoj ndryshe andej dhe ndryshe kendej. Madje po ti rrija ca kohe andej do perforcoja mendimet qe kam.

Santiago

Primus registratum

Yllka... e kisha per batuten e Santiagos un

nejse,

[/ QUOTE ]

....gjuha vete ku dhemb dhembi..

...e kape idene?

Santiago

Primus registratum

shyqyr.... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

prit...per cfare paskemi qene dakort.....mu duk sikur kishe mendim tjeter....

personazh

Valoris scriptorum

ka diçka qe nuk shkon tek kjo teoria "te fusim para te pista, po mos prodhojme te tilla". keto organet qe do kontrollonin krimin fiskal do luftonin vetem prodhimin dhe jo qarkullimin? ç'eshte ky muhabet mer?

une e marr vesh deshiren e mire qe shihni tek ai bosi me leket e pista hap vende pune po eshte njesoj si t'ia varesh ujkut melçite ne qafe. i thojne te nxitesh akoma me shume (nqs ka nevoje) kete lloj sistemi. aq me teper kur stili "te bejme leke sa me shume e sa me shpejt" justifikon gjithçka.

Anana

Primus registratum

[/ QUOTE ]

Per kete

Une them qe per aq kohe sa ekzistojne para te pista nuk me duket levizje e zgjuar te mospranosh futjen e atyre parave ne Shqiperi. Nese ne bejme si te ndershem, ato para nuk do vijne ne Shqiperi por do shkojne gjetke. Pastaj nese ne nuk pranojme ato para nuk do te thote qe do pakesojme aktivitet e paligjshme.

Santiago

Primus registratum

zbutet ujku....
nuk i be gje melcive....pastaj melci te fituara me risk te larte i ka...

Shumica e bosave ne amerike bazat pasurise i kane vene me para te pista.
Pastaj duhet me qene dhe pak pragmatiste sepse jemi nder me "mazohistet" ne europe.

Santiago

Primus registratum

[/ QUOTE ]

Per kete

[/ QUOTE ]

ok atehere.
deri ne kete pike shkon "perkrahja" ime per pranimin e parave nga jashte pavaresisht nga niveli i sterilizimit te tyre.

i_own_u

Primus registratum

rendsi ka qe leket jan... pra ti qe i ke Shteti duhet te tepriviligjoj qe te investosh me ligje pak si t'buta jo shum çarje, e pytje te tipit nga e kan preardhjen etj.

po dhe Shteti ka fitimin e vet pa diskutim sepse mer taksat po dhe punsohen njerezit

pse habitesh...? familja Kenedy esht nje nga me te pasurat ne USA dhe e gjith ajo pasuri filloj me kondrabanden e Wiskit

elviskelmendi

Primus registratum

patjeter at_random, se sdurohet ajo era qe u vjen e duhet me harxhu tan ata sapuna me la durt.