Parandalimi shtatzanise mjetet kontraceptive ???????

lule-bore

Primus registratum
Parandalimi shtatzanise mjetet kontraceptive ???????

Femra doja te diskutonim bashke ,se me cilat metoda kontraceptive ju ndjeheni me rehat .
1)Hapa qe pihen cdo muaj
2)Hapa qe pihen pa nderprerje
3)Gjilpera e permuajshme
4)Gjilpera cdo 3 muaj
5) Spiralja apo aparati

ju lutem mendoj qe eshte nje teme e vlefshme per femrat dhe do ishte me interres te keshillonim njera tjtren apo te sugjeronim

Lisette

Primus registratum
Re: Parandalimi shtatzanise mjetet kontraceptive ???????

Une perdor birth control pill. Ciklin 28 ditesh qe pihen pilulat perdite. kam provuar edhe Patch i themi ne ketej eshte si ato qe ngjit ke krahu per te lene duhanin por kam merak se ms a efekte anesore, sidomos per mu qe pi cigare.

EB

Primus registratum

Nje gje doja te thoja vetem:
You got to be stupid to get pregnant by accident.
Ne nje bote qe po mundohet me cdo menyre ti mesoje njerezve birth control methods, aksidentet jane justifikime pa vend.

lule-bore

Primus registratum

Vertete e zgjuar komplimenta qe ja arrin .

lule-bore

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lisette:
[qb] Une perdor birth control pill. Ciklin 28 ditesh qe pihen pilulat perdite. kam provuar edhe Patch i themi ne ketej eshte si ato qe ngjit ke krahu per te lene duhanin por kam merak se ms a efekte anesore, sidomos per mu qe pi cigare. [/qb]
Per keto doja te diskutoja se tabletat ne rastin tim dhe shume shoqeve japin efekte anesore ,konkretisht tek une me japin nerva shum stres dhe te rrahurat e zemres jan me te shpeshta . Ndaj mendova se kjo teme do na sherbente per shkembim mendimesh dhe eksperiensash me metoda te ndryshme por nuk shifet interres i madh si duket ghith qenkan rehat .
Te uroj te qe paske gjetur pershtatshmerin me trupin tend me keto tableta.

lule-bore

Primus registratum

Fillimisht postuar nga the_buzz:
[qb] Nje gje doja te thoja vetem:
You got to be stupid to get pregnant by accident.
Ne nje bote qe po mundohet me cdo menyre ti mesoje njerezve birth control methods, aksidentet jane justifikime pa vend. [/qb]
Aksidentet jane te pafalshme por ja qe ndodhin,per cudi edhe duke perdorur mjete mbrojtese,ndaj te dime sa me shume nuk mendoj se eshte injorance.Por dhe mjetet kontraceptive aq sa sherbejn ne parandalim shume here nuk na pershtaten me organizmin tone ,duke na dhene efekte anesore ,dhe une mendoj qe me kalimin e kohes disa mjete si tabletat apo gjilperat te cilat jane doza hormonale jan te demshme per trupin.

bob

Primus registratum

pse duhet patjeter ti perdorni ju keto mjete.eshte e thjeshte nje condom do e zgjidhte problemin,sidomos me arome.apo ju nuk e shoqeroni te berit seks(dashuri)me nje condom qe nuk lejon ferkimin e dy trupave?a kete e dini ju.shpesh me vajzat shqiptare me ka ndodhur te mos e perdor sepse i vjen turp apo gjera te tjera.pse sipas tyre(imagjinata shiko ku arrin)nuk e konsiderojne nje te dashur djalin por nje qe kalon kohen.sa te paramenduara qe jeni.pafshim!

Lisette

Primus registratum

Lule bore kur te shkosh ke Gyno pyete per tableta me hormone te uleta qe nuk ka shume efekte anesore. P, Sh: Ortho Tri-Cyclen Lo, une perdor te njejten tablete por me hormone normale dhe nuk me jep asnji efekt anesor. Shumica e femrave ankohen se shtojne ne peshe por maximumi qe mund te shtosh eshte 2 kile dhe eshte me teper peshe me baze ujore. Per dhimbje koke nuk kisha degjuar ndonjehere nuk di ca te them.
Te uroj te gjesh pilulen qe punon per ty dhe fol me gjinekologun.
Me e keqja nese ke nje partner qe kupton le te shkoje ai te beje nje Vasectamy dhe bini rehat te dy. Nese ne te ardhmenm doni femije ai mund ta prishi proceduren e Vasectamy dhe mund te beni femije.
Hajt shnet dhe suksese

Lisette

Primus registratum

Oh me fal ylli ti mund te perdoresh edhe spiralen besoj do jete me e lehte sepse nuk ka asnje efekt sidomos tani qe i bejne plastike dhe jo metali. Sidoqofte mos pi pilula nese te rittet rrahja e zemres sepse ka rrezik per heart attack. Une kam 2 vjet qe e perdor pilulen dhe si te thuahs ia kaloj mire me te por eshte fakt qe shumica e gjinekologeve femra amerikane te pakten pertorin Iud intra-uterine device me sa kuptova ti kete quan spirale apo jo ??
Nejse fol patjeter me gjinekologun.
flasim ciao

albanahaxhiu

Primus registratum

nuk e dij cfar te them veq nuk eshte e mire te perdoret pilula nese ke probleme shendetsore,edhe une kam perdor 1vit e gjysm mirepo e kam nderpre se me kan friku se nuk mundesh te mbetesh shtatezen me nese e perdor pilulen per kohe te gjate edhe te them te drejten me kan vu friken ne palce,edhe kisha dashur dikush te me ttregoj nese eshte e vertet kjo qe thuhet apo mundesh prap te lindesh edhe nese e perdor pilulen ju flm

rovena

Primus registratum

Tash ato birth control pills nuk i keshilloj
edhe aq, sepse i kam perdorur vete per 6 muaj
dhe kur doja te kem nje femi, s'ka qene aq e lehte to get pregnant prej atyre..( keshtu te pakten me ka thane my obgyn)
Ndersa per patch etj etj si kam provuar ndonjehere, kurse per spiralen shume njerez e shajne sepse mund te te krijoje infeksione deri ne kancer te qafes se mitres.
Pse jo me mire ashtu sic ja kane bere prinderit tane me Pull out dhe ne rregull puna.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Vals

Primus registratum

Alba, nuk eshte e vertete c'te kane thene per pilulen. NJoh shume femra qe e kane perdorur me vite, deri ne 10 vjet, dhe pastaj kane mbetur shtatzane shume kollaj. Nuk keshillohet mbetja shtatzane direkt mbas perdorimit te pilules se eshte mire ti jepet trupit nje fare kohe 2-3 muaj, qe te rimesohet me nivelin e ri te hormoneve qe i prodhon vete. Biles, eshte shume shume kollaj te ngelesh shtatzane direkt mbas muajit te pare qe nderpret pilulat. Sa per efektet anesore, nqs nuk pi duhan dhe nuk ke probleme diabeti, melcie, apo semundje gjaku, je ne rregull me pilulat. Shume mjeke me kane thene qe piluat jan eilaci me i studiuar ne bote se kane qene gjithmone shume kontrovertial, nadj dhe nuk duhen patur frike. Plus qe tani i bejne me hormone aq te uleta sa nuk ndjehen efektet fare.

durrsaku

Forumium maestatis

Qeka teme per femra po nomi u bofte po e jap menimin tim.Kontraceptivet dhe budalliqet e tjera vetem ju demtojne te ashtuquajturit gypa te Falopit.Dermoni osht te kllufi(prezentativi) :lol:

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lule-bore:
[qb] Femra doja te diskutonim bashke ,se me cilat metoda kontraceptive ju ndjeheni me rehat .
1)Hapa qe pihen cdo muaj
2)Hapa qe pihen pa nderprerje
3)Gjilpera e permuajshme
4)Gjilpera cdo 3 muaj
5) Spiralja apo aparati

ju lutem mendoj qe eshte nje teme e vlefshme per femrat dhe do ishte me interres te keshillonim njera tjtren apo te sugjeronim [/qb]
e para dhe e dyta qe ke permendur eshte nje opsion per vajzat e reja, e pesta keshillohet vetem per grate qe kan lindur, e treta dhe e katerta per grate qe kane nje partner stabel dhe qe sduan te ken me femije (kjo mesa e kujtoj un, eshte per shkak se ul mundesine per te mbet shtatzene).

Princesha

Primus registratum

por mendimi im personal eshte qe as tabletat qe merren per cdo dite ose mujore, nuk jane te mira, per shkak se paralizojn ciklin normal te femres, dhe kjo mund te kete pasoja ne nje shtatzani te mevonshme, megjithese kjo nuk eshte e sigurte varet gjithmon tek personi se si ja perballon trupi.
Zgjidhja mund te ishte te perdorni kondom por nqs ke partner stabel ath duhet te vesh ne pun menyren me te vjeter qe ekziston, tashi se sa funksionon kjo?