"PAQJA"

GENIU$

Valoris scriptorum
…”Kurrë nuk ka pasur një luftë të mirë ose një paqe të keqe”.

Paqja në sensin psikologjik pasqyron një gjendje të shëndetshme të qetësisë dhe harmonisë. Në veçanti paqja nënkupton mungesën e luftes apo të dhunes.http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhuna&action=edit&redlink=1
Mesazhi është që çdo qenie njerëzore është e thirrur të jetojë në paqe, në harmoni, në gëzim, në tolerancë, në dialog dhe t’i shprehë vlerat e veta, ato të frymëzuara, ato të përcjella në aspekt të trashëgimisë. Në mënyrë të posaçme, ne shqiptarët kemi një sens më të fortë se të tjerët për të festuar në pavarësi, për të festuar vërtet në një thellësi të qenies sonë njerëzore si sovrane dhe bujare”.
Kurre me dhune, kurre me lufte, kurre me terrorizem.Te sjellim mbi toke drejtesi dhe paqe, dashuri, falje dhe jete. Erresirat nuk munden me arme, por duke ndezur fare drite.
Shenja e famshme, që nuk trembet e as dorëzohet përballë idiotësisë së luftës, simboli që terrorizon luftëtarët, prepotentët, mbush plot 50 vjeç dhe akoma nuk është lodhur së luftuari. Simboli i njohur nga të gjithë ka lindur një dite te shenjte.

Simboli i paqes le t'i ngroh' edhe zemrat e atyre që vuajnë për shkak të konflikteve luftarake, le të jetë simbol i çlirimit për të varfërit dhe të shtypurit dhe shenjë e mëshirës për ata që janë të mbyllur në mëkat. Paqja është e vlefshme dhe e patjetërsueshme për të gjithë.

Hank

Valoris scriptorum
Ky eshte mesazh paqeje? apo diskutim mbi paqen?

Paqja eshte te jesh ne harmoni me gjithcka qe te rrethon...

gangsterja

Primus registratum
Eshte e veshtire te gjendet,paqe ne ditet e sotme,ne rradhe te pare duhet te kesh shpirtin tend te qete dhe te paster pastaj te besh paqe me te tjeret.

Iliro Dardan

Valoris scriptorum
Une jam nje njeri paqesor dhe me vjen mir qe kam paqe ka do qe shkoj
Kurse une nuk jam nje njeri dhe aq shume paqesor sepse jetoj ne nje bote ku jeten e ke vdekje sepse kshu shkon puna.
Jetoj ne nje vend ku po e pe tjetrin ne sy do zihesh dhe po i ktheve fjalen do besh sherr.
e kshu me rradh.
Keshtu eshte Jeta.
Kyo gjona nuk ndodhin vetem aty ku jetoj une por kudo ne cdo vend te botes si per shembull ne lagjet e zezakeve ne Amerike, ne Meksike,ne Spanje, ne Mitrovice te Kosoves, ne Maqedoni, ne Serbi, ne Itali.

P.N.SH

Forumium maestatis
…”Kurrë nuk ka pasur një luftë të mirë ose një paqe të keqe”.

Paqja në sensin psikologjik pasqyron një gjendje të shëndetshmetë qetësisë dhe harmonisë. Në veçanti paqja nënkupton mungesën e luftes apo të dhunes.
Mesazhi është që çdo qenie njerëzore është e thirrur të jetojë në paqe, në harmoni, në gëzim, në tolerancë, në dialog dhe t’i shprehë vlerat e veta, ato të frymëzuara, ato të përcjella në aspekt të trashëgimisë. Në mënyrë të posaçme, ne shqiptarët kemi një sens më të fortë se të tjerët për të festuar në pavarësi, për të festuar vërtet në një thellësi të qenies sonë njerëzore si sovrane dhe bujare”.
Kurre me dhune, kurre me lufte, kurre me terrorizem.Te sjellim mbi toke drejtesi dhe paqe, dashuri, falje dhe jete. Erresirat nuk munden me arme, por duke ndezur fare drite.
Shenja e famshme, që nuk trembet e as dorëzohet përballë idiotësisë së luftës, simboli që terrorizon luftëtarët, prepotentët, mbush plot 50 vjeç dhe akoma nuk është lodhur së luftuari. Simboli i njohur nga të gjithë ka lindur një dite te shenjte.

Simboli i paqes le t'i ngroh' edhe zemrat e atyre që vuajnë për shkak të konflikteve luftarake, le të jetë simbol i çlirimit për të varfërit dhe të shtypurit dhe shenjë e mëshirës për ata që janë të mbyllur në mëkat. Paqja është e vlefshme dhe e patjetërsueshme për të gjithë.
Paqja me veten është hapi i parë drejt paqes. Nëse njeriu përjeton harmoni me veten e tij, e ka të kollajtë të jetojë në harmoni edhe me të tjerët.
Edhe dicka tjeter Genius,mos i merr nga wikipedia dhe nga faqe te ndryshme per paqen,por shkruaji vet ato qe di ti per paqen.

GENIU$

Valoris scriptorum
Paqja me veten është hapi i parë drejt paqes. Nëse njeriu përjeton harmoni me veten e tij, e ka të kollajtë të jetojë në harmoni edhe me të tjerët.
Edhe dicka tjeter Genius,mos i merr nga wikipedia dhe nga faqe te ndryshme per paqen,por shkruaji vet ato qe di ti per paqen.
Nese e ke lexuar me vemendje jam shprehur me lart se eshte nje shpjegim si konceptohet paqja ne teresi,ajo qe ka rendesi eshte se perben nje teme per diskutim dhe jo nga e kane burimin,aq me teper kur ato 2 fali qe ke shkruar edhe vete jane ta marra nga interneti...
Dhe te them dicka tjeter se nuk je personi i duhur per te me keshilluar mua ne lidhje me temat qe hap,por mundohu te shkruash vete dicka me vlere ti sherbeje te pakten dikujt dhe mos bej postime sa per numer(ta them kete meqenese u mundove te me besh nje verejtje pavaresisht se ishte PA VEND,pra po ta kthej "nderin").

P.N.SH

Forumium maestatis
Nese e ke lexuar me vemendje jam shprehur me lart se eshte nje shpjegim si konceptohet paqja ne teresi,ajo qe ka rendesi eshte se perben nje teme per diskutim dhe jo nga e kane burimin,aq me teper kur ato 2 fali qe ke shkruar edhe vete jane ta marra nga interneti...
Dhe te them dicka tjeter se nuk je personi i duhur per te me keshilluar mua ne lidhje me temat qe hap,por mundohu te shkruash vete dicka me vlere ti sherbeje te pakten dikujt dhe mos bej postime sa per numer(ta them kete meqenese u mundove te me besh nje verejtje pavaresisht se ishte PA VEND,pra po ta kthej "nderin").
Mire pra.Edhe ti e ke marre nga interneti ate dhe qetsohu zonushe e nderum se nuk te preku njeri.
Le ta shikojme sa e zgjuar je.
A jane njerzit kafshe zotrote?
Edhe sa per paqen,ti nuk di asgje.
Te gjithe nuk jemi ne paqe.
Jemi gjithmone ne lufte.
Kudo ne shqoerine,ne shkolle,ne familje sport e me pak fjale ne jet.
Behu me sjellshme here tjeter se nuk ta kam borxh qe te sillesh aq keq me mua sepse nuk me njeh.
Nuk ta kam qortuar asnjehere dhe nuk kam ndermend te te qortoj.
Mos u bej kurre si e zgjuar.
Ti qenke kafshe e eger dhe si duket akoma nuk te kane zbutur.
Nuk jap keshilla sepse nuk jam as shoku yt dhe as komshiu yt.
Edhe dicka.Shko ne kopshtin zoologjik dhe pellit si gomare sepse te shkon.

Sonia007

Papirus rex
Nga wikipedia :/ Por nga diku vajza duhet te bazohet...Plus qe me sa me shume fakte ta kete informacioni aq me mire eshte.Dhe gjithashtu rendesi ka qe ajo ka kerkuar per informacionin,pra dicka ka diitur.
Nuk ta them me te keq por me kujton dike ;) e kam shumee serizosht mos e merr per ters.

Sonia007

Papirus rex
Mire pra.Edhe ti e ke marre nga interneti ate dhe qetsohu zonushe e nderum se nuk te preku njeri.
Jemi gjithmone ne lufte.
Behu me sjellshme here tjeter se nuk ta kam borxh qe te sillesh aq keq me mua sepse nuk me njeh.
Joo te lutem mos u acaroni,tregoni qetesi.Keni nje femer perpara pak me xhentilese ;)

GENIU$

Valoris scriptorum
Jemi gjithmone ne lufte.
Pavaresisht fjaleve te tua ato sme acarojne aspak dhe ne asnje moment nuk u tregova e pasjellshme,,,dhe te lutem shume kujdes me menyren se si me drejtohesh perderisa nuk me njeh siq e the edhe vete,,aq me pak sepse nuk eshte vendi dhe as menyra e duhur,,,cdo kush ka mendimet dhe opinionet e veta dhe eshte e drejta e tij ti shprehe gjithmone brenda temes,,,dhe mos ofendoni.