PANELI FOTOVOLTAICI

MYNYR NAZAJ

Primus registratum
PANELI FOTOVOLTAICI

Pas nje pune te madhe kerkimore ne kete fushe te
energjise me ne fund mund te jape nje pergjigje te sakte per dobine dhe vleren qe ka kjo menyre e
re ne prodhimin e energjise elektrike .
Mirepres çdo pyetje tuajen dhe kerkoje bashkepunim per ta bere kete mundesi qe na jepe
shkenca dhe teknollogjia nje front pune dhe zhvillimi per vendin tone.
Siti im eshte http://www.webalice.it/mnazaj

pippo

Primus registratum
Re: PANELI FOTOVOLTAICI

Une studjoj architekture dhe i njoh vlefshmerine e fotovoltaikut ... kushtojne akoma pak si shume pastaj shumiza e njerzeve nuk jane te interesuar fare se çmimi i montimit eshte i larte e duhet kohe te amortizohet ..... flas privati po ne ardhmen do detyrohen te gjithe :] edhe keta amerikonet qe bojne luftra .... nga ana shkenezore nuk te ndihmoj dot ....

MYNYR NAZAJ

Primus registratum

Fillimisht postuar nga faithless:
[QB]
Faleminderit per interesimin.Me shume se ju qe vazhdoni per arkitekture nuk do te kete njeri ta
kuptoje rendesine aq te madhe te ketij sitemite prodhimit te energjise elektrike.Kostua e larte nuk qendron tek panelet dhe montimi por tek bindja e njerzve se duke prodhuar energji te paster e pa shpenzuar ne te ardhmen asnje lek .
NORMAN FOSTER ka thene se eco-arkitektura eshte
ajo qe do shpetoj njerezimi.sot GJermania prodhon energji elektrike nga paneli fotovoltaici
sa do te prodhonte nga nje çentral atomic.Dielli tek ne nuk mungon kemi plote 220 dite ne vite dhe energji elektrike prodhojme me gjeneratore
jashte dyerve te dyqaneve duke djegur benzine e nafte se ate nga hidrocentralet e duam per te ndezue dritat e Athines e Beogradit.

Erind

Forumium maestatis

PBC, ke mundesine te sjellesh ndonje skeme mbi kete lloj impianti dhe ndonje te dhene mbi fuqine ne kilowat te ketyre paneleve?

pippo

Primus registratum

PBC ti i di pak a shume çmimet ne shqiperi ???? Do ta dija per falemderit se me duhen per tezen e diplomes ....

Daniel H

Primus registratum

Une kam vene re qe ne qytet ende ky lloj sistemi nuk ka gjetur veten, mbase dhe shume s'me ka rene ne sy.
Ajo qe me heq trurin eshte kur eci ne ndonje rruge rurale dhe shoh shtepite e banoreve te zones qe ne catite e tyre kane vene panele diellore (kjo eshte terminologjia shqiptare). Sic duket emigracioni u ka dhene njohuri te mira.
Dhe une do isha i interesuar te dija cmimet e shumices, mbase gjej ndonje person te gatshem per bashkepunim.
Mund te m'i nisesh me MP.

MYNYR NAZAJ

Primus registratum

ErSi te me falesh per mungesen time te gjate ne forum e po se me te vertete te duhen skema e fuqine e ketyre impianteve do ti drgoje sa me shpejte qe te jete e mundur.

MYNYR NAZAJ

Primus registratum

Po jam ne gjendje t'ju dergoje çdo lloj çemimi por me pare desha te di se per çfare fuqije jeni i interesuar se ka shume .Duke mirepritur intreseimin tuaj per kete fushe te energjise e duke shpresuar ne nje bashkepunim e njohje me te thelle jo vetem tuajen por edhe çdo pjestari ne forum
besoje se jape ndihmen time modeste per te bere te mundur futjen dhe perdorimin ne mase te gjere te kesaje teknologjie te re qe ndihmone ne zhvillimin e ecjen perpara te ekonomise sone .

Erind

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ErSi te me falesh per mungesen time te gjate ne forum e po se me te vertete te duhen skema e fuqine e ketyre impianteve do ti drgoje sa me shpejte qe te jete e mundur.

[/ QUOTE ]

Po, jam akoma i interesuar.

MYNYR NAZAJ

Primus registratum

nUK PO ARIJE AKOMA TA KUPTOJE SE SI MUND TE JETOJME NE NJE SITUATE TE TILLE ,PA DRITA , KU PERGJEGJESINE NUK E MERE ASKUSH .çFARE DUHET TE NA BEJNE TJETER QEVERITARET TANE SE ME KEQE SE KESHTU NUK KA ,PA DRITA NE NJE KOHE QE BOTA PO KALON FAZEN ME TE MADHE TE ZHVILLIMIT.
PARA CA DITESH MORA NE TELEFON NJE MIKUN TIME NE TIRANE SE ME KERKONTE TI JEPJA NJE MENDIM SE SI MUND TE BENTE FURNIZIMIN ME KORRENT TE KOMPJUTERIT PO PER IRONI TE FATIT ATIJ JU SHKARKUA BATERIA E TELEFONIT E KESHTU KUR U LIDHEM PERSERI DESHTE JO VETEM PER KOMPJUTERIN POR EDHE PER TELEFONIN CELULAR E I THASHE SE ME 700€ MUND TA NDIHMOJA ME NJE IMPIANTE KU MUND TE KISHTE EDHE DY DRITA NDEZUR E MUND TE SHIKONTE EDHE TELEVIZORIN .
KETO JANE CUDITE NE TEKNOLOGJISE QE JU KAM FOLUR ME PARE
CUDI QE NA BEJNE TE PAVARUR NGA KESHI E NGA PREMTIMET BOSHE TE QEVERIVE.

scadarsko

Locus omnem
Comment i="pippo, post: 101260, member: 390"]Re: PANELI FOTOVOLTAICI

Une studjoj architekture dhe i njoh vlefshmerine e fotovoltaikut ... kushtojne akoma pak si shume pastaj shumiza e njerzeve nuk jane te interesuar fare se çmimi i montimit eshte i larte e duhet kohe te amortizohet ..... flas privati po ne ardhmen do detyrohen te gjithe :] edhe keta amerikonet qe bojne luftra .... nga ana shkenezore nuk te ndihmoj dot ....[/quote]
Coment i hershem por sot n vendet e comunitetit europian,photovoltaïque panneau investohet nga qeverite me crédit 20vjet.kushtojne rreth 15_20 mije EUR. Ndersa ato qe vetinvestojn,nuk Kane taxe. Shume shtepi ne Benelux, kane adaptuar kete menyre te paster énergie.