Paçja

Re: Paçja

Ne fillim zgjidhet koka qe duhet gatuar...,ajo koka e lepurit qe ke ti ,megjithese eshte e madhe nuk ben ...duhet koke vici.Lahet mire me uje te ftohte,ndahet ne pjese(nqs s'eshte e ndare).Trute ndahen vec,pastaj e veme te zihet mire me kripe e piper,derisa mishi te ndahet me lehtesi nga kocka.Pasi te jete zier mire e kullojme lengun dhe fillojme te ndajme mishin duke e pastruar nga kockat dhe dhjami... :mad: .
Marrim nje kokerr qepe dhe e presim imet,pastaj ne nje tenxhere hedhim pak vaj ku mund te skuqim qepen.Marrim nje karrote dhe e grijme me rende,jo shume imet dhe kur qepa te kete filluar te skuqet i shtojme dhe karroten,i perziejme . Presim trute ne pjese dhe i shtojme ne tenxheren ku eshte skuqur qepa me karroten,i perziejme me kujdes ,pastaj shtojme mishin qe pastruam dhe pak salce te kuqe,i hedhim dhe pak vere te kuqe,pastaj i shtojme lengun qe doli nga zierja e kokes, ihedhim hudra te grira,dafine dhe spec djegs sipas deshires.E leme te zieje dhe pak deri sa te trashet lengu dhe te befte mire

nje koke vici mesatare
1 qepe mesatare
1 karrote
vere
6-8 luge vaj
salce
dafine,hudra,piper,spec djegs,kripe
Po pata harruar ndonje gje,me falet se nuk jam profesioniste,megjithese thone qe pacen e qaj ... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Seriozi

Primus registratum

Rrofsh Moira,po sa shume pune qe paska kjo paçja mi.M.gj.th. une do e provoj njiher te dale si te dale.Dhe po s'doli gje po kaloj njiher andej nga shtepia jote se mbase te ka ngel nonji pjate paçe /pf/images/graemlins/smile.gif aty ma shef dhe kokën qe tu dukerka e madhe /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Me mire provo t'a besh vete,se ka me te shiju me shume /pf/images/graemlins/wink.gif
Une nuk bej pace perdite ,vetem me porosi /pf/images/graemlins/tongue.gif

Seriozi

Primus registratum

:thumbsup: ok!po e provoj njiher pastaj po ta çoj porosin ne PM /pf/images/graemlins/wink.gif

Seriozi

Primus registratum

Rrofsh edhe njiher Moira :kiss: Vajta me ca shoke dje dhe bleme nji koke viçi,po ti kishe harru me m'thene qe duhet dhe nji tenxhere e madhe per ate koken se nuk ma nxinte asnji nga k'to tenxheret.Tenxherja mire e mire po nuk e nxinte as frigoriferi. E kemi sharru me sharre te zakonshme se s'dinim si t'ja benim ndryshe.Duhen nja 4 tenxhere me e zje ate koken,sot besoj se do e mbarojme operacionin "paçja" /pf/images/graemlins/smile.gif .

Po une te thashe koke mesatare,sa neps qe paske... /pf/images/graemlins/tongue.gif Pastaj per tenxhere edhe une nuk as vete aq te madhe,por ia vlen t'a ziesh me seanca,sesa te mbash nje rangalle aq te madhe ne shtepi.Uuuuuuuuuu.......... kam harruar qe duhet edhe uthull 3 luge,ishalla po e lexon para se te perfundosh pacen .

Seriozi

Primus registratum

Moira :kiss: doli si doli une te gjitheve ju thashe qe hengra paçe qe e kam bo vete.Pak si allasojshe por na pelqeu.Duhej ta haje shpejt dhe te ngrohte se ndryshe ngrinte dhe bohej e trashe.
:thumbsup:

Thashe une po e bere vete te lezeton me shume ... :thumbsup: .Heren tjeter ka me dale edhe me e mire...hiqja edhe yndyren dhe mos harro uthullen.
O llupso po nuk n'a le ndonje pjate... :confused: :lol:

Seriozi

Primus registratum

Nji pjate the!Une te kom rujt gjysmen e paçes dhe diçka tjeter qe hahet mbas paçes /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEA

Forumium maestatis

po paçe pa karot po don me e ni aaaa /pf/images/graemlins/tongue.gif

Fillimisht postuar nga Mistreci:
[qb] Nji pjate the!Une te kom rujt gjysmen e paçes dhe diçka tjeter qe hahet mbas paçes /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Boo... e hengra dysh..... :rolleyes: :rolleyes:

TEDI

Valoris scriptorum

MOira Pacja nuk bohet me Karrote me lal PAstaj he harruar te shtosh dhe 2 luge gjelle MIell...

darma

Primus registratum

Jane mbledh tionsat e djegur dhe po diskutojne per pace (apo asnjoni nga ju nuk eshte nga tirona)

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga darma:
[qb] Jane mbledh tionsat e djegur dhe po diskutojne per pace (apo asnjoni nga ju nuk eshte nga tirona) [/qb]
Po pse moj Dermane :smash: per te ngrene paçen duhet me qene nga Tirona kshu e.D.m.th. kur te themi qe po hame sushi ti do na thuash qe e heqim veten per japoneze.

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samanta:
[qb] Nga kjo dilka qe te gjitha ushqimet qe hame te na nderrojne nacionalitetin :lol: [/qb]
Ahh sikur te ishte ashtu,atehere te gjithe shqiptaret do shklyheshin tu ngrone Hot-Dog dhe Hamburger dhe ja ku u bone amerikane.