Përvjetori i rënies së murit të Berlinit të mallkuar

Përvjetori i rënies së murit të Berlinit të mallkuar

Nesër do të jetë përvjetori i pesëmbëdhjetë i rënies së murit të Berlinit të turpshëm, simboli i gënjimit të lirisë popujve të Evropës lindore.

Muri i Berlinit ishte me të vërtetë një fyerje kundër njerëzimit: në lashtësi, u ndertonin muret për t'i mbajtur jashtë armiqët; në atë rast, u ndërtua një mur për të mbajtur brenda popullin e vetë...

Kurrë më mure të Berlinit, kurrë më regjimet komuniste absurde që skllavizuan millionë njerëz për më shumë se dyzet vjet...

antares

Primus registratum
Re: Përvjetori i rënies së murit të Berlinit të mallkuar

Muri i Berlinit ishte rrjedhoje logjike e aleances se bolshevikeve me "demokracite" angleze e Janki!
Gebelsi ka thene: "Kapitaliste te te gjitha vendeve bashkohuni qe te shpetoni.....bolsheviket"
Ushtria ruse iku nga Gjermania po pushtimi amerikan vazhdon! Akoma banditet amerikane jane kembekryq ne Gjermani! Deri kur me?

AnaBlue

Forumium maestatis

Demetrio, une mendoj se muri qe ndau Gjermanine ishte dhe me keq, ishte nje mur qe ndau nje popull, ndau familjet, ne ate mur kan vdekur kushedi sa gjermane lindore qe kerkonin te shkonin ne anen demokrate te Gjermanise. Une mbaj mend fytyrat e gjermaneve kur po prishej muri, ishte dicka e paharrueshme.

Mr.Wolf

Primus registratum

Muri i Berlinit,si simboli famekeq i ndarjes se Evropes,ra para 15 vjetesh.Me ne fund komunizmi vdiq dhe kontinenti eshte prap i bashkuar,sic ishte e natyrshme te ishte!

AnaBlue

Forumium maestatis

Antares, I ke bere te gjitha temat pershesh dhe nuk po guxojme te hyjme ne keto tema se vetem ty dhe ofendimet tuaja do te lexojme. Leri pra radhe dhe te tjereve! Mjaft me!

E te keshilloj te lexosh dhe njehere rregullat e Albforumit.

AnaBlue

Forumium maestatis

Moderatorit i lutem te fshije postimet jashte teme.
Flm /pf/images/graemlins/smile.gif

ados

Primus registratum

Dukeni qe s'ja keni edhe shume idene, per murin e berlinit.Jetoj ne berlin dhe shumica e berlinezve e duan murin "back". Per ta ishte vetem nje iluzion i keq.Sa per murin qe Sharon po nderton, s'ka asnje lidhje me ate te Berlinit. Eshte e vetmja menyre, qe palestinezet dhe izraelitet te jene te ndare, ne 2 shtete..!!

Demetrio Scutari

Primus registratum

Askush në Berlin dëshiron rindërtimin e murit, përveç të cmendurëve...

Natyrisht që Izraeli dhe Palestina nuk kanë asnjë të bëjnë me temën e rënies së murit të Berlinit, por desha të vë në dukje sidoqoftë që një mur i ndërtuar për të mbrojtur popullsinë e vetë nuk mund të krahasohet në asnjë mënyrë me një mur që ka qëllimin ta shmangë ikjen e qytetarëve të vetë...

ados

Primus registratum

demetrio scutari....sipas sontazhit te bere ne 8 nentor nga Berliner kurier, me madhja ne berlin gazete ..71% duan murin te rindertohet...Nuk ishte shpikja ime.71% nuk jane te c'mendur..

RobertdeNiro

Primus registratum

ados

Me siguri qe ne kete sontazh,berlinezet kane patur parasysh ngritjen e nje muri, ne anen tjeter te se cilit te ndodhen vetem gjermano lindoret( tashme shtetas te BRD) dhe jo DDR.

Sepse po tu thuhej qe nga ana tjeter e murit do te jete perseri DDR me 500 000 trupa te Bashkimit Sovjetik dhe po kaq trupa te Ushtrise Popullore te DDR, te cilat per cdo sulem te NATO-s kunder vendeve te Traktatit te Varshaves, Berlinin e benin rrafsh me token brenda 48 oreve, ateher mendoj qe pergjigjia do ishte ndryshe.

Berlinezet e kane harruar se ne 1961,per nje incident qe po ndodhte 6000 km larg (ne Kube),ata do ishin te paret qe do fshiheshin nga faqja e dheut.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Unë besoj se sondazhe të këtilla janë krejt pa vlerë... në Gjermani, nuk ka as millionë demonstruesish që kërkojnë rindërtimit e murit, as një "parti për rindërtimin e murit" që marr 71% të votave... vetëm kjo llogaritet për mua, e gjithë resti janë vetëm llafe dhe retorike e lirë...