Olsi Jazenxhi dhe hipokrizia aziatike e tij!

Olsi Jazenxhi dhe hipokrizia aziatike e tij!

Kush eshte Olsi?
Ne shikim te pare nje shqiptar me nje emer te lezetcem!
Nga rrjedh mbiemri i tij qe tingellon shum i huaj ne veshin tone?
Jazenxhi...rrjedh nga jabanxhi/hanxhi/haxhi??Nuk e dime akoma!
Po ai a e di rrenjen e mbiemrit te tij?
Ne nje pyetje qe i beri Andrea Stefani tek "top show" i Dadushit per "gervishjen ne histori mbi prejardhjen e tij fetare",Jazenxhiut i mbeti pershtyma me fyt!
Behj fjale per "fyerjen" qe u paska bere Presidenti Shqiptar muslimaneve me deklaratat e tij ne Angli mbi origjinen kristiane te shqiptareve!
Kur mendon qe njerez te tille japin mesime teologjie neper Universitetet Shqiptare,te ze diarrea!
Ky,se bashku me jabanxhiun tjeter Hysamedin(,)Ferraj po pergatisin rinine shqiptare me opium "made in afgan"qe "transportohet" nga wahabistet!

"Jazenxhiu"...mua me le nje shije te tharte kur i shqiptoi mbiemrin!

"pse qenka me e mire Evropa per shqiptaret dhe jo azia"?Kjo ishte pyetja qe i drejtoi jazenxhiu Andrea Stefanit!

Natyrisht qe Andrea ia perplasi surratit kete "pse-ne"!

Gysi

Primus registratum
Re: Olsi Jazenxhi dhe hipokrizia aziatike e tij!

Po ti mor Orosh, a e ke pa debatin apo ke pa vetem kete pjese?

I gjithe debati kishte krejtesisht tjeter ton. Dhe vertete u dhane nota mjaft te vlefshme tolerance, por edhe kujdesi si dhe pergjegjesi ne trajtimin e ceshtjeve fetare ne Shqiperi.

Kjo pjese qe ti e paske selektuar per ta nxjerre ne forum ishte nje pike qe kaloi shkarazi, dhe qe ne fakt u be ne debat e siper dhe kur Dudushi po i nderhynte Olsin pasi fjalen e kishte Andrea.

Mos i shih gjerat me tifozllek, pasi nuk i sherben askujt kjo.
Une Olsin e kam ndjekur ne disa dalje ne televizion si dhe ne disa shkrime te vetat ne gazeta. Sigurisht ne nje morit gjerash nuk jam dakort me te. Por te pakten dje Olsi ka qene majft i arsyeshem si dhe mjaft i ekuilibruar, me ndonje perjashtim tek-tuk.

Por fryma qe percolli debati ne teresi, ishte krejt tjeter nga kjo qe po percjell ti ketu.

Gysi

Primus registratum

Ndersa per sa i perket Hysamedin Fera-jt. Je komplet gabim.
Hysamedini eshte politologu me i afte dhe me i zoti qe kemi sot ne trojet shqiptare.

Hysamedini eshte edhe nje nga filozofet me te mire sot ne Shqiperi. Une e kam patur profesor ne shkolle dhe eshte pa diskutim nje nga profesoret me te mire ne ate shkolle. Eshte i vetmi qe e ka ngritur dhe e mban departamentin e shkencave politike.

Mos fol kot per njerezit pa i njohur.

OROSHI

Primus registratum

Nuk e kam pa debatin,insistova ne nje debat tjeter ketu ne Bruksel pikerisht per kete program te djeshem!
Prandaj edhe dua te di icike me shume!
Normalisht qe une marr ato gjera qe jane negative,nje fjale/gjest te mire nuk e shof si shume pozitive, kur vje puna tek feja!
Se sa tolerante(pikerisht kjo po diskutohej knej)ishte programi,mjafton te prekim nje fakt,ne dukje i vockel...shtremberimet e fytyrave te pjesmarresve ne salle,dhe murmuritjet tyre kunder Pjeter Pepes apo Andrea Stefanit!
Pjetri u terhoq pakez me diplomaci,dhe ia la me shume ne dore ortodoksise shqiptare,ata u vijne hakut tipave si Olsi!

Nobis

Primus registratum

mua me pelqeu ai Jazenxhiu.
dhe s`i mbeti fare peshtyma ne fyt or Orosh Bej.Po te ishe i vemendshem, ta degjoj pergjigjen e atij zoterise nga shkodra me floke te bardha se sja mbaj mend emrin."Askujt si vjen mire ta gervishtesh dhe ske pse e ben"
Jo per gje, po me te gervisht ty Orosh ,del soj e sorollop spiun komunist /pf/images/graemlins/wink.gif dhe kedo tjeter!

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kush eshte Olsi?
Ne shikim te pare nje shqiptar me nje emer te lezetcem!
Nga rrjedh mbiemri i tij qe tingellon shum i huaj ne veshin tone?
Jazenxhi...rrjedh nga jabanxhi/hanxhi/haxhi??Nuk e dime akoma!
Po ai a e di rrenjen e mbiemrit te tij?
Ne nje pyetje qe i beri Andrea Stefani tek "top show" i Dadushit per "gervishjen ne histori mbi prejardhjen e tij fetare",Jazenxhiut i mbeti pershtyma me fyt!
Behj fjale per "fyerjen" qe u paska bere Presidenti Shqiptar muslimaneve me deklaratat e tij ne Angli mbi origjinen kristiane te shqiptareve!
Kur mendon qe njerez te tille japin mesime teologjie neper Universitetet Shqiptare,te ze diarrea!
Ky,se bashku me jabanxhiun tjeter Hysamedin(,)Ferraj po pergatisin rinine shqiptare me opium "made in afgan"qe "transportohet" nga wahabistet!

"Jazenxhiu"...mua me le nje shije te tharte kur i shqiptoi mbiemrin!

"pse qenka me e mire Evropa per shqiptaret dhe jo azia"?Kjo ishte pyetja qe i drejtoi jazenxhiu Andrea Stefanit!

Natyrisht qe Andrea ia perplasi surratit kete "pse-ne"!

[/ QUOTE ]

Duke i njohur te dy, Orosh te garantoj se je komplet jashte teme. Teza e Olsit eshte e drejta per bashkejetese, kurse Feraj si politolog hedh pyetjen: Pse perendimi (perfshi ketu dhe fete "perendimore") eshte me lart se Lindja?

Per Feraj: mos u mbeshtet tek theniet e Kastriot Myftaraj per te analizuar Feraj se je komplet jashte konteksti!

Forca me te cilen ti kerkon te kundershtosh tiparet "orientale" te shoqerise shqiptare me bejne te mendoj se ke nevoje te lexosh Enis Sulstarova "Arratisje nga Lindja". Po deshe me dergo adresen me pm, se ta nis une nje kopie /pf/images/graemlins/winkwink.gif

zog

Primus registratum

Teza e Olsit eshte e drejta per bashkejetese, kurse Feraj si politolog hedh pyetjen: Pse perendimi (perfshi ketu dhe fete "perendimore") eshte me lart se Lindja?

[/ QUOTE ]

sepse GJENERON KULTURE SUPERIORE ne krahasim me te.

sepse eshte GJENETIKISHT njesoj me NE.

edhe rrjedhimisht te gjithe shqiptaret qe kane dashur e jane perpjekur te na "lidhin" me te (skenderbeu, nene tereza, te gjithe rilindasit shqiptare, kadare, preljocaj, papavrami, mula, etj.) , jane sot figurat me te ndritura te historise tone te re.

ps; dhe do te jete mire qe shqiptaret per pyetje te tilla fondamenta(liste) ti referoheshin kadarese, figure e njohur boterore AKTUALE, sesa turli sahanlepiresish ideologe e politike qe kujtojne se kane gjetur e posedojne misteret e botes.

OROSHI

Primus registratum

Simply....une jam i gatshem/etshem(biles) qe ashtu sic lexova Kastriotin,te lexoj edhe te tjeret!
Kastrioti, ne menyren e tij, mundohet te "dekonspiroje" marrveshje/traktate/plane ne kurris te shqiptareve.
Nuk jam aq radikal sa ai,mundohem t'i marr esencen nje analize apo nje libri,gjithashtu nuk besoj ne "zhdukjen e myslimaneve gege nga fqinjet&amp;ortodokset shqiptare!
Por pse te mos besoj dekonspirimin e planeve/intrigave qe kuqaloshi/islamisti(?) Baleta qe donte t'i bente Berishes,si rrjedhoje kombit?Kastrioti ishte pjese e ktyre dy "filozofeve,politologeve" te medhenj(H.F-A.B)!
Plani i Baletes per kthimin e Partise Demokratike ne nje Parti Islamike ishte konkrete,duke pa edhe lidhjet e Baletes me Teheranin dhe zhvillimin e ngjarjeve te mevonshme!
Plani i Baletes per te ftuar ushtrine turke(nje Karl Topi i shekullit te xx)ishte i mire-menduar dhe studiuar ne zyra te shtruara me tapet persian!
Thirrja e ushtrise turke( ne '97)do firmoste edhe fundin e endrres Shqiptare per hyrje ne Evrope!
Ky ishte pikerisht qellimi i ktyne dy "politologeve" te shquar,qe per mendimin tim nuk jane te shquar pikerisht nga bindjet e tyre komuniste-islamike dhe per planet e tyre anti-kombetare!
Karriera anti-kombetare e Baletes(edhe e Ferras ne fakt,por ne nje rang ma te ulet)njeh dy etapa:etapa e pare ishte ne kohen e diktatures,etapa e dyte ne kohen e demokracise!
Etapa e pare komuniste e gjen Baleten ne krye te OKB si rrjedhoje ne mes te emigracionit shqiptar te fuqishen anti-komunist te Amerikes!
Puna e tij:1)dalja nga salla e OKB me rastin e fjalimit mbi Nan Terezen te nje delegati,nuk e mbaj mend se kush(sa bukur lidhen bashke te Baleta ideali komunist me ate fetar te mevonshem)
2)percarja sa me thelle e diaspores,si rrjedhoje asnjer LOB shqiptar per mbrojtjen e interesave kombetare!
3)rekrutimi i sa me shum shqiptareve qe t'i sherbenin sistemit...rrjedhimisht nje spiunizim te races shqiptare!
4)minimin e cdo lloj tentative per te demokratizu Shqiperine.
4)eliminimin e kundershtareve te regjimit ne menyra mafioze ne mes te USA(nja 10 emra i di une)!
5)lepirjen e bithes se ndonje kinezi/sovietiku/kubanezi/angolezi/mozambiq-ezi etj etj!

Ferraj-nuk e njof nga ana intelektuale,por me sa duket ajo fetare anti-kombetare del me siper se sa ana intelektuale,ose sipas rasteve momenteve!
Per ket njeri nuk po marr per baze shkrimet e Kastriotit!

OROSHI

Primus registratum

"Kaosi dhe incidentet ne Bashkesine Islame te Maqedonise jane rezultat i konfliktit ndermjet perfaqsuesve te islamit radikal dhe atij te matur.Myftinjte e rinj te Shkupit tentojne ta ruajne autonomine e BIM ne Maqedoni dhe bazat e te a.q islam shekullor tradicional,perballe rrymes se myftise se Shkupit Zenun Berisha qellimi i te cilit,gjoja,qenka perforcimi i islamit radikal ne bashkesine fetare,gjegjesisht vehabizmin!
Ne anen e myftiut Berisha qendrojne teologe dhe hoxhallare qe islamin e kane mesu ne Arabine Saudite,ku vehabizmi eshte i pranuar si religjion shteteror.Ky mesim e propagandon radikalizmin dhe konservatizmin mbi baza fetare.
Ne Maqedoni,ne aspektin organizativ jane perforcuar dhe zhvilluar mire vehabi-grupe te cilat jane te pranishme ne rajonin e Kumanoves-Likoves-Gostivarit-tetoves!
Elemente radikale ne Maqedoni jane te lidhur me Al-qaiden e ne kete hapesire formojne qeliza pasive,qe do te aktivizoheshin ne momentin e vertete!

Mono

Forumium praecox

"Kaosi dhe incidentet ne Bashkesine Islame te Maqedonise jane rezultat i konfliktit ndermjet perfaqsuesve te islamit radikal dhe atij te matur.Myftinjte e rinj te Shkupit tentojne ta ruajne autonomine e BIM ne Maqedoni dhe bazat e te a.q islam shekullor tradicional,perballe rrymes se myftise se Shkupit Zenun Berisha qellimi i te cilit,gjoja,qenka perforcimi i islamit radikal ne bashkesine fetare,gjegjesisht vehabizmin!
Ne anen e myftiut Berisha qendrojne teologe dhe hoxhallare qe islamin e kane mesu ne Arabine Saudite,ku vehabizmi eshte i pranuar si religjion shteteror.Ky mesim e propagandon radikalizmin dhe konservatizmin mbi baza fetare.
Ne Maqedoni,ne aspektin organizativ jane perforcuar dhe zhvilluar mire vehabi-grupe te cilat jane te pranishme ne rajonin e Kumanoves-Likoves-Gostivarit-tetoves!
Elemente radikale ne Maqedoni jane te lidhur me Al-qaiden e ne kete hapesire formojne qeliza pasive,qe do te aktivizoheshin ne momentin e vertete!

[/ QUOTE ]

Orosh, mos bej analizen e atyre qe urren se duket qe eshte manipulim argumenti!

Ndersa per temen qe ke hapur: Olsi eshte nje djale qe ka folur tamam kunder hipokrizise. Ne fund te fundit, diskutimi i tij kishte te bente me faktin qe mediat manipulojne rende me argumentat! Dhe pse duhet te gjykohen muslimanet qe nuk duan nje figure katolike te qendroje ne qender te nje qyteti me perplasje fetare si Shkodra!

Fillimisht e mendoja si te padrejte qe kishte njerez qe kerkonin qe Nene Tereza te mos vihej ne Shkoder. Tani e kuptoj qe ka njerez qe fyhen po te vihet dhe nuk ka pse te gjykohen ata njerez. Olsi kete kerkoi (gjithmone nese nuk e kam kuptuar keq) ne ate debat! Besoj se je dakort qe nuk ka kerkuar asgje te keqe!

Nderkohe Andrea Stefani eshte nje analist shume i mire ekonomik! Diskutimi i tij nuk puthte ne asnje vend me situaten sociale-fetare te Shkodres. Pergjithesime dhe vleresimet ndaj Kadarese ishin per te fituar respekt Stefani, po jo argument diskutimi!

Nga ana tjeter, shi ambasadori shqiptar ne Vatikan ishte shume i rrespektueshem ne te gjitha nderhyrjet e tija! (qe te dish dicka me shume mbi debatin qe nuk e ke ndjekur)

ana karenina

Primus registratum

Teza e Olsit eshte e drejta per bashkejetese, kurse Feraj si politolog hedh pyetjen: Pse perendimi (perfshi ketu dhe fete "perendimore") eshte me lart se Lindja?

[/ QUOTE ]

sepse GJENERON KULTURE SUPERIORE ne krahasim me te.

sepse eshte GJENETIKISHT njesoj me NE.

edhe rrjedhimisht te gjithe shqiptaret qe kane dashur e jane perpjekur te na "lidhin" me te (skenderbeu, nene tereza, te gjithe rilindasit shqiptare, kadare, preljocaj, papavrami, mula, etj.) , jane sot figurat me te ndritura te historise tone te re.

ps; dhe do te jete mire qe shqiptaret per pyetje te tilla fondamenta(liste) ti referoheshin kadarese, figure e njohur boterore AKTUALE, sesa turli sahanlepiresish ideologe e politike qe kujtojne se kane gjetur e posedojne misteret e botes.

[/ QUOTE ]

O Zog, sa here te kam thene qe koncepti i races ka vite qe eshte hedhur poshte. Ti shyqyr nuk ke jetuar ne kohen e Hitlerit se do kishe bere sapun gjithe bashkekombasit e tu! Kadareja me sa di une eshte shkrimtar, megjithese po vdes te behet pak dhe president /pf/images/graemlins/winkwink.gif Nuk eshte i vetmi tru-bartes ne Shqiperi Kadareja, as fjala e fundit nuk i takon atij, ne fakt nuk i takon askujt, po ti vazhdon me teza absolute se nuk te crrenjoset edukimi i xhaxhit. Do dhe ti nje kopje te librit te Enisit? /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Simply....une jam i gatshem/etshem(biles) qe ashtu sic lexova Kastriotin,te lexoj edhe te tjeret!
Kastrioti, ne menyren e tij, mundohet te "dekonspiroje" marrveshje/traktate/plane ne kurris te shqiptareve.
Nuk jam aq radikal sa ai,mundohem t'i marr esencen nje analize apo nje libri,gjithashtu nuk besoj ne "zhdukjen e myslimaneve gege nga fqinjet&amp;ortodokset shqiptare!
Por pse te mos besoj dekonspirimin e planeve/intrigave qe kuqaloshi/islamisti(?) Baleta qe donte t'i bente Berishes,si rrjedhoje kombit?Kastrioti ishte pjese e ktyre dy "filozofeve,politologeve" te medhenj(H.F-A.B)!
Plani i Baletes per kthimin e Partise Demokratike ne nje Parti Islamike ishte konkrete,duke pa edhe lidhjet e Baletes me Teheranin dhe zhvillimin e ngjarjeve te mevonshme!
Plani i Baletes per te ftuar ushtrine turke(nje Karl Topi i shekullit te xx)ishte i mire-menduar dhe studiuar ne zyra te shtruara me tapet persian!
Thirrja e ushtrise turke( ne '97)do firmoste edhe fundin e endrres Shqiptare per hyrje ne Evrope!
Ky ishte pikerisht qellimi i ktyne dy "politologeve" te shquar,qe per mendimin tim nuk jane te shquar pikerisht nga bindjet e tyre komuniste-islamike dhe per planet e tyre anti-kombetare!
Karriera anti-kombetare e Baletes(edhe e Ferras ne fakt,por ne nje rang ma te ulet)njeh dy etapa:etapa e pare ishte ne kohen e diktatures,etapa e dyte ne kohen e demokracise!
Etapa e pare komuniste e gjen Baleten ne krye te OKB si rrjedhoje ne mes te emigracionit shqiptar te fuqishen anti-komunist te Amerikes!
Puna e tij:1)dalja nga salla e OKB me rastin e fjalimit mbi Nan Terezen te nje delegati,nuk e mbaj mend se kush(sa bukur lidhen bashke te Baleta ideali komunist me ate fetar te mevonshem)
2)percarja sa me thelle e diaspores,si rrjedhoje asnjer LOB shqiptar per mbrojtjen e interesave kombetare!
3)rekrutimi i sa me shum shqiptareve qe t'i sherbenin sistemit...rrjedhimisht nje spiunizim te races shqiptare!
4)minimin e cdo lloj tentative per te demokratizu Shqiperine.
4)eliminimin e kundershtareve te regjimit ne menyra mafioze ne mes te USA(nja 10 emra i di une)!
5)lepirjen e bithes se ndonje kinezi/sovietiku/kubanezi/angolezi/mozambiq-ezi etj etj!

Ferraj-nuk e njof nga ana intelektuale,por me sa duket ajo fetare anti-kombetare del me siper se sa ana intelektuale,ose sipas rasteve momenteve!
Per ket njeri nuk po marr per baze shkrimet e Kastriotit!

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif
Me Kaçin nuk ke per te shkuar larg me ngjo mu! Ato qe ai ka "demaskuar" jane thjesht trrillime!
Orosh djali qenke bere per pushime /pf/images/graemlins/winkwink.gif
p.s. Ajo qe po te propozoja une, pra "arratisje nga Lindja" eshte nje pune serioze e nje njeriu serioz. Feraj po ashtu hyn tek seriozet, keshtu qe nese do nje keshille falas, rriji larg sharlataneve si Myftaraj apo ndonje tjeter.

OROSHI

Primus registratum

Kapuni mbas bishtit te kalit!

Intelektualet po thone ja ku eshte gjurma......!

Consequence..pra ne te njejten kohe Osli paska thene.."mediat po e zmadhojne/perfitojne etj etj,e me pas..ne nje qytet problematik fetar si Shkodra.."?

Pra problemi ekzistoka ne Shkoder!

Simply me..nqs ty te terheq me teper elasticiteti/diksioni/arti i te shkruarit dhe zgjuarsia per t'i shpjegu gjerat,e zotit Ferraj/Baleta,mu me terheq me teper "thenia cope" e gjerave!
Ne qoftese ty nuk te ben pershtypje opinioni i Ferrajt mbi heronjte tane,pun per ty,kapi anen esenciale /pf/images/graemlins/winkwink.gif!

Myftaraj i ka zdeshur lakuriq keta te dy,me nje menyre shume te thjeshte e te kuptueshme!
Kiço Blushi i tha gjithashtu cope!
Nqs keta te dy nuk bejne pjese tek "personat e preferuar" tuajt,kjo nuk zbeh konceptin e tyre mbi ngjarjet ne fjale!

alinos

Forumium maestatis

Orosh apo yrysh djali,
Myftaraj eshte sharlatan dhe per kete nuk do shume mend e shkolle.
Me Feraj kam biseduar mjaftueshem sa ta di si e mendon dhe pse.
Opinioni mbi heronjte do te donte nje diskutim shume te gjate dhe teorik dhe kam pershtypjen se nuk do te me kuptoje, sic nuk ke kuptuar edhe komentin e Feraj mbi Skenderbeun, i cili (komenti) eshte perdorur dhe lakuar nga njerezit jashte kontekstit dhe vertetesise se tij. Jam e sigurte qe ti ate qe ka shkruar Feraj nuk e ke lexuar asnjehere, kshu qe persa kohe ti nuk e ke lexuar, je ti qe kapesh pas bishtit te kalit.

Myftaraj librin e ka shkruar duke degjuar llafe neper kafe, dhe per kete mjafton te lexosh arsyetimin e tij se pse Feraj eshte Islamik (sipas Myftaraj ka studiuar dhe dhene mesim ne Islamabad, si edhe mjafton ta shohesh Feraj per ta kuptuar se eshte nga Lindja /pf/images/graemlins/lol.gif )

Per Baleten nuk flas se nuk e njoh mendimin e tij, por pergjithesimet pasionale si ato te tuat, ma kane sjelle ne maje te hundes me thene te drejten!

OROSHI

Primus registratum

Mund te thuash edhe "yrysh" sepse gjithsesi drejtimin nuk e kam nga ti!
Njifke Ferrajn dhe nuk njifke Baleten? /pf/images/graemlins/angel.gif
Apo ke rezerva per Baleten?

Cfar te terheq tek Ferraj?(e di qe eshte pyetje personale,por une ta bera ne aspektin profesional).
Cila "dhunti" e tij ta mori mendjen me shume?
Te ka ra ne sy enverizmi i tij,apo nuk te pengon ty kjo gje?
Po radikalizmin e tij islamik,ja ke vene re?

Sympli...nqs Myftaraj eshte sharlatan,"dyshja" islamike paska punu per nje kohe te gjate me sharlatana,si perfundim.....?

Gysi

Primus registratum

Orosh, ti nuk e njeh absolutisht Ferajn dhe flet ne tym.
Aq me keq mund ta njohesh duke lexuar budalliqet e nje njeriu me probleme serioze mendore si Kastriot Myftaraj.

Feraj, e theksoj edhe njehere, eshte politologu me i mire qe kane shqiptaret. Gjithashtu eshte edhe nje nder filozofet me te mire ne kete vend.
Feraj eshte teresisht profesional dhe shkencor ne ate qe thote. Nese te intereson mendimio i tij lexo librin "Skice e mendimit politik shqiptar" dhe do te bindesh per profesionalizmin e tij.
Ai e fillon librin me nje kapitull ku ka nje trajtim te gjere metodologjik mbi historine e mendimit politik dhe mbi metoden e perqasjes ndaj fenomeneve, si dhe mbi konceptet e perdorura ne rrafsh teorik dhe pastaj praktik.

Ne asnje liber analitik shqiptar nuk ndeshemi me nje nivel te tille shkencor te perqasjes ndaj problemeve. Potenciali shkencor i Feraj-t duket qarte nga menyra se si ai kalon nga diskutimi ne planin teorik, se si krijohet njohja mbi historine, dhe duke dale ne trajtimin konkret te saj, ne te cilen ai perdor metoden e perzgjdhur, te cilen e ka shpjeguar ne fillim.

Sa per komunizmin, apo islamizmin e Ferajt jane budalliqe qe vetem Myftaraj mund ti thote. Feraj nuk eshte islamik, pasi ne rradhe te pare ai eshte ateist, dhe mbi te gjitha, atij nuk i intereson ndonje kahje e caktuar mendimi, por ai i trjaton te gjitha menyrat e interpretimit, duke nxjerre me pas ate qe atij i duket me e arsyeshme. Kjo eshte pjese e pandashme e metodes se tij.
Se dyti Feraj, jo vetem qe nuk eshte komunist, por eshte antikomunist i thekur. Pikerisht ne librin e tij "skice....", nje nder elementet kryesore qe ka per qellim, eshte te zbuloje se si nje pjese e mire e njerezve te ngritur ne pushtet nga diktatura ishin te linjes panballkaniste apo jonacionaliste, dhe mbi te gjitha shumica e tyre kane qene me origjine joshqiptare (vllahe, greke, serbe etj.). Feraj pastaj shprehet se pikerisht keta, apo dhe vijuesit e tyre jane ne po te njejten linje politike e cila vazhdon edhe sot.

Dhe Feraj nuk eshte absolutisht nga ata qe i shpreh gjerat rrotull e rrotull. POr ai eshte pikerisht nga ata qe i thote gjerat drejt dhe qe i bie ballit. Pikerisht prandaj edhe nuk eshte nga ata qe lakohen shume neper media, pasi i thote gjerat troc. Nderkohe qe nje filozof dhe politolog i nje niveli te tille duhet te ishte vertete ne qender te vemendjes.

alinos

Forumium maestatis

Pergjigjen time e ka dhene Gysi!

Daniel H

Primus registratum

Olsi Jazenxhiu ka fol ne tym ate dite. Ai fliste per multikulturalizmin sikur ne Shkoder te jetojne kinez, rus, kurd dhe arab. Teza e multikulturalizmit mund te diskutohet ne Kosove ku ka popullsi serbe dhe shqiptare, por kurresesi nuk mund ta sjellesh si argument ne nje popullsi me kombesi te njejte.
Une te isha si Andrea Stefani me 1 fjali e zija Olsin: Çfare kombesie keni ju zoterinj qe kerkoni multikulturalizem?

Gysi

Primus registratum

Mos ngaterro multikulturalizmin me multietnicitetin.
Kultura nuk eshte koncept etnik.
Pastaj nuk behet fjale per dallime esenciale kulturore, por per dallime ne zgjedhje dhe preferenca ndermjet nje shoqerie me nje kulture te perbashket esencialisht.

hawk

Primus registratum

Oroshi si gjithmone eliminon nje pjese te diskutimit per te dale tek lufta e tije por per hire te se vertetes Orosh ai rreshti qe ti ke cituar nga olsi vinte pas citimit te Kadarese nga A.Stefani.Kadareja si gjithmone shikon me rracizem Europen dhe Azine.Ketu ishte thelbi.Olsi ketu protestoi duke thene se aziatiket ecin me dy kembe si ne etj etj...tani ti mund te ulerasesh deri ne qiell por emisionin e kam pare 3 here,madje te paren direkt.

Ke filluar me jazenxhi,me mbiemrin e tije e ke dal tek Baleta e Ferraj me nje sere akuzash madje dhe si wehabi por vete e ke thene se wehabite kane pantallona te shkurta,mjekra,gra te mbuluara,falen me kembe te hapura...e budallalleqe te tilla...shikon ndonjeren nga keto tek personazhet e lartpermendur !? Un i shoh ato personzhe si nacionaliste te semure por nuk "kuptoj" perse ti qe hiqesh si i tille i kundeshton!! Apo eshte ai pohimi im mbi OROSHIN(gjeografikisht) !?

Jazenxhi mundesh shume mire ta lidhesh me Bojaxhi.