OK!

olti

Neo
OK!

OK?! Di ndonjeri origjinen e kesaj fjale? Ne anglisht dmth?! Dikur kam degjuar nga dikush se ne USA ishte nje mekanik i quajtur Oliver Key qe kishte nje oficine per riparim makinash. Cdo makine qe riparonte i vendoste nje steme " ok " dmth inicialet e emrit te vet dhe kjo gjithashtu tregonte qe makina eshte ne rregull. Keshtu "ok" u be sinonim i dickaje qe shkon, qe eshte ne rregull. NUK e di sa qendron ky shpjegim?!

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: OK!

OK eshte e kunderta e KO . Me qe KO e dime te gjithe cdo te thote e kunderta e saj eshte OK.

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Me qe jemi tek te ndryshme rremuje hesapi , besoj se jam pergjigjur sic duhet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ok = Ne rregull ,( mire) , (Po)

gjekec

Primus registratum

Une di se ka ardhur nga greqishtja, njesoj shumica e fjaleve te famshme :rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif ,

OK = Ola Kalla = gjithcka ne rregull

edda

Primus registratum

Une dija versionin e Neos ma ka treguar mesuesja e letersise :confused: po ne fjalor a ekziston?

Diddy19

Su@mi

Me sa kam degjuar une (nuk e di sa eshte e vertete),fjala OK lindi gjate njeres nga luftrat boterore(nuk e di nese gjate te pares apo te dytes).Thuhet se ushtaret ,per tu marre vesh njeri me tjetrin flisnin me kode.Dhe kur donin te raportonin se gjate nje beteje psh nuk kishte patur asnje te vrare nga rradhet e tyre,thonin Zero Killed (asnje i vdekur). Zero=O & Killed=K
Zero Killed=OK

Ju lejoj te dyshoni per vertetesine e ketij shpjegimi

olti

Neo

Fillimisht postuar nga spaced out:
[qb] Une di se ka ardhur nga greqishtja, njesoj shumica e fjaleve te famshme :rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif ,

OK = Ola Kalla = gjithcka ne rregull [/qb]
T'paska rrejt ajo grekja jote ty /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mgjth te gjitha shpjegimet qe jepen ketu kane llogjike, por kush eshte ai i verteti pra?! :rolleyes:

kapedani

Primus registratum

OK rrjedh prej anglo-amerikançes -> oll korrect rrjedhoje e te shkruajtures gabim i-> all correct.

durrsaku

Forumium maestatis

Shpjegimi zyrtar eshte ai i trupave amerikane qe thoshin zero killed dhe s'ka lidhje me te kunderten e K.O. sic thote paperina. :tipsy:
K.O. vjen nga anglishtja qe dmth Knock Out dhe s'ka lidhje fare me O.K. /pf/images/graemlins/wink.gif

Goca

Primus registratum

Une e di qe vjen prej ilirishtes se lashte dhe eshte trasformu me kalimin e kohes deri sa ka arritur ne ditet e sotme : OK = O sht K eshtu... qe ku u zgjidh... /pf/images/graemlins/laugh.gif

eM

Paper Moon

edhe une historine e Oliver Key di...

megjithate nje here e pashe tek fjalori Enimollogjik dhe aty thoshte se vinte nga fjala Okeh, ne gjuhen e nje nga fiseve indiane te Amerikes.

se kam idene se cila eshte e vertete! :shrug:

eM

Paper Moon

I'm such a geek! /pf/images/graemlins/laugh.gif Shif cfare gjeta

"In fact, a judicial case of 1935 was decided on the basis of the 'orl korrect' origin of OK! It was a case involving a Japanese rice merchant, Nippon Menkwa Kabushiki Kaesha versus Dawson’s Bank, in the US. The rice merchant had written OK along with his initials on some of the invoices. The case was decided on the basis that OK was to be taken as the full words ‘All Correct’!"

durrsaku

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb] Une e di qe vjen prej ilirishtes se lashte dhe eshte trasformu me kalimin e kohes deri sa ka arritur ne ditet e sotme : OK = O sht K eshtu... qe ku u zgjidh... /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Sa te zgjut te kom mi te morsha te ligat... /pf/images/graemlins/laugh.gif

OFF = O Fik Fare
ON = O Nez

Kshu sikur i bi simas arsytimit tat or not ? /pf/images/graemlins/smile.gif :kiss:

Goca

Primus registratum

Keshtu o patrioto keshtu... :kiss:

Parlament= Parla( flas) , Mendt( e kaptines) /pf/images/graemlins/laugh.gif

personazh

Valoris scriptorum

bashkohem me Su@min...e kam digju diku ne nji nga emisjonet per kurjozitete e gjojna shkencore. Ok-Zero Killed

ps: mund ti japim edhe shpjegim shqip po deshet...Ok-Osht Kollaj /pf/images/graemlins/laugh.gif