Oferte me te Futme !

olololol

Primus registratum
Oferte me te Futme !

Po kthehesha nga puna ne dreke dhe tek Ura RRuges Elbasanit ne cep aty , shof na 7-8 veta ne tufe, u bera kureshtar dhe u afrova kur c'te shoh dy djem te huaj nga keto misionaret e Jezusit se se di mire si mund te quhen kishin vene dy tabela ku shkruhej : <font color="blue">Anglisht Falas </font>, /pf/images/graemlins/shocked.gif nje naiv do mendonte " Sa te mire jane te huajt na mesojne Anglishten falas " , por pas kesaj qendron kjo gje: Do rrish na 3-4 ore duke te folur per Jezusin e gjera te tilla qe jo vetem do te bejne derr po ske me dasht as me i degju emrin me.

Tani se me ka ndodh dhe ne 1996 na cuan ne Dajt rreth 100 veta ( 2 vitet e dyta te Sami Frasherit, na 10 nga shkodra, 10 amerikane femra L.A , 2 rus, dhe na 10 kinez/e , presindeti i kesaj nisme jetonte ne lagjen time dhe na ftoj dhe neve tre shoke , e dija pak a shume ca do benim po me shume shkova me gjujt , per te ngrene e pire klas fare po mbas cdo te ngrene 2 ore tu kendu kenge e tu fol per Jezusin )

Kush besonte ke Jezusi ishte ok , ata qe nuk besonin i merrnin vec jua IMPONONIN , kete gje .

Tani me habit ky fakt pse duan me na bo me besu me zor ??

Kush i financon keto tipat ?

bera pak muhabet me njerin prej tyre dhe me tha qe ishte gjerman po jetonte ne USA.I mora nr e tel i thash me te ftu per kafe me bo muhabet per qef jo me fol per fene ( se isha ne pa rrujt u trem i cik po ma dha e kishte dhe me 20-te).

Qe te mos ndikoheni ne shkrimin tim une jam Ateist.

cufi_bardhit

Primus registratum
Re: Oferte me te Futme !

O Lyme keta s'jan gje tjeter vecse ateista si puna jote por qe morrin 1 rroge te mire edhe nuk bejne gje tjeter vecse sa prishin imazhin e fese ne pergjithsi. sa me shtu ateistat asigjo tjeter.
Se ti apo dikush tjeter duke pa keta mendon se te gjitha fete jane keshtu.

mostro

Putraku

edhe une jame ateist si puna jote.para 7-8 vjetesh kur vija verdalle neper tirane si puna jote mendoja te njeJten gje dhe kta tipat me dukeshin shume te cuditshem dhe pa pike vlere.Ama keto gjera qe po permend ti i mendoja kur isha 15 vjec.Nqs keta njerez edhe pse duan te perhapin dicka qe ne nuk e kemi ne kulture ofrojne edhe kurse anglishte falas.Nqs ti mendon se per rinine shqipetare gjeja me e mire eshte te sorrallatesh,te mos lexosh nje liber,te besh sherr dhe te rrish ne grup me horra,tu imponosh njerezve injorance ne vend te nje gjuhe te huaj dhe pse jo kristianizem.Rinia shqipetare ka nje mungese dialogu te temerrshem dhe fjalor shume te dobet.shkollat cope cope,universitetet tu u mbaru me pare ne dore.Ne nuk kemi burime kulture ne vendin tone...harroje.Prandaj duhet te thithim cdo gje qe na kalon para syrit.T besosh ne kristianizem...cfare te keqe paska??Te imponosh nje kulture...Shume vende europiane i perulen Romes qe dikur u ka imponuar(me dhune) kristianizmin,qe i ka kthyer ne njerez te civilizuar.
Nje gje eshte e ditur,qe keta djem te rinj nuk terheqin as edhe nji zvarre qe te besojne ne krisht.Te rregullt,te pastruar,te rruar flasin ate qe ndiejn dhe besojne ne ate qe thone.
Sali berisha po len tere popullin pa drita dhe se rru fare..Edi rama edhe pse eshte moderatori i tiranes(bravo i qofte per cfare ka bere) fjalet si trap e q... dhe k... nuk i heq nga goja,ka qene dhe minister kulture nqs te kujtohet.POlitikanet e rinj shqipetare jane gagace dhe memecer,kengetaret shqipetare dhe tekstet e tyre jane tmerresisht pa pike vlere kulturore apo muzikore.Mu me ka rene rasti me taku nja dy cuna ne tirane qe kishin botuar librat e tyre me poezi,depresion i gjalle per ata shqiperia dhe realiteti i saj ishte teper i erret.korrupsion ne te kater anet....
Tranzicioni qe po kalojme tashi eshte 10 here me i rende se ai i 1990,kriza e bukes.Ne keto momente ne kemi buke dhe krype por nuk kemi ndergjegje kulture dhe civilizim,me pak llafe po shendrrohemi ne DERRA.

Dhe nje gje nuk kuptova,ti qe je ateist cfare te shqeteson ky fakt..nuk je anti kristian,ose satanist ose myslyman...

olololol

Primus registratum

Pse te duket e drejte menyra si duan tjua tregojne njerzve
c'eshte Jezusi?
Po duan me bere mire le te hapin vec Kurs

Dhe sa per ket une kam bere kursin e Kompiuterit Perballe INIME-s nje fondacion Iranian pa asnje lek dhe nuk behej fjale me fol per fe + qe si pash nje here keto iranianet
Mbaruam Kursin 50 dite morem diplomat.

PRA kush do me dhuruar/bere mire e ben sade jo kshu .

Me shujt kureshtjen tende ata nr e tel ta merrnin e shenonin ne nje bllok dhe bashke me kete te jepnin nje fletushke me vete per Jezusin.

ne fillim i ndalonin njerzit ne rruge duke i fol per keto gjera tani jane sofistikuar bejne dhe oferta..

Qe ti te bindesh ca ndodh ne keto lloj grumbullimesh po te le nr e gjermanit 06820 922 14.

ndricim

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Shume vende europiane i perulen Romes qe dikur u ka imponuar(me dhune) kristianizmin,qe i ka kthyer ne njerez te civilizuar.

[/ QUOTE ]

Une e di qe Roma akoma kerkon falje tek europianet per krimet e meparshme, te djegesh shkrimtaret dhe shkencetaret i thua civilizim ti?
k'ta ish te civilizuaret dogjen dhe prene njerez qe ishin me te civilizuar(Andaluzine) vetem pse ata nuk besonin tek Jezusi.

mostro

Putraku

Mu nuk me duket me drejt se si u tregohet njerzve se c'eshte jezusi..ama as tipat si puna jote jo vetem qe nuk me bindin por shof qe debatojne dhe rreplikojne pa e pat iden se cfare eshte ne te vertet jezu krishti ose ateisti,dhe kur gjendesh perballe nje brezi te ri qe po lind dhe pa asnje shpjegim ose drejtim per jeten rrezikon qe nje brez i tere te digjet neper kafenet dhe klubet dhe sorrollatjet e kota..ti psh ke vajtur ne nje institucion dhe ke fitu nje eksperience,disa te tjere shkojne dhe mesojne anglisht dhe kristianizem dhe fitojne ekperienca te tjera,disa te tjere shkojne jashte shtetit dhe hapin mendjet me gjuhe dhe kultura te huaja,dikush tjeter shkon ne xhami dhe ja ku u be nje grup interesant personash nga te cilet mund te degjosh historira dhe kuriozitete nga me te ndryshmet,dhe ja ku u br nji grup i mire robsh edhe pse te ulur ne kafene debatojne per gjera te ndryshme,edhe jo te gjithe bien dakord pasi jemi te gjithe te ndryshem dhe kemi idera dhe hobi te ndryshme,dmth te njejten gje po bejme dhe ne te dy.i respektoj idet e tua edhe pse nuk jam 100% dakord me to...dhe esenca e muhabetit nuk eshte te biesh dakord por te flasesh dhe te degjosh,ama te kesh dicka per shpehur.
Te betohem ne tirane me ka qellu me ul me njerez te rinj ose shok te shokeve te mij ose pa pike lidhje,muhabete nga me te dobetat sport,femra,pare,makina,sherre,ku u ka vra njoni,nuk shtyhet...as barsaleta nuk u tregojshin me...Pale femije vipash dhe politikanesh cope cope me vene duart ne koke kur mendon se keta femije mund te kene enderr me ndjek rrugen e prinderve te tyre me u bo politikan ose doktorra...none none cfare tmerri....

p.s klean ti ke te drejt..vetem nji gjo.Mora Romen si shembull pasi me kujton
regjimin e deshtuar te enver hoxhes, ama ishte i vetmi regjim ku te c'do person fjalen e pare qe degjoje ne mengjes ishte Miremengjes,dhe u arrit te krijohej EDUKATA SOCIALE...liber nga klasa e pare deri ne te 4...
Se nga e ke degjuar ti kete te falur prej romes ndaj europianeve ti e di.Dhe cudi qe nuk paske degjuar Berlinin to kerkoje falje ketyre eurpianeve..Mos u kap me shembuj banal historik,jo po dogjen andaluzine jo po vrane shkrimtaret,jo po rrafen tre skllever qe kishin pi konjak pa leje...permbaju temes

^^MIA^^

Forumium maestatis

Halla ime ne USA mesoi anglishten nepermjet deshmimtareve te Jehovait qe i shkonin perdite ne shtepi dhe flisnin anglisht dhe per historine e ShBA-se..

Me te futme nuk eshte ky muhabet,sepse jemi ne nje moshe qe marrim dhe gjykojme ate qe duam.Dmth na pelqen te flasim per Jezusin,ta kemi prane ,te dime per te ,dhe ti shprehim ndjenjat tone ne nje gjuhe mbareboterore ska asgje te keqe.Une me keta tipa kam folur nje here dhe Jezusin e kane permendur shume pak,me teper kemi folur per veten,me cfare merresha,cfare do me pelqente te beja etj etj. Boh,skam pare asnjehere te keqe nga keta njerez.

Ajo qe per mua ka qene ndoshta "me te futme" ka qene nje fondacion mysliman qe shkonin te gjithe jetimet ( ata qe skishin njerin prind) ,qe detyroheshin te mesonin Kuranin dhe me pas ne baze te ecurise se mesimeve merrnin ndihma dhe pension mujor.Kjo po qe eshte dicka per tu diskutuar...

olololol

Primus registratum

OK une e hodha si nje ndodhi te sotmen , nje gje qe ndodh perdite , ka ndodhur dhe me perpara.

Se kjo pune eshte si puna Prifterinjve Grek qe i japin i varse florini dhe i pagezojne .

Mos u kap ke Anglishtja
Sa per ato te Jehovait vec me si pa ke dera se di une
Sa femije kane vare veten prej fletushkave te tyre.

Dhe fundin e postimit e ke bere me njeanesi fetare pra ke mbajt anen e fese tende .

Mgjth respektoj medimet tuaja.

PUTRAKU mos ngaterro varferine e muhabetet e lokaleve perqendrohu te kjo gje .

^^MIA^^

Forumium maestatis

Smbaj ane feje une jo,sbesoj te asnje Zot vec prinderve te mi,ata jane Zotat e mi! Sa per te tjeret..blasfemi.

ssssssss

Primus registratum

kto jan ca palla rob qe te cajne koken...i her me erdhen dy goca ne shpi..ishin te mira /pf/images/graemlins/laugh.gif lol...un isha vetem ene i futa por su bo gjo pervec jezusit...ene masnej i thash me duhet me ik..hajt mo vk /pf/images/graemlins/laugh.gif