Numri i minoritareve ne Shqiperi

Numri i minoritareve ne Shqiperi

Te dashur bashke atdhetare. Sot ne mengjes per kureshtjen time personale dhe shpresoj edhe tuajen mora mundimin te analizoj numrin e votave qe ka marre partia pbdnj(partia e grekut) ne zgjedhjet parlamentare 2001. Kjo sepse un si shume te tjere nuk po duroj dot me qe greqia ose bashkimi europian te ulerasin se gjasmes minoritaret jane rreth 10 % e popullsis shiptare.
Ne te gjithe Shqiperine partia pbdnj(partia e grekut) ne zgjedjet e 2001 ka marre gjithsej 34656 vota ne nje total prej rreth 1.500.000 votues. Perqindja eshte 2.34 % ne te gjith votuesit qe kane votuar.
Le ti bejme disa analiza ketyre te dhenave.
1) Ne 2001 pbdnj(partia e grekut) nuk e kishte nzjerre koken mire per ate qe mbeshteste dhe duhet mare parasysh se shume njerez te lodhur nga politika kane votuar per te sepse emri qe ajo mban eshte disi me te futme. Partia per te drejtat e njeriut. Duke pare kete emer shume njerez e kane votuar vetem nga emri por ne injoranze te plote se cfar posizioni kishte, dhe pikerisht pothuajse nje te katerten e votave ajo e kishte mare ne veri ku nuk ka edhe nje minoritar te vetem.
2)Vura re qe ne zonat ku thuhet se jane me minoritare greke kjo parti ka marre vota minimale dhe ne disa raste ka marre te njejtat vota me pbdnj(partia e grekut), partia e unitetit kombetar(PUK).
3)Jo te gjithe ata qe kane votuar pbdnj(partia e grekut) jane minoritare.
Duke analizuar keto te dhena na del se minoritaret jane me pak 1% e popullsis Shqiptare.
Cfare mendimi keni?

korn83

Forumium praecox
Re: Numri i minoritareve ne Shqiperi

per mendimin tim,siç e kam thene dhe here te tjera minoritaret,jane nja 4 a 5 toça ne te gjithe republiken...hajt 5 e gjysem,po ia falim /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

keraun

Primus registratum

minoritaret qe jane ne shqiperi ,po ta marrim akçe akçe jane 2 fshatra,dropulli .1.dhe narta e vlores .2. dhe qe te dyja jane me dokumente kur kane ardhur te punojne si argat ne tokat e bejlereve,(rreth vitit 1750) ,narqotet si peshkatar ne keneten e vlores dhe dropullitet si katundar,Narta ka reth 3000 banor me duket (nuk jam i sigurt)dhe dropulli po ti frysh ne maksimum numrin mund te arrij 5 ose 6000 frym,me gjithe te shperngulurit neper qytete te tjera,beni llogarit sa jane minoritaret :confused:

balforum

Primus registratum

Nuk ka minoritar por vetem gjuhe kishtare orthodokse folsa,pra shqiptar te asimiluar nga puna e kishes ne vite shume delikate dhe te veshtira te shqiperise.
Kemi rastin e Himares me te fresket qe edhe ata po ashtu si ne e dine shume mire qe jan shqiptar te paster por prap kushtet ekonomike dhe admirimi dhe dashuria qe krijuan per greqine pas asaj periudhe te tmerrshme te mbylljes totalitare te shqiperise krijuan ate gjendje dhe braktisje pervec himarjoteve qe kishin dhe me para lidhje me greqine por edhe te vete shqiptarve qe as qe e kishin iden e greqise.
Pra u vu kapaku i asimilimit qe kishte kohe qe pregatitej nga greqia qysh ne kohen e komunizmit me ato stacionet propagantistike ne malin e ishullit te Korfuzit perball Sarandes,qe qysh pas hapjes se kufijve u shperngulen qe aty sepse misjoni ishte kryer me sukses.
Pra ai admirim nga ana e shqiptarve te shqiperise per Greqin,gjuhen dhe muziken e tyre qe me naivitetin e nje idioti e shprehin vete ne me te gjitha forcat pervecse ne greqi po e po por edhe ne shqiperi,shfrytezohet shume bukur nga klanet nacionaliste Greke qe ne pa u thelluar shume ua realizojme me deshire ato cka ata gjithmone kane enderruar.

Kondrapedali

Kondrapedali

Shqiptarët janë të gjithë minoritarë!!!!! Në veri kemi minoritetin e dukagjinsve, në veri-perëndim atë të venedikasve e të balshajve, në qendër egzistojnë disa minoritete si ai jevg, ai çam, lab, lal, korçar, tropojan, kuksian, shkodran, "durrsian", kavajs, vllah, maqedions, bullgar dhe së fundi minoriteti më i vogël ai tirans (jo tiranas se ashtu ka shum /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Po akoma me minoritetet do merremi ne? Sa e ka deklaruar qeveria në numurimet e fundit të popullsisë? Më duket se 1,7 %. Kësaj shifre hiqi nja më shum se gjysmën pasi janë larguar për në Gërqi dhe ja ku dolëm për minoritetin grek. Minoriteti maqedon ka nja ca mo pak, serb edhe mo pak, vllahët nuk janë minoritet sepse nuk janë ndryshe nga ne, jevgjit me qef t'modh doi qujsha minoritet po s'dim se kujt veni i takojn :shrug: , pra në Shqipëri gjith, gjith, pas nemurimit të maceve dhe qenve ka gati 3,5% minoritet /pf/images/graemlins/tongue.gif .

enver llapi

Primus registratum

Cka kam verejtur ketu ne forum, ne te ashtuquajturen SHQIPERI me teper se 70% te numrit te pergjithshem te popullsis jan popuj tjer se shqiptar! :shrug:

balforum

Primus registratum

Cka kam verejtur ketu ne forum, ne te ashtuquajturen SHQIPERI me teper se 70% te numrit te pergjithshem te popullsis jan popuj tjer se shqiptar
Mire e ke se ja edhe ti per shembull Serb je :tipsy:

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SS KOSOVA:
[qb] Cka kam verejtur ketu ne forum, ne te ashtuquajturen SHQIPERI me teper se 70% te numrit te pergjithshem te popullsis jan popuj tjer se shqiptar! :shrug: [/qb]
ZZ Kosova,nuk te ban mire per shnetin urrejtja qe ke per shqiptaret e Shqiperis,per te mos than qe do hash ndonje dru te mir sikur te te degjoje ndonjeri atje ku rri ti!!
Ike per lesh o i shrete po mbylle ate hale.

balforum

Primus registratum

Nga mbiu ky "kosovari" qe i quan shqiptaret 70% race e huaj dhe 30% shqiptar.
Do jet ndonje akademik qe ka mbaruar studimet ne Beograt :lol:

Kondrapedali

Kondrapedali

Ka të bëjë më shumë me maninë e kundërshtimit si dhe me viktimizimin e vetvetes. Ky gjynahqari nuk ka si ti japi rëndësi vetes përveç se duke ulur të tjerët që janë të një soji (gjaku) si ai! Është një nga veset më të këqia të shqiptarve fatkeqsisht. Ne më shumë shahemi mes njëri-tjetrit se me të huajt dhe kërkojmë pastaj që të huajt të na mbështesin ne e jo të huajt!

antares

Primus registratum

Orosh! Ai "Kosova" nuk rri shume larg nga Belgjika , (deri aty e cuan kembet kur iku naten i veshur si grua nga frika e plakave serbe me kaci qe donin ti benin formalitetin)!
Tani nese ta jap une adresen e tij a me merr dhe mua e i bejme nje vizite (miqesoro-vellazerore ashtu shqiptarce?).
E keni degjuar ate fjalen e urte
Ruaju
Dinakerise Greke,
Terbimit Serb,
Inatit Shqiptar
dhe....... Dajakut Bullgar?

E pra them ti japim nje ashtu....bullgar!

balforum

Primus registratum

Pse japin dajak me te mire bullgaret se shqiptaret mo :eek: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sirio00

Primus registratum

Personalisht nuk mendoj se eshte nje menyre e mire matja e minoritetit duke numeruar votat e PBDNJ dhe aq me pak cilesime si Parti e Grekut apo Kinezit.
Dua gjithashtu te sqaroj se minoritaret kane pasur kandidate edhe ne partite e tjera psh, vangjel Tavo ne dropull i cili kandidoi dhe fitoi me PS apo edhe Kalivopulli me PD qe nuk fitoi.
Pra edhe ne rastr se do t'a perdornim PDBNJ si pike referimi per te pare se sa minoritare ka do te ishte ne thelb nje e dhene e gabuar.

enver llapi

Primus registratum

Per ate dajak qe thuani ju, ne ne llap jemi mesuar me keto pune se e kemi tradit kete pune .E sa per juve grekve qe 13 vjet mirrem me ju dhe e di se cfar kapaciteti keni e kush jeni qe nga Vermoshi e deri ne Sarande e mos hani mut forte qelbesira.Sa per bilet jua paguj une, e mire se vini se ne dim ti bejme pritje si mikut e qe besa edhe armikut, keshtu e kemi tradit ne llapjanet qofte se nuk e dini pyetni ndonje kosovar e informoheni ma hollesisht per krahinen e LLAPIT.E per tu kthyer prapa, ate pune nuk ju garantoj jemi pes vellezer edhe baben e forte e kam keshtu qe per keto pune te pushkes e barutit qe nga mosha dhjet vjecare kemi filluar me u marre. :thumbsup:

Sirio00

Primus registratum

Po o SS,
se vetem pushka dhe baruti kane ngelur.
Po pse te duhen pushka dhe baruti? Dhe pse duhet me ne dergu shkrime te fortesh? Ti meqe je ne LLAP rri atje se mire je. Ket3ej punet tone i rregullome vete dhe te siguroj se nuk kemi nevoje as per pushke e as per barut dhe aq me pak per 5 vellezerit e tu ose baben tend.

korn83

Forumium praecox

sirio,nuk ka lidhje fare ajo qe thua...pasi ata minoritaret mund te votojne ç'parti te duan...por nese e mbajne veten per minoritet vetem nje parti ua tutelon te drejtat...ajo e vangjelit...qe perfaqson minoritetin pa dallim krahine a IDEJE...pra te gjithe!!!...nese ajo parti merr aq vota,duhet te presim qe minoritaret te jene edhe akoma me pak(pasi duhet te merret parasysh edhe fryrja nga agjentura e forte greke)...edhe po te arsyetojme siç ben ti,e te numerojme ata qe kandidojne me parti te tjera,ç'u be?u rrit gje valle numri ne menyre te konsiderueshme?hajt se nuk bejne dallim dy a tre minoritare qe kandidojne ne parti te tjera

Sirio00

Primus registratum

korn,
Eshte e vertete qe dallimin nuk e bejne ata 2-3 qe kandidojne, por ata te cilet votojne per kandidatet. Dhe psh. Vangjel Tavo fitoi ne zonen e tij,por edhe Kalivopulli edhe PDBNJ mori mjaft vota qe do te thone se votat ne ate zone jane ndare, dhe nuk mund te marrim per baze numrin e votave te PBDNJ per te llogaritur minoritetin.

MLK

Primus registratum

Une per vete nuk jam kundra te drejtave po me vjen te qesh kur e dime te gjithe qe ne Shqiperi mungojne shume te drejta per pjesen me te madhe te popullit. Pra nuk eshte se i shkelen te drejtat nje pjese minoritare po ato i shkelen te gjithe popullsise pa dallim prejardhjeje :smash: .
Pra te numerohen apo te futen neper lista çfare do sjelli me teper! Politika nxitese nacinaliste greke ka sjelle perçarje ne Shqiperi pasi ka ngritur nje pjese te popullsie kundra tjeteres e ne shqiptaret jemi njesha kur vjen puna per tu zene me komshiun :lol: Minoritareve u duket vetja me prane grekut e ndihen me teper greke ne nje kohe qe kane 100 vjet ne Shqiperi e nuk kishin me asnje lidhje me greket ose me mire te themi qe kishin shume me teper me shqiptaret e femijet, nipert e mbesat e tyre u rriten shqiptare.
Sot Himara ka kaluar ne absurditet e ne injorance te plote e kjo eshte fatkeqesi kur shkon ne nje dyqan e te kthejne pergjigje greqisht ne nje kohe qe gjuha zyrtare eshte shqipja! Pra injoranca shtyn ne koflikt e keto lloj provokimesh vazhdojne te shkaktojne probleme sociale.