NUMISMATIKA

S6T6N6

Forumium maestatis
NUMISMATIKA

Nuk di ne se ne AF ka "qeflinj" te numismatikes. Une qe ne moshe te vogel jam terhequr nga koleksionet e monedhave dhe kartmonedhave dhe sot kam nje koleksion timin prej 3000 copesh te ndryshme...

100-countries.JPG

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: NUMISMATIKA

alb-spec.JPG

Me qe ky eshte koleksioni i pare qe une kam grumbulluar te plote (emetimin e vitit 1976 pasi te vitit 1964 nuk e kam te plote) dhe njekohesisht mendoj se eshte absolutisht me interesanti dhe me i rregullti qe Shqiperia ka patur po e publikoj ne forme integrale per ta shqyrtuar me pas se bashku nje me nje.

S6T6N6

Forumium maestatis

AlbaniaP46a-100Leke-1976-donatedrs_f.jpg
AlbaniaP46a-100Leke-1976-donatedrs_b.jpg

100 Lek - 1976

Kjo eshte dhe kartmonedha e fundit e emetimit te vitit 1976.

romeo

Forumium maestatis

Une jam nje koleksionist i rregullt. Koleskioni im nuk arrin akoma tek 300 cope por jam ne nje numer mjaft te mire.
persa i perket lekeve shqiptare, drejt te cileve po perqendrohem jshte mase kohet e fundit, do te me interesonte te dija se ku mund te gjeja
100 lekshen
250 lekshen
500 lekshen
1000lekshen
qe ke postuar me larte.
Ne koleksioni tim kam edhe 3 kartmonedha mjaft te rralla te kohes se pushtimit italian ne Shqiperi. atehere kur quheshin FRANGA dhe jo lek.

romeo

Forumium maestatis

edhe monedhat shqiptare jane shume interesante dhe gjenden disi me kollaj se bankonotat!

S6T6N6

Forumium maestatis

monedha1964.jpg

Me qe ra fjala per monedha ky eshte koleksioni i vitit 1964 ndersa ketu poshte eshte koleksioni i vitit 1957

monedha1957.jpg

BISOU

Primus registratum

Hi, sa mire...
ketyre monedhave do ti vije dita qe te jene shume te vlefshme............
por me mire eshte ti mbash dhe ti kesh per veten tende dhe brezat e ardhshem e ndoshta nipi yt, mesiguri do mendoje qe gjyshi i tij eshte cool :cool:

personazh

Valoris scriptorum

shume koleksjon llaftar...3000 cope koleksjoni jane per tu admiruar.

para ca kohesh degjova qe kerkohej me nje shifer marramendese nji kartmonedhe (angleze ndoshta) qe kishte nje numer serial shume te veçante.

Odoakri

Primus registratum

s'do te thote asgje nese ke nje bankonote te vjeter apo nje monedhe te tille, per te fituar dicka duhen te jen si te reja "fior di conio" e "fior di stampa" (me falni qe perdor terma italisht por, nuk i di si eshte termi praktik ne shqip"

sdq per te gjetur prerje te periudhes se komunizmit, sidomos ato te 76 nuk eshte e veshtire, ne tregjet e vjetersirave i gjen me siguri.

issi ca bankonotash ke?

Diddy19

Su@mi

Edhe une kam nje coin-collection modest..Per fat te keq ate e mbaj ne Shqiperi kshuqe e kam te pamundur t'ua tregoj.. /pf/images/graemlins/frown.gif Gjithsesi behet fjale per nje koleksion monedhash si te reja ashtu edhe te vjetra ,si te huaja ashtu edhe shqiptare.Ajo te cilen e vleresoj me teper eshte nje monedhe (me vjen keq se mbaj mend sa lekeshe)po qe i perket periudhes se mbretit Zog.Besoj (nuk jam e sigurt) qe eshte monedhe e rralle...Pastaj kam ca te tjera,me interesantet e te cilave jane ato kolumbiane :thumbsup:

Komplimente hapesit te temes per koleksionin!