Re: NOSTALGJIA/e atyre viteve/
/pf/images/graemlins/smile.gifUne jam prodhim rus (78-tes)dhe e kam jetuar ate kohe, Ndonjehere behem nostalgjik kam kaluar nje femijeri fantastike.Dhe pse nje varferi e madhe ishim te lumtur me ate qe kishim , me ka kap koha tollonave nje jave kishe sallam me mish te grire nje jave pule LOL.
Kush kishte njerez ne katun atehere ishte fatlum se do sdo e merrte naj pule e naj kokerr veze.
Femijet kane qene shume kreativ , une isha BABA kreativitetit.Cdo dite nje loje te re.
Doce-kanoce besoj e mbani mend, aq e bukur aq e rrezikshme nje here i kena thy komen nje xhaje se e godsnim gurin aq fort sa qe ferkimi me asfaltin e bente shum ete madhe forcen e gurit , xhaja shkrete tu kalu se pash po si ka ra ( Si busti Enverit po me xhirim te shpejte). /pf/images/graemlins/wink.gif
Me ate buken ne dore , sa here me binte djathi ose domatja me nje dore do i mbaja te gjitha , topin , gurat per porten me gjith buken me djath domate sallam, /pf/images/graemlins/smile.gif sa here e kam ngrene thate /pf/images/graemlins/frown.gif zbath ke fusha Dinamos se kisha hall se prishja kepucet ( 2 here ne vit me blinin kpuce dimer e shapka ne vere) i kisha si syte e ballit biles mos me i ngarettu me te vllait i kisha bo me brime ke qafa LOL /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
Nje gje ishte atehere qe kur nje sadopak me i rritur te ishte ik me bli nje pakete/buke/etj se benim fjalen dysh sot fatkeqsisht jane ndryyshe dhe pse kane ardhur nga te gjitha trevat sjane te gjithe me nje kulture ., me nje respekt, i mbanim ato stolat e lagjes drite si me qene divan shpie aty ishim mjes drek darke , duke lujt 5-kac tavell , pipong, nonc, tresh bote me vete qe ai stol betoni 1 m me 50 cm i gjere.
Vdekje ne ate kohe ishte me pagu qerane e dritave dhe ujin rradha madhe , xhajet su duronin ne rradhe .PO prape dhe kur ishim ne siklet e bonim naj prapsine i kpusnim komcat nga pardesyja /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/wink.gifhajdute te vegjel por dempak.
Dhe mbremja ishte emerzitshme ne shpi skishte program fare
nje po nje jo cdo te premte kishte Teater ose Mbremje artistike ( opera boooooooooooooooooooo qe atehere ma kane fiksu vdekje e kam po nuk rritet kalamoni qe 5 vjec me opera mqafsh).
ne vere kam qene Ne kampe Pionieresh i rregullt gje shume e bukur kjo njohje , shoke te rinj shikoje qytete te tjera , u beje zot i vetes qe i vogel e ka pas ket te mire koha Dulles ( Enverit) 15 dite =750 lek te vjetra kaq ishte nje flete kampi /pf/images/graemlins/laugh.gif Ne Pogradec jam kenaq me shume /pf/images/graemlins/laugh.gif
To be continued /pf/images/graemlins/lol.gif