NOSTALGJI PER....?!

Shqiptarja

Primus registratum
NOSTALGJI PER....?!

Te nderuar Albforumas!

Shkurt dhe shqip po ua parashtroj nje pyetje:

A ndjeni mall per kohen e vjeter,per kohen kur nuk dihej se c'do te thote fjala "demokraci", per kohen kur nuk dihej se c'do te thote "droge", "homoseksualizem" etj., etj.?!

Me gjithe respektin qe kam per te gjithe njerezit,cilitdo konfesioni, kombesie, race i takofshin ato, por besoj qe dukurite e tilla negative sic edhe i permenda me larte, nuk duhet te zene vend ne asnje kohe, tek askush!!!

Ky eshte pra shkaku qe tek une zgjohet here pas here ai mall qe kam per kohen kur, kafeterite numroheshin me gishta ne qytetin tim, kur vashat ishin te pakta qe pinin cigare, ose edhe ata qe pinin e pinin fshehtas ate, kur.....etj., etj!

Ju ndjeheni ndonjehere ne kete menyre?!

Nga,
Shqiptarja :wave:

Samuel

Primus registratum
Re: NOSTALGJI PER....?!

Pershendetje Shqiptarja!

Tema te cilen e keni hapur per diskutim eshte shume e nevojshme per tu diskutuar dhe per te pare vertet se ku jemi gjithe seicili dhe shkalle shkalle dhe shoqeria shqipetare e gjithe shoqeria njerzore...

Une i konsiderj si semundje te rrezikshme per njerzimin, si cfaqjet masive keto vitet e fundit te homoseksualve, lesbikeve,pedofilve apo dhe lejimin me ligje te martesave te tyre, ashtu sic kam pare dhe si nje vetvrasje te ngadalshme qe i ben njeriu vetvehtes me pirjen e duahanit apo marrjen e narkotikve te tjere...

Dhe ne tersi une keto semundje i shoh si fillimin e fundit te botes!

Pse i shoh keshtu?

Sepse ne disa vende si Angli, Gjermani, etj u miratuan ligje kushtetuese qe ua lejon martesen atyre te semurve psiqik, biles deri dhe biresimin e femijeve, femije qe do te jene viktima te dhunimit seksual prej tyre!

E miratimi i atyre ligjeve, ua hapi dyert martesave masive ne perendim, ne vend qe tu hapeshin spitale speciale per ti sheruar ata njerz nga marrezite e cmendurive te tyre...
Ashtu qe sot po rriten ne perqindje te pergjithshme ku deri ne 8 % e popullsise se atyre vendeve jane deklaruar homoseksual dhe lesbike...

Gje qe do te thot se per nje kohe te shkurter dy tre vjecare te miratimit te ligjit u rrit ajo perqindje deri ne ate mase!

Po pas 50 apo 100 vjetve?

Sigurisht qe burrat nuk do te dijne me cfare eshte femra, dhe e kunderta femrat nuk do te dijne me se cfare eshte mashkulli...ashtu qe kete une e quaj fillimin e fundit te botes!

Per vete faktin se nuk do te kete me lindje njerzore, normale, nuk do te kete me femije real, por foshnje anonime epruvetash(kavanozash), krijuar dhe zhvilluar neper laboratore e frigorifer doktoresh te cmendur, krijesa pra pa ndjenja njerzore!

Ashtu sic eshte thene dhe ne bibel dhe kuran:
Dymije pa pak ose dymije e pak... fillon fundi i botes!

E natyrisht kur shikon gjendjen e sotme jo vetem neper bote por deri dhe ne trojet tona atdhetare, ku cigaren e ndezin deri dhe vajzat 12 vjecare e biles ne sy te nenave, si dhe te rinje qe e quajne moderne te jesh homoseksual apo lesbike...

Jo vetem qe te merrka malli per ato kohe e vite te pa perlyera me keto semundje , por nga nje here te con te mendosh: Po kjo qenka demikracia?

Por prap duhet te mendojme se demokracia eshte keq interpretuar deri dhe nga politikane qe jane te semure dhe vuajne nga ato lloj semundjesh...

Eh, le te shpresojme qe ndonje mendje e forte, ndonje burre apo grua e mencur do te ngrihet ne pushtetet botrore deri sa me mencurine e vet te ndikoje ne bindjen e politikanve te tjere per ato semundje qe jane semundje dhe duhen sheruar e jo zhvilluar e perhapur...

Por kush te flase per ate, prifterinjte apo hoxhallaret qe edhe ata vete jane infektuar nga pedofilia e ndjenja kriminaliteti?

Ku njera pale perdhunon femije neper Kisha, e tjetra pale nxit racizma fetare per te ndezur luftra xhihadesh...

Ja priftrinjte ne Amerike, per dekada me radhe kane perdhunuar neper Kisha femijet e vegjel...e sot pretendojne te drejtojne edukimin njerzor...

E ato keq interpretime e shuan rolin e edukimit prinderor ne shume vende, ku filloj nje vetcthurje e rinise e nxitur nga pseudomodernia, nje pseudomoderne e mbjedhur si zarzavatet neper sera qe nuk kane asnje shije...e ata qe u prine atyre cthurjeve deri dhe tek ne, i nisen me qellim fitimi e perfitimi...
E cmund ti sjedhe nje disko ne qytet apo ne fshat nje rinie te pa pune, te pa shkolluar tjeter vecse nje cthurje deri ne nje orgji lakuriqe masive neper nate ku nuk dijne te dallojne me as njeri tjetrin a jane kusherinje apo...dhe puthen ne menyre te harbuar e zhyten ne pergjumjen e nje vetvrasje pa shpetim...ku i mbyt droga, duhani, apo dhe shkatrrimi psikologjik i te humburit te vetvehtes...

E keshtu, une ju pergezoj per temen qe keni hapur dhe uroj qe njerzit te kene mirkuptim dhe kuptim te drejte ne kete diskutim!

Ju uroj gjithe te mirat...
"Nder udhetime"

Cleopatra

Forumium praecox
Re: NOSTALGJI PER....?!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Te nderuar Albforumas!

Shkurt dhe shqip po ua parashtroj nje pyetje:

Sa i perket pergjigjes time,une them se Jo nuk ndjej aspak mall e nostalgji per ate kohe.E para e punes se jetova tamam ate kohe,por me cfare kam degjuar nga prinderit e mi me kane dalur e tepruar. /pf/images/graemlins/frown.gifNese me pyesni se a ndjej nostalgji per femijerin e vendin tim ateher do ju thoja Po,Por sa per ate jete qe ka qene ateher?
Sic e keni thene vete, njerzit po ato qe jane sot kane qene dhe atehere.Vetem se kishin nje dallim (Enveri me shoket e tij)e kishin futur popullin ne nje kafaz.Pra cdo gje ishte fshehurazi apo me frike.Frike me jetu?
Kurse sot ne ditet qe jetojme eshte e drejta e njeriut(human)qe me zgjedh ca jete ben.Pra ka njerez qe nuk pijne duhan,qe nuk marrin droge apo mirren me pislliqe tjera,jo se kane frike por se ashtu zgjedhin jeten e tyre.
Mua me pelqen e drejta e fjales dhe pse jo te jetoj jeten ashtu si dua,mes te mirave apo te keqija qe jeta,kjo bote ka ne te.

gangsterja

Primus registratum
Ndiej nostalgji per te kaluaren,ne ate kohe ku une jetoja e lumtur.Ne ate kohe ku isha nje femije shume i mire,dhe i qete dhe ndiqja zemren per te arritur qellimet e mia qe i kisha vene vetes per te arritur perpara ne jete....

Kam nostalgji mbasi ne ate kohe une edhe mund te buzeqeshja,dhe me dukej jeta nje parajse e vertete.Me dukej vetja me e lumtura ne bote,dhe e shprehja ate qe ndieja me gjithe shpirt(u dhuroja dashuri te gjitheve)ndersa sot ndiej vetem urrejtje dhe meri per te gjithe ata qe me rrethojne.Ndiej nostalgji per miken time e cila u largua nga mua dhe me thoshte qe te mos kisha besim tek kushja(rivalja)se do te me lendonte.

Ajo u largua,pasi une e lendova padashje,kane kaluar 3 vite qe nuk kam degjuar asnje fjale per te.Une lendova nje vajze te sinqerte duke i besuar nje tradhetareje,do doja qe ta shihja per here te fundit qe ti kerkoja te falur(sinqerisht me gjithe zemer).Jam ulur para kompjuterit duke e shkruar,kete pergjigje dhe lotet me pikojne nga zemra(lendova ate qe me thoshte moter)edhe pse ne te vertete kishte moter....

Me fal e dashur,kudo qe te jesh,me fal qe po derdh keta lot(ne vend qe te te kerkoj)po qaj si nje debile sikur te mos jetoje me.....Kam shume nostalgji per te kaluaren dhe dua qe te kthehen ato kohe perseri qe te jemi mike une dhe ti.Si nuk mendova kur te thashe genjeshtare,kur ne te vertete ti po me thoje te verteten,po mundoheshe te me shpjegoje se ku ishte e mire dhe e keqe.Me fal nese te kam lenduar,me fal nese kam gabuar.

E di se faljen tende nuk e meritoj,dhe e shoh se zoti me ndeshkoj...Kur te kisha prane,nuk ta dija aq shume rendesine,ndersa sot te kerkoj dhe nuk te gjej.Kemi te dyja te njejtin fat,jetime ti,jetime un dhe kjo gje me ben qe te te dua ty me shummmmmmmmmmmm...............
Kam nostalgji per te kaluaren.............