Njohjet e Kosoves prioritet i Qeverisë Berisha 2

Njohjet e Kosoves prioritet i Qeverisë Berisha 2

Ilir-Meta.jpg
Mardhëniet politike, ekonomike, tregtare kulturore dhe në të gjitha fushat tjera mes Shqipërisë dhe Kosovës do të jenë shumë më intensive gjatë katër viteve të ardhshme, e një rol të madhë në këtë drejtim padyshim se ka rruga e re që bashkon shqiptarët, ka thënë sot zëvendëskryeministri i ardhëshëm dhe ministri i punëve të jashtme të Shqipërisë, Ilir Meta duke folur për Radio Dukagjinin.</p>

Meta ka theksuar se ndër prioritetet kryesore të ministrisë që ai do të udhëheqë është shtimi i numrit të njohjeve të Kosovës.</p>

Avancimi për njohjen ndërkombëtare për shtetin e ri të Kosovës do të jetë një prioritet i vecant dhe shumë i rëndësishëm i shtetit, qeverisë dhe diplomacisë shqiptare dhe për këtë pa asnjë diskutim që do të forcojmë bashkëpunimin jo vetëm me shtetin e Kosovës por në radhë të parë edhe me partnerët më të mëdhenjë që kanë marrë atë vendim historik të deritanishëm për njohjen e Pavarësisë së Kosovës si SHBA dhe disa nga partenrët kryesor evropia.</p>

Duke mos përmendur ndonjë datë se kur Kosova mund të ketë ulëse në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, shefi i ardhëshëm i diplomacisë shqiptare, Ilir Meta ka potencuar se Shqipërija do të bëjë cështë e mundur që Kosova të jetë anëtare e mekanizmave më të rëndësishëm ndërkombëtar.</p>

Unë besoj dhe do të kontribuojë që kjo gjë të ndodhi sa më shpejtë që të jetë e mundur, në mënyrë që Kosova të mos mungojë në asnjë institucion të rëndësishëm vendimarrës botëror.</p>

Meta ka theksuar se është në dijeni të zhvillimeve të fundit rreth protokolleve por ai ka potencuar se pa marre parasysh fërkimet , procesi do të ec para.</p>

Të jeni të sigurt se asnjë ditë nuk kam munguar në Prishtinë ka deklaruar Ilir Meta në fund të bisedes dhënë Radio Dukagjinit.</p>

Ky artikull eshte marre nga: http://www.shqipmedia.com/?p=22139. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.shqipmedia.com/?p=22139