''Nje Femije '' Çelsi per te shpetuar nje martese ?

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
Shpesh here me ndodhe te degjoj apo te lexojm ne rrethin tone shoqeror dhe ne onpionin publik qe shpesh nje mundesi per te shpetuar nje ''MARTESE' eshte nje femije.?
Ju si mendoni?

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
Une mendoj qe nese 'raporti' mes dy njereze ka perfunduar nje i trete me shume do ti shtonte problemet mosmarrveshjet..se sa do ti pakesonte.
Madje dhe ne anen shkencore thuhet qe kur nje cift behet me femije peso nje ndryshime thelbesore si nga ana e nenes ashtu dhe e babait..Femra mbas lindjes peson c'rregullime te ndryshme ne personin e saj ,Mashkulli ndihet me i vecuar dhe mbase i lene pas dore..Dhe ky hap mendoj do nje force te madhe e nje bashkim sa me te forte te ciftit si nga ana morale ashtu dhe e ndjenjave !:)

odeon

Forumium maestatis
Kjo eshte ne varesi individuale, por gjithsesi nje femije sjell pjekuri, pergjegjesi, ne çift, dhe nga keto dy vlera qe permenda nuk vjen asgje e keqe perveç te mirave.

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
E kisha ne kuptim qe a eshte 'Çelesi ' i shpetimit une..:)
Se dhe une jame pro femijevee pro nje familje te shendetshme :)

Al-Punk

Still here
Une mendoj qe nese 'raporti' mes dy njereze ka perfunduar nje i trete me shume do ti shtonte problemet mosmarrveshjet..se sa do ti pakesonte.
Madje dhe ne anen shkencore thuhet qe kur nje cift behet me femije peso nje ndryshime thelbesore si nga ana e nenes ashtu dhe e babait..Femra mbas lindjes peson c'rregullime te ndryshme ne personin e saj ,Mashkulli ndihet me i vecuar dhe mbase i lene pas dore..Dhe ky hap mendoj do nje force te madhe e nje bashkim sa me te forte te ciftit si nga ana morale ashtu dhe e ndjenjave !:)

Ne fakt nuk jam dakort me kete "Mashkulli ndihet me i vecuar dhe mbase i lene pas dore". Eshte mendim teresisht i gabuar dhe i pare nga kendveshtrimi i nje femre.

Ideja eshte qe cdo prind ne castin e pare qe perjeton prezencen e nje jete te re ndjen nje pergjegjesi te re. Ka nga ata qe i shmangen pergjegjesive, ka nga ata per te cilat kjo pergjegjesi eshte e parendesisshme para faktit qe kjo eshte nje krijese qe eshte vazhdimesia e tyre dhe e duan per kete! Te fundit, qe duhet te jene ata qe e shohin si celesi per te shpetuar martese jane ata qe e kane egon e madhe dhe duan te tregojne qe jane te gatshem te krijojne nje familje rreth kesaj femije. Femija nuk eshte celes per te shpetuar nje martese, por nje pretekst i ulet, nje shantazh shpeshhere, por jo tek te gjithe per fat te mire :)

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
Ne fakt nuk jam dakort me kete "Mashkulli ndihet me i vecuar dhe mbase i lene pas dore". Eshte mendim teresisht i gabuar dhe i pare nga kendveshtrimi i nje femre.

Ideja eshte qe cdo prind ne castin e pare qe perjeton prezencen e nje jete te re ndjen nje pergjegjesi te re. Ka nga ata qe i shmangen pergjegjesive, ka nga ata per te cilat kjo pergjegjesi eshte e parendesisshme para faktit qe kjo eshte nje krijese qe eshte vazhdimesia e tyre dhe e duan per kete! Te fundit, qe duhet te jene ata qe e shohin si celesi per te shpetuar martese jane ata qe e kane egon e madhe dhe duan te tregojne qe jane te gatshem te krijojne nje familje rreth kesaj femije. Femija nuk eshte celes per te shpetuar nje martese, por nje pretekst i ulet, nje shantazh shpeshhere, por jo tek te gjithe per fat te mire :)
Ne disa raste ndodh dhe kjo gje..
Une solla nje rast i cili shpesh ndosh rendomte apo jo?

joetisti_

Locus omnem
Martesa e do femijen per te qene e kompletuar, por veshtire qe femija te jete faktor ne rregullimin e nje marredhenie qe ka marre te krisur. Para disa kohesh thuhej se per hater te femijes, per rritjen e shendetshme te tij, marredhenia me probleme, perballohej. Por sot, mbase per fat te keq, askush nuk merr mundimin qe te sakrifikoje qetesine e tij per femijen. Edhe pse femija ne fakt rritet po njelloj edhe me nje prind, te pakten tani qe kane filluar t'ia marrin dores.

Boll u pa martesa si dicka qe duhet shpetuar patjeter! Te dyve mund t'u dale shume me mire me ndarjen mes tyre dhe me ribashkimin mbase me tjeter. Edhe femijes keshtu do t'i ndodhe ne jete dhe do t'i kuptoje.
Femija, sidoqofte, ndihmon apo jo ne nje marredhenie, duhet te behet i shumefishuar. Se ngelen duke bere vetem nje. Kurnacet :)

Mirabel

Locus omnem
Shpesh here me ndodhe te degjoj apo te lexojm ne rrethin tone shoqeror dhe ne onpionin publik qe shpesh nje mundesi per te shpetuar nje ''MARTESE' eshte nje femije.?
Ju si mendoni?
nje femije nese vjen ne jete me kete "qellim", nuk shpeton por thellon edhe me shume problemet. Nxjerr ne pah edhe te tjera .
nje femije duhet te jete produkt i deshires se te dyve dhe jo qellim ne vetvete!

Filozofi e gabuar dhe shume femra cuditerisht e praktikojne dhe me pas perfundojne duke bere llogari te pariparueshme me veten dhe foshnjen

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
nje femije nese vjen ne jete me kete "qellim", nuk shpeton por thellon edhe me shume problemet. Nxjerr ne pah edhe te tjera .
nje femije duhet te jete produkt i deshires se te dyve dhe jo qellim ne vetvete!

Filozofi e gabuar dhe shume femra cuditerisht e praktikojne dhe me pas perfundojne duke bere llogari te pariparueshme me veten dhe foshnjen
pikerisht kete kam shprehur une dhe lart :)

Monroe

Valoris scriptorum
Sesht e ten kjo, ka shum cifte qe skan femij e kan qendruar bashk me njeri tjetrin e martesa e tyre ka qen shum e lumtur,por ka e cifte edhe pse me femij perfundojn ndivorc

joetisti_

Locus omnem
femija shumedeshirohet nga te dy ne fillim dhe eshte "produkt" te cilit i falet gjithe vemendja nga te dy, dhe ne qofte se arrihet deri aty sa te ndahen edhe duke ditur se ketij femije i bejne keq, do te thote se ndarja do te ndodhe sepse s'ka fare fare zgjidhje tjeter.

Pra ndodh te ndahen edhe kur femijen e bejne teksa ndarjen s'e kishin ne mendje, jo me pastaj qe ta bejne nje femije se mbase u shpeton te qenet bashke!