Nj Projekt ne PLC

oneo

Forumium praecox
Nj Projekt ne PLC

Pak a shume detyrat tona i kalojme neper forume qe t'i mbarojme sa me shpejt

Me duhet ndonje projekt PLC ne cfaredo gjuhe qe te jete bere sepse e kam si projekt ne Univ. per ta dorezuar.

Nese ndonjeri ka pasur ndonje projekt qe i eshte dashur ta beje, e mundet te na e kaloje qejfi na behet.

ciksi

Primus registratum
Re: Nj Projekt ne PLC

A mund ta shpjegosh se çfare domethenie ka PLC ne kete rast, sepse mund te kete disa kuptime ?

Sa per projekt te gatshem, pak si teper kerkon /pf/images/graemlins/smile.gif

ludwig

Primus registratum

Une kam bere nje projekt ne VHDL, compiluar me MAX+PLUSII per EPM7128SLC84-12 (ALTERA EPLD). Me thuaj nqs te ben pune.

shendet

vlera

Primus registratum

PLC apo Programmable Logic Controller eshte nje computer i vogel i cili perdoret per te bere automatizimin e makinave te ndryshme produktive ne industri. Me pare pra para zbulimit dhe perdorimit te PLC kontrrollimi i makinave te ndryshme (psh motoreve te nryshem) behej me ane te releve te ndryshme, kurse tani vetem nje PLC mund te zevendesoj qindra apo mijra rele.
Sa per ilustrim ja se si duken:

mig_s5.jpg

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Psyche:
P.S Sikur te tregoje me konkretisht se me cfare projekti ke te beshe ndoshta mund te te ndihmoj dic, nese nuk eshte vone tani /pf/images/graemlins/smile.gif .

Ermal Lamcaj

Primus registratum

I might have a very nice project for you done on an Allen Bradley PLC.

It's a Traffic Lights system simulator.

Let me know if it is useful to you.
I'll check if I still have it.

oneo

Forumium praecox

Kot nuk them une qe jeni rob te mire ju.
Ende me duhet projekti sepse s'kam pasur kohe ta dorezoja ne kohen e vet. Mund ta dorezoj ne Korrik nese ndonjeri nga ju qe postuat mund te ma kaloje.

PM pls.

Thx. in advance...

--------------------

s'kam ndonje preference per projektin, mjafton te dorezoj nje.