Ngushellimet tona per Ibrahim Rugoven.

Rimseb

Primus registratum
Ngushellimet tona per Ibrahim Rugoven.

Sot siç edhe jeni ne dijeni nderroi jete nje nder personalitet me te shquara te politikes shqipetare presidenti i Kosoves zoti Ibrahim Rugova.Mund te leni ngushellimet tuaja ne shenje mirenjohje ndaj kesaj figure te shquar i cili do te mbetet ne historine e kombit tone.Parajsa qofte shtepia e tij e perjeteshme.

Ajatollah

Primus registratum
Re: Ngushellimet tona per Ibrahim Rugoven.

Ngushellimet e mia me te thella per liderin e madh politik dhe shpirteror te Kosoves,per Gandin e Europes,per jeriun e madh te paqes i cili vdiq pa realizuar endrren e tij te Shpalljes se kosoves se lire e te pavarur.U shua njeriu i madh qe e qajne i madh e vogel,u shua nje yll qe deshi te ndricoje mbi erresiren e shovinizmit serb.Nje burre i mire e i urte,i matur e pasionant.Sot nuk duhet ngushelluar vetem familja e tij,apo Kosaova por sic tha dhe zoti Moisiu te gjithe,ata qe flasin shqip.I perjetshem qofte kujtimi i tij.

Ergler

Primus registratum

Pushoi se rrahuri zemra e nje njeriu , burri te madh e te mencur,e nje personaliteti,e nje intelektuali,e nje prindi te dashur, i cili ja kushtoi jeten e tij Kosoves se tij te dashur.Per 16 vjet me radhe ai luftoi per Kosoven e martirizuar.Ai me politiken e tij beri nderkombetarizimin e ceshtjes se saj, duke fituar simpatine e USA dhe te gjithe shteteve demokratike te botes.Ishte levizja dhe rezistenca paqesore e udhehequr nga Rugova ajo qe pergatiti kushtet per luften e armatosur te popullit te Kosoves.Roli i tij eshte i madh dhe i padiskutueshem ne historine e re te kombit shqiptar.Me te drejte nje personalitet e quajti ate nje rilindas i kohrave moderne.Kosovareve do t'ju mungoj lideri, i cili ishte shemelltyra e unitetit te popullit.Vdekja e ndau ate nga populli i tij ne nje moment teper deciziv,ku mungesa e tij do te ndihet shume.Ai ishte nje burreshtetas, i cili gezonte dashurine dhe respektin e shqiptareve;ishte njeriu i cili me maturine dhe zgjuarsine e tij dinte te merrte vendime te matura per fatet e vendit dhe popullit te tij.Shpresoj qe mungesa e tij te mos i sjell probleme procesit te pavaresise se Kosoves.Rugova iku me nje peng ne zemer,sepse nuk mundi te shikonte ate dite per te cilen shkriu jeten e tij.Ai mbante nje shall rreth qafes,te cilin kish premtuar ta hiqte kur Kosova e tij e dashur te ishte e lire nga shkau.Ai nuk e arriti ate dite te shumpritur,por ka lene nje amanet qe shoket e tij ta sosin ate amanet,ate enderr e cila eshte ne prag te realizimit.Besoj se kjo enderr do te realizohet.Kosova jone do te jete e lire me ne fund.Nuk eshte turp te them por si patriot e shqiptar ne keto momente qe po shkruaj nga syte e mij po derghen lote.I shpreh ngushellimet me te thella familjes se dr Rugoves,popullit te Kosoves dhe atyre shqiptareve qe e duan kombin.Qofte i lehte dheu i Kosoves ,i cili do ta mbaje trupin e tij!
Rrofte poulli i Kosoves!
U realizofshin endrrat e tyre shekullore.
Lavdi emrit dhe vepres se ketij patrioti te madh!

thAci

Primus registratum

Kombi yne humbi nje figure, kosova liderin et paqja nje idhujtar te saj. Shpresoj qe zemra e shpirti i çdo shqiptari do jete ne prishtine, prane familjes e te aferme te Rugoves, prane popullit te Kosoves. Shpresoj qe kjo humbje do sherbeje per bashkimin e metejshen te klases politike kosovare rreth enderres te Rugoves per nje Kosove te pavarur. I takon kesaj klase politike qe te betohet para trupit te Presidentit te Kosoves qe enderren e tij do ta beje realitet. Po e mbylle me fjalet e Pader Gjergj Fishtes :" I qofte e lehte mbi varr lendina "!!!!

Santiago

Primus registratum

Respekt dhe nderim per Ibrahim Rugoven.
Dr. Rugova pa asnje medyshja ka merita te pazevendesueshme ne imazhin qe krijoi ne bote per popullin e Kosoves.

Dardanus

Primus registratum

E mori Zoti Moisiun e bijeve te Dardanit, Ibrahim Rugoven.
Ata qe e njohin historine e Moisiut e dijne se pse po them une keshtu.
Mese shumti ngjan fundi i jetes se Moisiut dhe Ibrahim Rugoves. Kur u afrua Moisiu (Musai) shume afer cakut te tije i kishte thene Zoti qe ti do shikosh cakun e udhtimit ose punes tende por nuk do te jetosh ne te, njashtu ndodhi edhe me Ibrahim Rugoven.

Une po e them fjalet e anes se Gollakes ne rast vdekje:
Zoti na perpjekt ne parajse me të.

moisiu

Primus registratum

Lajmi për ndarjen nga jeta e njeriut tuaj të zemrës, mikut tim të dashur dhe Presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova, ka shkaktuar një dhembje të thellë tek të gjithë shqiptarët.

Nga vizita ime në Prishtinë dhe më pas nga vizita e Ibrahimit në Tiranë ruaj kujtime të paharruara, për mençurinë, urtësinë, qytetarinë, miqësinë dhe forcën udhëheqëse dhe imponuese të tij. Që nga shtatori 2005 kur Ibrahimi njoftoi për sëmundjen e rëndë, bashkë me familjen time pareshtur jam lutur për shërimin e tij. Ai nuk u dorëzua asnjëherë, me kurajo dhe vullnet të jashtëzakonshëm përballoi sëmundjen dhe e udhëhoqi Kosovën në rrugën e pavarësisë. Përvoja jetësore më ka mësuar se përballë dhimbjes që shkakton humbja e njeriut të dashur të qëndrohet me kurajo e vullnet, për ta mposhtuar atë, duke respektuar me madhështi kujtimin e njeriut tuaj të dashur, për të cilin ndjehen sot krenar Kosova dhe të gjithë shqiptarët kudo që ndodhen.

Në këto momente tragjike të gjithë qytetarët e Shqipërisë dhe unë personalisht me gjithë familjen time ndodhemi pranë jush për t’ju ngushulluar dhe dhënë forcë ta përballoni me kurajon njerëzore që meriton, humbjen e njeriut që përveçëse një prind dhe qytetar shembullor, ishte simbol i paqes, mirësisë, mençurisë dhe pavarësisë. Ibrahim Rugova i përket atyre burrave të shquar të shtetit, që me veprën, punën dhe jetën e tij ka lënë gjurmë të pashlyera në historinë e Kosovës dhe të shqiptarëve.

Edhe njëherë, në emër të popullit shqiptar, në emrin tim dhe familjes time, ndodhem pranë jush dhe Ju shpreh ngushullimet e mia më të thella".

tntn

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mese shumti ngjan fundi i jetes se Moisiut dhe Ibrahim Rugoves. Kur u afrua Moisiu (Musai) shume afer cakut te tije i kishte thene Zoti qe ti do shikosh cakun e udhtimit ose punes tende por nuk do te jetosh ne te, njashtu ndodhi edhe me Ibrahim Rugoven.

[/ QUOTE ]

Vellacko, ca po thua keshtu...pse, vdiq Moisiu?????
Pik e zeze c'na gjeti, ne nje dite i humbem te dy presidentet!!! Po c'ne Moisiu, ai ishte shendoshe e mire!!
Une po shkoj te kontrolloj lajmet, vetem ishalla s'ke bo shaka se s'behen shaka te tilla.

ujku81

Primus registratum

Nderime politikanit qe luftoi per pavaresine e Kososves.

Lamtumire zoti President!

Dardanus

Primus registratum

[/ QUOTE ]

Vellacko, ca po thua keshtu...pse, vdiq Moisiu?????
Pik e zeze c'na gjeti, ne nje dite i humbem te dy presidentet!!! Po c'ne Moisiu, ai ishte shendoshe e mire!!
Une po shkoj te kontrolloj lajmet, vetem ishalla s'ke bo shaka se s'behen shaka te tilla.

[/ QUOTE ]

M'fal vllacko se jemi keqkuptuar.
Une e krahasova jeten dhe vepren e Ibrahim Rugoves si prijs te bijve te Dardanit (Dardanusit) me Moisiun (Musait) prijsin e bijve te Izrailit, sepse jeta dhe veprat e ketyre dy prijsve ngjajne shume mes vete.

Lavdi per vepren e tije dhe i qoft i leht dheu i Dardanise, SKENDERBEUT II, Ibrahim Rugoves.

regele

Forumium maestatis

Haj mos e bastardoni fare punen! Rugova - Skenderbeu II /pf/images/graemlins/smile.gif

Respekte punes dhe jetes se tij, i paharruar qofte kujtimi i tij, por jo ne delirime aman ! /pf/images/graemlins/smile.gif

Leshatuku

Primus registratum

Shpirti i Rugoves do te jeton sa malet e Rugoves, patem nderin te jetojme dhe ta perkrahim deri ne vdekje.
Me siguri do te varroset ne Katedralen Katolike e cila po ndertohet ne Prishtine, keshtu qe Rugoven do ta kemi ne mesin tone.

receli

Primus registratum

Ngushellime per antaret e simpatizantet e LDK se Rugoves!

Lavdi Presidentit te Kosoves Ibrahim Rugova!

Marathonman

Primus registratum

Rugova luftetari i Dardaneve per liri, Rugova i cili pati menquri tia kthen shpinen "islamimutit" dhe u be i Krishtere keshtu ia zbardhi fytyren paraardhesve te vet dhe shembull per arnautat ne Kosove.

shqiptari87

Primus registratum

ngushellime familjes se presidentit dhe popullit te KOSOVES.KOSOVA ESHTE E LIRE.

S.Trupi

Primus registratum

Mos qëndroni duke vajtuar pranë varrit tim
Unë nuk jam këtu duke fjetur thelle në amshim
Unë jam Era, e cila fryen pa pra me plot freskim
Unë jam Xixë brilanti mbi dëborë me plot mallëngjim

Unë jam Dielli mbi korrat e pjekura kosovare
Jam Shiu i vjeshtës që troket te ju mbi dritare
Zgjohem qetë, qetë herët mbi agime shqiptare
Me flatra si zogu në heshtje ngjitem në lartësi
Tërhiqem qetë, qetë atje lartë në gjithësi

Natën unë jam Ylli që ndriçon mbi ju
Mos rrini pranë duke dënesur këtu
Unë nuk jam shtrire këtu në këtë tokë arbërore
Sepse unë nuk kam vdekur - unë jam i gjalle prore!!!