Nga ndryshon agjerimi musliman me ate bektashian?

Valmir D

Primus registratum
Kam degjuar qe pervec muslimanet,agjerojne edhe bektashianet. A dini gje se si eshte agjerimi bektashian?
A ka agjerim edhe nga fe te tjera?

hareid

Papirus rex
Kam degjuar qe pervec muslimanet,agjerojne edhe bektashianet. A dini gje se si eshte agjerimi bektashian?
A ka agjerim edhe nga fe te tjera?

Po edhe bektashianet jane mysliman. Agjerimi ne muajin e Ramazani eshte i njejte. Bektashianet kane edhe nje agjerim te vecante qe quhet "Matem" ku agjerimi behet ne 10 ditet e para te muajit te pare sipas kalendarit mysliman, muajit "Muharrem"
Agjerim kane edhe fete tjera si feja krishtere, hebreje, hinduiste.....

Balahk

Locus omnem
Bektashinjet nuk agjerojn.mesa di,mbajn MATEM,edhe kane rite tjera nga muslimanet edhe pse i perfshin feja islame.

COB

Primus registratum
Muslimanët agjërojnë pse është urdhër i Allahut, Bektashitë agjërojnë për vdekjen e Husejnit R.A (nipit të Muhammedit S.A.V.S).

Edhe pse Bektashitë janë një tarikat/sekt nën ombrellën e Islamit, në Shqipëri përmenden si një fe, e jo si një sekt. Prej religjioneve zyrtare në Shqipëri është edhe Bektashizmi, e që prezantohen me një emër tjetër pos Islamit.

joetisti_

Locus omnem
[respekt per besimin, por kur bej shaka i referohem pjeses ku askush dhe asgje nuk ofendohet]

une di se eshte nje pjese besimi qe s'ka ndonje domethenie konkrete. Sidoqofte personalisht do te agjeroja vetem nese ma linte ndonje e forumit. :D

Eléonoré

Valoris scriptorum
Nese vret nje pjese te vetes tende, trishtimi eshte po aq i madh sa edhe vdekja e nje te dashuri ne familje. Nese te hapet goja per te ngrene nuk ke DASHUR. Nese te behet seks nuk ke DASHUR. Nese te flihet nuk ke DASHUR.

Nese sheh dike qe nuk ka te haje dhe shtrohesh ne tavoline e ha si derr nuk ke DASHURI.

Une nuk kam vrare asnje pjese te vetes time. Jam e pavdekshme dhe e pa ndashme. Ne moment te caktuar ngre koken e duhur. Te gjitha pjeset e vetvetes i ruaj dhe i mbaj ne gjume. Nese flas per dhimbje nuk fus seks ne mes. Nese jam warrior, luftetare, pjesen time impulsive apo femijerore apo gazmore apo novatore i ve ne gjume dhe i ngre nga gjumi sipas situates se caktuar. Nje luftetar i vertete nuk ngaterron dhe perzien seksin me luften. Nje luftetar i vertete tregon autoritet dhe vendosmeri dhe zjarr dhe drejtesi. Ai nuk i lejon vetes te rrije si pordhe apo fende e ftohte dhe te bavardise pastaj se i behet seks apo se i pelqejne bythkat e medha te nje femre.

Allahu urdheron te agjerosh.

ELEONORE