Nga F-1 ne H1-B

andi

Primus registratum
Nga F-1 ne H1-B

Erdha ne Amerike si "exchange student me J-1" ne 1995. Qe prej 1996 ndryshova statusin ne F-1. Kete vit ndryshova statusin ne H1-B. Viza origjinale J-1 me skadoi me 1996. Asnjehere gjate kesaj kohe nuk kam dale nga Amerika por gjithmone kam "maintained F-1 staus". Kete vere dua te shkoj ne Shiperi per te mare vizen H1-B. A ka ndonje tjeter prej jush qe ka ndryshuar statusin ne H1-B ne Amerike dhe me pas ka shkuar ne Shqiperi per te mare vizen. Nese po a keni patur ndonje problem ne ambasaden Amerikane ne Tirane ? Sa kohe zgjat marja e vizes ? A keni patur ndonje problem per tu rrikthyer ne Amerike ?

Ju lutem me tregoni per eksperiencen tuaj.

Faleminderit,

Andi.

Entelina

Primus registratum
Re: Nga F-1 ne H1-B

Se di ca them, por ke mbi 9 vjet qe nuk ke dale nga amerika, shancet per te marre nje vize jo-emrigranti me duken shume te vogla. Matu shume para se te besh hap te nxituar. Kam degjuar qe F-1 students i kane refuzuar vizat, pse nuk kane shkuar per dy -tre vjet, por per H1B, s'di ca te them. Good Luck.

109UV

Primus registratum

luvya, ai e ka statusin tashme, thjesht i duhet viza per hyrje-dalje. normalisht ti nuk duhet te kishe probleme, por ngaqe ke 9 vjet pa levizur... konsultohu me avokatin e firmes ose me nje avokat privat se nuk ke rruge tjeter. gjithashtu merr gjithe dokumentacionin me vete ne shqiperi, nese shkon. dmth, merr cdo certifikate notash, kopje regjistrimi, diploma, IAP-66, I-20, etj etj qe te kesh mundesi tua vertetosh historine tende ne ambasade.

andi

Primus registratum

Faleminderit per infon e mesiperme.

A e di ndonjeri sa zgjat marrja e vizes ne ambasaden Amerikane ne tirane ?

Entelina

Primus registratum

Duhet te cosh nje leter ambasades ne shqiperi edhe ti besh kerkese per nje takim per aplikim vize, duke thene ca vize shpreson te marresh edhe ato te kthejne pergjigje per nje jave edhe mund ta kesh mbas nje ose dy javeve intervisten. Nje shoqja ime e beri kerkesen qe kur ishte ketu edhe shkoi ne shqiperi per nje jave, edhe mori vizen e erdhi prap.

Entelina

Primus registratum

luvya, ai e ka statusin tashme, thjesht i duhet viza per hyrje-dalje.

Une kete e di, puna eshte qe ky ka status AS TEMPORARY WORKER, edhe eshte NON-IMMIGRANT Status, sipas argumentave te ambasades, Andi nuk ka asgje ne Shqiperi, nuk ka lidhje, nuk ka pune edhe per me teper nuk ka qene atje qe 9 vite. Cfare do e bindi konsullin qe ky nu do rrije ketu. Nuk jane te marre ato jo /pf/images/graemlins/wink.gif

andi

Primus registratum

LuvYa - Mund te me sqarosh pak me teper rreth postimit te mesiperm ?

Me sa di une H1-B applicants mund te kene "dual intent".

Marre nga http://travel.state.gov/visa;tempwkr.html

"With the exception of the H-1 and L-1, applicants may also need to show proof of binding ties to a residence outside the United States which they have no intention of abandoning. It is impossible to specify the exact form the evidence should take since applicants' circumstances vary greatly."

Gjithashtu, mare nga http://www.immihelp.com/visas/h1b/req.html

In general, most nonimmigrant visa classifications require that a person maintain a foreign residence abroad and show that he or she is coming to the U.S. temporarily. However, the law allows a person on an H-visa to have "dual intent," which is arguably the most beneficial aspect of obtaining this visa. Under the dual intent doctrine, a person may come to the U.S. temporarily and lawfully seek permanent residence in the United States at the same time. Therefore, the filing of a labor certification or an employment based preference petition will not cause denial of an H-1B petition filed with the INS or an application for an H-1B visa at a U.S. Consulate abroad."

Truth_Matters

Primus registratum

Andi,

Duhet te dish qe nuk mund te bazohesh vetem tek rregullat qe nxjerrin ata me shkrim, pasi ambasada s'i ndjek gjithmone ato. Shiko ku e kam fjalen: ti ke ardhur ne fillim si exchange student qe thote qarte qe ti duhet te ishe kthyer ne fund te vitit dhe pastaj te kishe marre nje vize F1. Ne vend te saj ti nuk u ktheve ashtu sic kerkon ligji por e nderrove statusin ketu. Kjo eshte e ligjshme dhe behet, ashtu sic ti e ke bere, por kur shkon ne ambasade ne Tirane, ata s'e harrojne se ti shkele premtimin.

Nje rast konkret, para 2-3 vjetesh nje vajze kishte ardhur me J-1, nderroi statusin ne F-1, dhe pas dy vitesh ne universitet me F-1 Status, u kthye ne vere ne Shqiperi, dhe nuk ja dhane vizen, sepse nuk ishte kthyer pas mbarimit te J-1.

Ky eshte rast konkret, ajo kishte cdo gje ne rregull, por prape s'e mori vizen.

Nuk e di nese ka ndryshuar kohet e fundit, s'kam degjuar gje prej kohesh, por kaq sa kisha degjuar po ta them, prandaj kerko me teper para se ta kthehesh qe te mos digjesh kot se jam i sigurt se ke investuar shume.