Neskafeja dhe shendeti

Poezia

Primus registratum
Neskafeja dhe shendeti

Une e preferoj shumeeeeeeee neskafene dhe kafene,kohet e fundit pasi te kem pire neskafe ndjej crregullim ,marrje mendesh ,dhimbje koke ,marrje fryme ,rrahje te shpeshta te zemres etj pra gjendje shume te veshtire aq sa jam betuar te mos e pije me.
Kam pyetur mjeke te zemres dhe tensionit por nuk kane mundur te me shpjegohensepse normal une kam tensioni e ulet dhe pirj ae cdo lloj kafeja per kundrazi eshte e dobishme .
Nuk e di nese mund te kete njeri ketu me te njejten eksperience.

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: Neskafeja dhe shendeti

Nescafe konsiderohet nje kafe e rende sidomos per ata qe nuk jane frekuentues te rregullt te kafeines.Po te jesh dhe ti nje perdoruese e rralle do kesh keto probleme sic i kemi patur te gjithe ne fillim.Une te keshilloj ta pish nescafen te perzjere me shume qumesht dhe do e kesh me te lehte.Personalisht e pi nescafe perdite dhe ne fillim te njejtat simptoma me keto te tuat kam patur.Por pastaj e perzjeja me shume qumesht dhe cdo gje ishte ok /pf/images/graemlins/smile.gif.Uroj te behesh me mire /pf/images/graemlins/smile.gif

Poezia

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nescafe konsiderohet nje kafe e rende sidomos per ata qe nuk jane frekuentues te rregullt te kafeines.Po te jesh dhe ti nje perdoruese e rralle do kesh keto probleme sic i kemi patur te gjithe ne fillim.Une te keshilloj ta pish nescafen te perzjere me shume qumesht dhe do e kesh me te lehte.Personalisht e pi nescafe perdite dhe ne fillim te njejtat simptoma me keto te tuat kam patur.Por pastaj e perzjeja me shume qumesht dhe cdo gje ishte ok /pf/images/graemlins/smile.gif.Uroj te behesh me mire /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

Faliminderit per pergjigjen kam bere te tilla prova duke e perzier me shume qumesht por simptomat here pakesoheshin here shtoheshin me ka ngelur si enigme si trupi im te rreagoje ne nje menyre te tille ,me pelqen jashte mase ndaj kam luftuar shume me vetveten qe ta pij rregullisht ne menyre qe te mesohem por hera e fundit ishte e lodhshme ndaj u betova qe nuk do e shijoj serish .Me eshte bere si jo molla e ndaluar.
Serish flm sepse te degjoj qe dhe ju paskeni pasur simptoma te njejta me qeteson flm.

MLK

Primus registratum

Simptomat qe thoni ju nuk vijne nga perdorimi i Nescafe apo i kafese expresso, por nga tipi i kafese qe perdor.
Pa hyre ne detaje teknike, çdo tip kafeje qe shitet ne treg eshte nje perzierje e 7 lloj varietetesh te ndryshme kafesh, kjo perziarje quhet michel-i i kafes ose formula.
Pra ne baze te formules kemi dhe shijen, aromen, efektet qe ajo jep....e keshtu me rradhe.
Ka michel qe permbajtja ne kafeine eshte me e larte se (i harova trmin e sakte te dytes, po eshte nje substance e kundert me kafeinen) X. X ka per veti qetesuese ne organizem dhe kafeina eksituese.
Pra organizmi kur pime nje tip kafe, reagon ne funksion te tipit te michel-it (ose permbajtjes se substancave ne kete michel).
Se dyti ka organizma qe jane me te ndjeshem ndaj kafeines se organizma te tjere, keshtu qe dhe reagimi nuk eshte i njete, ka momente qe organizmi mund te jete me i lodhur e perseri nuk ka te njetin imunitet ndaj dozes se kafeines apo substances X. Pa folur ketu dhe per formulen e pjekjes se kafese qe eshte specialitet me vete..
Pra reagimi ndaj nje tipi kafeje varet nga shume elemente e jo vetem nga fakti qe eshte Nescafe apo expresso.

Ps. Nje nga perberesit e michel-it, nese perdoret me doza te larta mund te jete vdekjeprures.

true confidental

Forumium maestatis

Une jam kafedashese, eshte e pazevendesueshme nje soj si ushqimi ......diten e nis me nescafe perzier me cream milk ...love it .....normalisht e pi ne cdo ore te dites kafen dhe efektet jane rigjeneruese per mua .......por ka pat edhe periudha qe nga mbingopja ndoshta ose faktore te tjere nuk e kam pelqyer , eshte nje lloj reagimi imunitar i trupit .......do te thosha qe ndiq instiktet qe te jep organizmi yt ..... zgjidhja me kompromis eshte decaf...shije kafeje pa prezence kafeine ....

S

Scorpion

Guest

[/ QUOTE ]

Mos pi shume neskafe ti, se na behesh keq pastaj /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Poezia

Primus registratum

Simptomat qe thoni ju nuk vijne nga perdorimi i Nescafe apo i kafese expresso, por nga tipi i kafese qe perdor.
Pa hyre ne detaje teknike, çdo tip kafeje qe shitet ne treg eshte nje perzierje e 7 lloj varietetesh te ndryshme kafesh, kjo perziarje quhet michel-i i kafes ose formula.
Pra ne baze te formules kemi dhe shijen, aromen, efektet qe ajo jep....e keshtu me rradhe.
Ka michel qe permbajtja ne kafeine eshte me e larte se (i harova trmin e sakte te dytes, po eshte nje substance e kundert me kafeinen) X. X ka per veti qetesuese ne organizem dhe kafeina eksituese.
Pra organizmi kur pime nje tip kafe, reagon ne funksion te tipit te michel-it (ose permbajtjes se substancave ne kete michel).
Se dyti ka organizma qe jane me te ndjeshem ndaj kafeines se organizma te tjere, keshtu qe dhe reagimi nuk eshte i njete, ka momente qe organizmi mund te jete me i lodhur e perseri nuk ka te njetin imunitet ndaj dozes se kafeines apo substances X. Pa folur ketu dhe per formulen e pjekjes se kafese qe eshte specialitet me vete..
Pra reagimi ndaj nje tipi kafeje varet nga shume elemente e jo vetem nga fakti qe eshte Nescafe apo expresso.

Ps. Nje nga perberesit e michel-it, nese perdoret me doza te larta mund te jete vdekjeprures.

[/ QUOTE ]

Sa mu mush mendja ta filloj serish me keto rreshtat e fundit ma bere ta harroj ti harroj dhe emrin ,se vertete me pelqen tundimi ndaj saj here here eshte me i madh se lodhja truperore qe me shkakton,duke e theksuar qe jo gjithmone me jep shqetesime te njejta ,i jep me doza .
Te fln per sqarimin.

MLK

Primus registratum

Nese tundimi eshte aq i larte, atehere bari i miut mund te jet me efikas se sa perberesi i michel-it te çdo lloj kafeje lol
Tundimi eshte nga mekatet me te medha qe njeriu e ka te veshtire ta mbysi brenda vetvetes, ndaj dhe kemi plot "vese" ne jete!

Poezia

Primus registratum

E keni provuar ju barin e miut ,meqe flisni per efikasitetin e tij??
Une theksova tundimin ne gjerat e lejueshme ,sa per gjerat e palejueshme di ta drejtoje veten dhe te mos bie viktime e veseve ,duke kujtuar qe nuk jam engjell gjithashtu dhe si qenie njerzore mundohem tu distancohem veseve jo te shendosha apo te keqija,ndaj mos te dalim jashte teme ju lutum sepse une ju rrespektova mendimin tuaj ndaj nuk shoh arsye ta fryejme biseden se mund te kalojme tek tema sociologjise pastaj. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

MLK

Primus registratum

Nje doze e vogel humori nuk mendoj se kalon ne nivel ofendimi! Barin une e kam provu dhe ja njof efikasitetin, biles njifet dhe nga mjekesia (dhe pse skane qef ti bejne shume publicitet) po problemi eshte se ata qe ma dhan me e provu, nuk deshen me me thon se i kujt ishtei miut apo jo se kishin frike lol

Poezia

Primus registratum

Gezuar pra uroj qe te ka shijuar ,bari por une se kam nder mend ta shijoj edhe pse ti po na i ben rreklame ok hahahh

MLK

Primus registratum

Epo mire goce, rri duke pa filxhonin e kafes me plakat e lagjes, çte te them une.