Nenkalimi - Prova e Tiranes, prova e Shqiperise

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Nenkalimi - Prova e Tiranes, prova e Shqiperis

Kur je i detyruar të bësh koalicion, së pari ulet ndjeshëm rreziku i korrupsionit në shtet, së dyti, bashkohen disa këndvështrime mbi një çështje dhe gjendet një kompromis i cili në shumicën e rasteve është në dobi të zgjedhësve, së treti, largohet mundësia e bashkëpunimit midis platformash në dukje të ndryshme e rotacioni i pushtetit nuk bëhet në bazë të interesave të dy grupeve por në bazë të meritave të secilit grup.

Bipolariteti egziston në shumë vende perëndimore por de fakto egziston vetëm në SHBA e në Britaninë e Madhe. Këto dy shembuj duhet të mjaftojnë për të ilustruar se ku çon bipolariteti... .

Vendet më demokratike në botë kanë sistem shumëpartiak e kjogaranton demokracinë. Këtë e kemi parë edhe në Shqipëri ku mungesa e seriozitetit të partive më të vogla apo eklipsimi i tyre nga dy të mëdhatë çon në kufizim të theksuar të demokracisë.

i_own_u

Primus registratum

Kontra.. kot me t'pyt ti i ke ndjek kto te koalicionit te djatht ne fushaten elekorale..?

fjal t'bukra mu prish dhe mu menia me mor avionin e te votoja per kto /pf/images/graemlins/laugh.gif

po dreqi e mori te fliste gjon me te vogel per Nenkalimin jo qe n'Tiron smerte as edhe nje vot, po ne as edhe nje Qytet te Shqiperis

komino

Valoris scriptorum

nese PD do te kish ca me pak vende ne parlament dhe aleatet e saj ca shume kam pershtypjen ( bindjet i ka privatizuar berisha) se mbikalimi do te trajtohej ndryshe. Aq me teper nese ne koalicion do te kish nje force politike qe e ka elektoratin kryesisht ne tirane. Sot gjithe fshatareve i behet qefi qe tirana eshte bllokuar dhe partite e medha nuk humbasin vota

Kondrapedali

Kondrapedali

Pse s'thu ti se fitoka prap PD me votën e fshatarve /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Gene, ktu bashkohemi me një mendim. Faktikisht shpëndarja e votës është pozitive në Shqipëri. Sipas mendimit tim Shqipëria duhet të përdorë një sistem të pastër proporcional në zgjedhje.