Nene Tereza, heroine e Shqiperise apo e Indise?

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Nene Tereza, heroine e Shqiperise apo e Indise?

per mua ajo ngeletnje heroine...
ska rendesi e kujt vendi...e rendesishme eshte qe kjo grua e vogel ka bere shum gjera te medhaja...

atman

Forumium maestatis

Perse kam pershtypjen une qe ka pasur nje teme per Nene Terezen?

OROSHI

Primus registratum

Satana...c'ke me Nene Terezen mer ?
Ajo eshte Heroine e gjith botes..por me origjine shqiptare!!

saimir08

Primus registratum

Heroine ?

Me duket shume BANAL termi i krahasimit.

Me vjen keq, kur stadi i mendimit nuk eshte ne gjendje te analizoje dhe te thellohet ne faktin me te dukshem me te qarte, atje ku nuk ka nevoje per diskutim, dhe gjithcka eshte e pranueshme ne shkalle universale, ashtu sic ishte dhe vete NENE TEREZA.

I leme menjane heronjet, mitet, lavdite, bemat, besimet, fete, dhe cdo gje qe i perket njeriut te kufizuar, sepse jemi kaq te vegjel, shume te vegjel.

Prandaj titulli i temes duhet te ndryshohet.

Me respekt

OROSHI

Primus registratum

Cfare e karakterizon nje heroine.
Guximi-per t'u perballe me fatkeqsite/veshtirsite/problemet.
Vullneti-per te mposht veshtirsite/problemet
Deshira e mire-per te ndihmu te tjeret.
Pastertia shpirterore-ne mbrojtje te nje ideali/besimi.

mostro

Putraku

vepra e nen terezes asht e brisht dhe e shenjte,e mekume me frymen e zotit.
une nji pyetje kisha vetem.Nuke kam degjuar nji her te flas shqip.Ndoshta nuk me ka rastisur.
anyway su madre Tereze non si scherza..

Flamuri

Primus registratum

Thuhet dhe shkruhet se cdo 100-vjet lindin njerze te medhenje,dhe ne shqipetaret patem fatin qe lindi kjo nene e madhe nga gjiri i yne.Lumturimi i saj dhe tani se shpejti edhe shenjterimi qe do te behet jo vetem qe duhet te mburremi ne por duhet qe edhe ta pranojm si nene te shenjet per gjithe shqiptarin kudo qe ndodhet ajo dhe pa marre parasyshe cilit religjion i takon.

regele

Forumium maestatis

Si heroine nene Tereza u njoh per veprat e saj bamirese ne emer te krishterimit katolik, por fakti qe ajo eshte e lindur ne troje shqiptare, i jep dualitet (perpara syve tane) kesaj figure.

saimir08

Primus registratum

Kur nje fenomen merr nje dimension te ri, te pajetuar, te papare, dhe i befasishem futet ne cdo gjerarki, klase, individ, deri sa te gllaberoj globin ne nje fjale te vetme, ku asnjeri deri ne sot nuk arriti, as Papati, as Kalifati, dhe sisteme te ndryshme shtetrore, apo thurjet idealeve dhe te utopive, prandaj ky segment pragamtik per njerzimin eshte rast pa precedent.

Pavarsisht nga dora e njeriut apo e natyres qe modifikon qe tek qeliza me e vogel e deri ne stabilitetin metabolik, deri sa ky objekt i ri dhe i paemer merr nje forme shembull te pakrahasueshme dhe ne te njejten kohe universal, dhe eshte e paevitueshme qe kjo formule apo teoreme e re te kete emrin e vet personal.

SHkenza na ndihmon me terma te reja kur behet nje zbulim, apo ne cdo fushe tjeter;

pra shoke; NENA TEREZA ISHTE NJE ZBULIM PER NJERZIMIN DHE MERITON NJE TERM PERSONAL NJE SUPER TERM.

Ndoshta ky do te ishte titull temes.

Titulli i tanishem eshte shume ofendues per NENEN TONE

Nderime

Le_Routard

Forumium maestatis

Bota ishte me fat qe periudha e komunizmit nuk e zuri Nene Terezen ne Shqiperi.

Ps. Pyetja qe perben edhe titullin e temes eshte komplet pa lidhje.

S6T6N6

Forumium maestatis

more jam shume dakort qe nje nene e madhe lindi ne gjirin tone (ne shkup) /pf/images/graemlins/laugh.gif por cili ishte roli i saj ne jeten e shqiptareve?! cfare te mire i solli ky njeri atdheut te vet pervec faktit se spitalet rruget apo aeroportet mbajne nickun e Gonxhe Bojaxhiut?

mostro

Putraku

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Bota ishte me fat qe periudha e komunizmit nuk e zuri Nene Terezen ne Shqiperi.

[/ QUOTE ]
aha /pf/images/graemlins/laugh.gif

Asklipio

Primus registratum

Nuk ka nevoj per koment se cfare bere Nene Tereza per ne,rendesi ka qe ne si shqiptare jemi nga ajo race qe mund te pjellim heronje,mendimtare,udheheqes,shkencetare,artiste etj etj aq sa mud ti japim edhe botes dhe per kete ne jemi krenar dhe krenaria eshte gje e madhe dhe shume e domosdoshme per kushtet e shqiperise se sotme ku shume shqiptare jane pa identitet fare dhe vrapojne te ngrine flamure te huaj si grek a Italian per arsye se nuk e dine (nga injoranca) qe flamuri yne eshte me i bukur dhe me me peshe se ata qe ata pretendojne se mund tu zbardhin faqen po ti ngrine.

S6T6N6

Forumium maestatis

lexova nje pyetje ne firmen tend dias:

--------------------
Pyetje : Pse ne shqiptaret jemi rraca e vetme ne bote qe e kemi mohuar me shume origjinen tone???

--------------------

dhe une te pergjigjem sepse ne dum dynjon me shume se veten tone (sikunder nene tereza);)

Dani83

Primus registratum

me lejo te them se mendimi yt bazohet thjesht ne nje pershtpje personale.. persa i perket mohimit te origjines..

Kam forur me te rinj gjermane: "fakti qe jam gjerman apo i nje shteti tjeter per mua nuk ka rendesi".. edhe kane nje ndjenje te thelle turpi kur u permendet lufta e dyte boterore.

ose marrim italianet ne gjermani, belgjeke, france, angli, kanada e USA... bile me belgjiken kane pasur nje marrveshje ku italianet shkonin e refuzonin nenshtetesine e tyre ne kembim te asaj belge.

nuk me duket se jemi populli i vetem ne bote qe mohojme..
i kuptoj shqiptaret: te jetosh si shqiptar ne nje vend te huaj nuk eshte aspak e lehte.

sa per Nene Terezen mendoj se ish njeri me vlera per te gjithe njerezimin.. pastaj fakti qe doli nga gjiri i kultures sone eshte nje tregues i madh i vlerave qe familja shqiptare mund te kultivoj.

Dhe nuk mendoj qe ne duhet te duam me shume njeri-tjetrin.. por te jemi me pak "kok-derra" e me shume te bashkuar duke pranuar shumllojshmerine e mendimeve.. qe eshte pasuri e jo ofendim per medimin personal.

Dardanus

Primus registratum

Ne jemi shume krenar per te, edhe pse ajo kurr nuk e tha as nje fjale per neve, as te mire e as te keqe, dhe u varros ne Kalkute e jo atje ku kishte lindur, qe do te ishte shume domethenese per neve sikur ajo te thoshte se paku qe popullin e saj po shfaroset nga nje kriminel i qmendur dhe te varrosej tek ne, ne Illyri. Por kush e di, ndoshta ajo ka dashur qe te mos e dije bota qe eshte shqiptare, ndoshta ka patur qejf te jet nje italiane fallso siq po deshirojn disa shqiptare tek ne tash pas luftes, dhe ka qen e turperuar qe i perket nje populli qe 80% jan musliman "te pa fé" dhe "armiq" te krishterve, dhe na ka futur edhe ajo ne nje thes me Bin Ladena e Talibana, dhe ka pas mendimin qe populli shqiptare nuk ekziston por ka vetem Italian, Turq dhe Grek qe jetojn ne disa vende qe quhen Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni, sikur vllezerit tane ketu ne trojet tona, qe i perkasin fese se saj dhe qe po na quajn Turq ose Arab.

----------
Budalltë nuk e kan zbulu barutin, po ata po te prishin plumb.

Marathonman

Primus registratum

Agnes Gonxhe Bojaxhiu apo Nene Tereza eshte e njohur me veprat bamirese ne emer te krishterizmit e veprat e saja nuk kane te bejne asgje me Shqiperine Enveriste qe e perdhunoi dhe e tradhetoi Shqiptarizmin pra edhe Krishterizmin, e poashtu disa Arnautllara deshirojne te perfitojne nga veprat e saja se ajo na qenka e Shqiperise.
Jeni bere mislimuna por prape se prape doni ti shfrytezoni veprat e Krishtereve.
TURP

Dardanus

Primus registratum

Marathonmani e verteton tekstin tim, faleminderit.

---------
Me pas kan une ti , kisha pas qef me kan une.

kush

Primus registratum

nene tereza shqiptare... hmmm
per mua ajo vetem shqiptare nuk ka qene. ajo mund te kete pasur gjak shqiptar po pse valle nuk e permendi qofte edhe njehere te vetme origjinen e saj? pse nuk e tha qofte edhe nje mesazh shqip per ne kushrinjte e saj? apo kishte frike se mos kjo do tjua zbehte famen e saj? ne fakt keshtu eshte. 99% e atyre qe kane degjuar per te nuk e dine se ne dejet e saj rridhte gjak shqiptar, dhe po ta dinin nuk do ta rrespektonin kaq shume. kjo per faktin se ajo ishte nje ndersa shqiptaret qe bejne paudhesi njihen mire nga te gjithe. te pakten ne angli shqiptaret jane me famekeqet nga te gjithe kombet e tjere.
nuk dua ndez debate me keto qe thashe, keto i them vetem per shkak se une per vete plas nga inati kur mendoj se ate te gjithe bota e njeh si indiane. te pakten te deklaronte njehere te vetme qe une jam shqiptare qofte edhe ne gjuhen urdu pasi ajo nuk ka ditur shqip ose nuk ka dashur te flase ne shqip.
megjithate ne fund te fundit ajo eshte nje njeri dhe te gjithe njerezit gabojne.