ndrydhjet

Danae

Primus registratum
ndrydhjet

kam ndrydhur kycin e dores,mbaj mend qe gjyshja ime ma ferkonte me vaj ulliri fashonte dhe per nje dite me kalonte dhimbja,po tani qe nuk kam gjyshen ketu,dhe keta mjeket marrin vetem era antibiotike,me cfare ta heq dhimbjen e te mos pij ilacie?
doren e kam te mbeshtjelle me nje si doreze te madhe alumini,mbuluar me cope.
faleminderit danae

Raif

Primus registratum
Re: ndrydhjet

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb] kam ndrydhur kycin e dores,mbaj mend qe gjyshja ime ma ferkonte me vaj ulliri fashonte dhe per nje dite me kalonte dhimbja,po tani qe nuk kam gjyshen ketu,dhe keta mjeket marrin vetem era antibiotike,me cfare ta heq dhimbjen e te mos pij ilacie?
doren e kam te mbeshtjelle me nje si doreze te madhe alumini,mbuluar me cope.
faleminderit danae [/qb]
Me nevoitet pak me shume dij ne lidhje me problemin tuaj: Ju mund te pershkruani problemin pak me detalisht(p. sh. vendi i semur eshte i ajur? I ftofet? ose zhdukje muskuli ne at pjese etj.) ose me tregoni se si e ka quajtur problemin tuaj mjeku familjar (diagnozen)?

Danae

Primus registratum

diagnoza:distorsione del polso
dmth ndrydhje e kycit te dores,aty ku e kam ndrydhe me eshte enjtur dhe kam dhimbje po te loz doren,e kam te lidhur fort,me dhane antibioike kundra enjtjes po jane e fore per stomak,per kete arsye me dhane edhe hapa per stomak,per ta mbyllur me thane fashoje doren e lidhe per qafe.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb] diagnoza:distorsione del polso
dmth ndrydhje e kycit te dores,aty ku e kam ndrydhe me eshte enjtur dhe kam dhimbje po te loz doren,e kam te lidhur fort,me dhane antibioike kundra enjtjes po jane e fore per stomak,per kete arsye me dhane edhe hapa per stomak,per ta mbyllur me thane fashoje doren e lidhe per qafe. [/qb]
Duhet marr bimen Bari i Eres (vetem lulet dhe fletet) dhe duhet qitur ne nje ene te emailueme metalike: 2 luge te medha bime me nje liter uje te ftofet dhe pas 8 oresh duhet vakur (e kursesi me i nxe shume) dhe pasi e keni kulluar e futni pjesen e dores te semur ne at uje per 15-20 minuta. Rezultati do te jet se menjihere do te ndieni lehtsime dhe nese e perseritni te njejten gje nga dy here ne dite, shume shpejt do te humbet te ajurit me kusht se eshte i cekur ne muskuj, dhe gjithnji pas ketij tritmeni duhet lyer doren me ekstrakt vaj te Preshtit dhe cdo gje do te jet ne rregull.
Nese eshte i ajur ashti, me tritmenin si me lart prap do te keni ndihme por ju nevoitet edhe nje ilaq qe e punoi Une per ta eliminua problemin brenda 7 ditesh.

Guest

me falni por emrat e bimeve si mund ti kerkome neper farmaci neve????
a mund ti thuash emrat ne latinisht se eshte e veshtire per te ndjekur kuren pasi edhe une kam te njejtin problem si te danae.

thx per keshillen,
dott.essa

Raif

Primus registratum

me falni por emrat e bimeve si mund ti kerkome neper farmaci neve????
a mund ti thuash emrat ne latinisht se eshte e veshtire per te ndjekur kuren pasi edhe une kam te njejtin problem si te danae.

thx per keshillen,
dott.essa

--------------------------------------------- ----

Me rregull, nuk duhet te ket problem nese e kerkoni bimen me emer zyrtar - boteror ne latinisht (kinezet kishin pas kerkue qe gjuha e tyre te jet zyrtare per bimet, meqense, sipas tyre, ata e paskan medicinen barishtare me te zhvilluar ne bote e ne realitet sa e paskan te zhvilluar po shifet me kete SARS-in).

Perndryshi me internet mund ta gjesh shume leht dhe shpejt emrin e cdo bime nga latinishtja ne nje nga gjuhet botrore.

Guest

me falni, por kerkesa ime nuk ishte tendecioze... duke pare qe jetoj nje nje vend llarg shqiperise dhe ka mjafte farmaci bimesh do kisha deshire ti kerkoja duke ecur vete dhe jo me internet..
nese ke mundesi te me dergosh adresat e siteve ose emrat shume faleminderit!
me shume respekt,
dott.essa

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb] me falni, por kerkesa ime nuk ishte tendecioze... duke pare qe jetoj nje nje vend llarg shqiperise dhe ka mjafte farmaci bimesh do kisha deshire ti kerkoja duke ecur vete dhe jo me internet..
nese ke mundesi te me dergosh adresat e siteve ose emrat shume faleminderit!
me shume respekt,
dott.essa [/qb]
Une nuk thash se kerkesa juaj eshte tendencioze, por ju dhash keshille se si mund te gjeni emrin e bimeve ne nje gjuhe qe juve ju nevoitet:

Ne internet p.sh. yahoo.com e shkruani emrin (fjalet duhet shkruar ndamas) e bimes ne latinisht dhe kliko ne butonin "kerko" dhe shume shpejt do gjesh emra tani lypni cka doni...
kjo ishte menyra (e mundshme) te mesoni emrin e bimeve qe juve ju interesojn e sa i perket ku mund ti bleni ato, sipas te gjitha gjasave ju mund te bleni vetem ekstraktin me vaj ulliri te Preshtit ne farmaci te ndryshme kurse bimen apo bimet jo.
Bimet duhet ti kerkoni ne ndonje dyqan qe shet bime dhe prodhime ushqyese natyrore, dhe meqense nuk po e dij se ne cilin shtet ndodheni nuk po mund te ju keshilloi me shume.