Re: Ndonje mesim nga Gjeorgjia?
Gjeorgjia mund te kishte mesuar nga Shqiperia ne zgjedhjet e 96, dhe kriza e dhunshme e 97 Blend.
Persa i perket rastit gjeorgjian, ai u zgjidh me largimin e Shevarnazes.
Sidoqofte, problemi qe po shtrohej sot ne mendja, eshte se si do te qeverisin politikanet e rinj dhe pa pike pervoje te meparshme nje vend me aq shume probleme si Gjeorgjia.
Me sa e kuptova une, dhe me sa kam vene re: ne bote ka plot njerez qe mendojne se e vetmja menyre qeverisese per disa vende eshte nepermjet sistemeve autoritare dhe udheheqjes se nje burri te "forte" i cili merr ne dore situaten dhe nxjerr vendin nga kriza duke u bere zot i tij.
Nese do te mendonim se Nano po perpiqet te beje te njejten gje (duke pasur parasysh krizen brenda PS, krizen qeveritare me dy ministra mangut, nder ta dhe Ministrin e Jashtem) si edhe "kryengritja" e Berishes, konflikti ende nuk ka shkuar deri ne ate pike dhe me sa e mas une pulsin e PS nuk ka per te vajtur.
Ceshtja do te zgjidhet ne kongresin e rradhes se PS, Nano ka shume mundesi te bjeri, PS do te riformatoje qeverine, Berishes do i duhet te presi zgjedhjet e reja vendore.
The Show Must Go On!