NDODHI TE VERTETA TE JETES TIME

elviskelmendi

Primus registratum
NDODHI TE VERTETA TE JETES TIME

Me ne fund erdhi koha qe ta le ket tragjedi pas kraheve.
Jam i lire perseri.
Per te gjith ata qe nuk e dijna akoma se cka me ka ndollur mua, gje e cila eshte normale pasi familja ime e ka mbajt sekret, un jam AUTORITARI dhe sapo jam liru prej burgut.
Skam nevoj qe te me thote kush qe burgosja ime pat zhgenjy, merzit e demoralizu krejt familjen time, shoket, shoqet, koleget, dhe qenushin e vogel. 4 muaj burg mu duken si 4 mauj e gjysem, dhe shoqeria me mungonte tmerresisht.
Por gjithcka ka kalu tashme.
Historia e tragjedise time vazhdon keshtu:

Isha me nje shok (i cili nuk eshte me shok)duke ba shoping ne nje shoping centre, ne dore kisha nje kuti plastike qumeshti. Gjate ecjes, ky ish-shoku im me ndeshi doren
kutija ra...qumeshti u shpernda neper pllaka.
Papritmas nje ze erdhi nga pas " A po ndyni vendet publike eeeee??" ishte nje si tip security-man i cili me tha qe do te me padiste tek autoritetet relevante per ndyrjen vendit publik.
Duke menduar qe oficeri po bente vecse nje shaka me kripe , ish shoku im i tha " ahaha ky e ka zakon me ndy gjikund".
"hahaha"-ja e vertete me erdhi pas nje jave....!!!!

Me erdhi si suprize kur teksa po laja pjesen e siperme te dhembeve, mu dorezu nje zarf i shenuar- "PRIVATE AND CONFIDENTIAL FROM GOVERNEMENT AUTHORITIES"
per nje cast mendova qe ishte nje leter-thirrje per
te me dergu ne IRAK por nuk ishte ashtu. Ishte me keq.
Me kerkoin te merrja nje avokat dhe te shkoja ne gjykate.

Duke qene qe skisha shum leke iu drejtova nje shokut time
qe te vishte nje kostum te zi dhe te pretendonte te ishte
nje avokat. "Vavsh ne ferr" me tha. Un ju pergjigja qe un "ne ferr jam tashme", dukes shpresu qe kjo pergjigje simpati-krijuese- do ta prekte ne shpirt....bera gjasme se po iki ...! dera e tij ishte mbyllur.

Keshtu spata cka te bajn tjeter vecse te merrja nje avokat shqiptar te lire dhe shkuam ne gjykate.
Gjykata nuk ishte ashtu sic e kisha menduar te ishte. salla ishte e vogel dhe e thjeshte tamam si kklase.
Gjykatesi nuk kishte veshur ate rroben e zeze qe duhej ta vishte. E kishte vene afer vehtes ne menyre qe ta vishte shpejt neqoftese superiori i tij vinte per kontroll.
Seanca zgjati 33 minuta. u denova 4 muaj burg. E GJITH BOTA MU DUK SE ME RA SIPER KOKES....( historia vazhdon....)

elviskelmendi

Primus registratum
Re: NDOLLI TE VERTETA TE JETES TIME

vazhdim...

Pas leximit te verdiktit , i thashe vehtes qe duhej te ruaja qetesine dhe ta merrja ket tragjedi si burre i vjeter ose burre i ri , dhe te pranoja qe gjithcka ndoll per nje arsye. Por cila ishte arsyeja??
Pas shtrylljes se trurit e gjeta qe aryeja eshte qe o per te tregu qe zyrtaret jane efficente ose kutite e qumeshtit duhen te trajtohen me kujdes. Pervec kesaj un shtrullja trurin si te arratisesha nga burgu.
U mundova te perdorja MSN ne burg per tju mail shokeve te mij e te me ndihmonin per tu arratisur, por sistemi kumpjuterik atje ishte shum i ngadalte. Per ti bere gjerat edhe me keq , smund tu dergoja winks ose nudges, pasi ishte nje version i vjeter. Por per cudine time kishte nje kamer!!!!! deri sa e mora vesh qe ishte per gardianet per te na monitoruar ne te burgosurve.
ISHTE SI NJE FERR PA FLAKE.

Keshtu atje qendrova per 4 muaj. Guardianet me thonin qe nese sillesha mire do me lironin me heret. E dija qe po me genjenin sepse kuptoja nepalezisht, dhe i degjova tek po qeshnin me njeritjetrin duke thene qe ishte nje menyre vetem per te me be qe te sillesha mire.
Pamveresisht kesaj un u solla mire, dhe ne fakt me liruan 2 ore me perpara afatit pasi u duhej te benin vend per te burgosurit e spoardhur.

Avokati shqiptar erdhi e me takoi e me tha qe kishte korruptu disa autoritete prandaj me liruan 2 ore me heret. E falenderova dhe e pyeta pse pas gjith kesaj kohe akoma vazhdonte te ishte kaq i preokupuar devotshmerisht pas "my case"- ceshtjes time....??? ai vuri buzen ne gaz e mu pergjigj.....skam pas tjera "cases"- ceshtje /pf/images/graemlins/frown.gif(.

pinkparadise

Forumium maestatis

i bi te jet e vertete kjo historia eee??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

-shume e çuditeshme per te qene e vertete

-pse e fute ke thashethemet nese eshte e vertete

e paske humorin gjall /pf/images/graemlins/laugh.gif edhe pas ksaj /pf/images/graemlins/laugh.gif
/pf/images/graemlins/wave.gif

ALTIN

Primus registratum

/pf/images/graemlins/grin.gif Kjo teme do kete sukses ne te ardhmen /pf/images/graemlins/grin.gif

elviskelmendi

Primus registratum

hahaha pink /pf/images/graemlins/smile.gif ...e vertete eshte e vertete /pf/images/graemlins/smile.gif.

Altin, thx per inkurajimin ahahaha

elviskelmendi

Primus registratum

"HUMBJA E PORTOFOLIT ME DT 31 DHJETOR"

Duke qene qe isha shum i merzitur ne shtepi, vigjiljen e vitit te ri mendova te dilja per nje xhiro.
Teksa po sillesha neper treg pashe nje lepurush te vogel dhe vendosa ta blija.
Sapo u ber gati ta blija vura re qe me mungonte portofoli!!!!
Me te shpejte ju drjetova stacionit te afert policor dhe u ula. I thashe policit te ri para meje qe 'kam humbur portofolin", Te lutem dergo djemat ta kerkojne menjehere.
Ai u pergjigj "smund ta bejme zoteri"! Un i rashe tavolines me force dhe ulerita me sa pata ne koke " Je nje bastard i padobishem"!!! Ai tha - "qetesohu zoteri" Un i thashe- "okay". E gjith kjo ndolli ne 5 sekonda.
I merzitur ne kulm shkova ne shtepi ku me erdhi nje ide sensacionale. Hapa kompjuterin personal dhe hyra tek google.com dhe tek kutia 'search"- 'kerko" shtypa fjalen "portofoli im". Por per cudine me te malle dhe per zhgenjimin tim edhe interneti spo mund ta gjente portofolin tim. Fillova te perlotesha!!! me vrap ju drjtova dhomes time , u holla permbys ne shtrat dhe fillova te qaja me denese. Teksa po thaja syte me shpinen e duarve dallova portofolin mbi komodine. Ndersa po mirrja nje fryme te malle lehtesuse , mendova, -eee ja pse smund ta gjindte interneti portofolin tim...."

bebi

Primus registratum

si mor t'paska ndodh kjo pun' naten e vitit te ri /pf/images/graemlins/frown.gif
shko t'kndojn' hoxha, se kushedi kush t'ka marr msysh. /pf/images/graemlins/frown.gif

bebi

Primus registratum

po s'ka gja mor, hoxha s'ban dallime.
shko te hoxha i kuqit, se kam ndi se aj asht dor' me nji /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

elviskelmendi

Primus registratum

Po pra po me meson bukur ti...ai te len derrin mac en dore maj...ahahah. Te ishte ken noj hoxhallare (me e' ) bela ja kishte vle me u nis e me shku en shkoder....:) (eh ku jam un vec ...askujt nuk i shkon menja perzoten)

bebi

Primus registratum

jeee, po pse ti a e ke n'mend me lujt me te: "kujt ti mesin kerri n'dor'?" /pf/images/graemlins/lol.gif

grupi, paske shku lerg eee. lum si ti, e mjer na q1 kena met pa dal jasht shtetit /pf/images/graemlins/frown.gif

Princesha

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
(eh ku jam un vec ...askujt nuk i shkon menja perzoten)

[/ QUOTE ]

ku kshu ne burg modern, ku ka edhe kompjuter a?

Boll i toce njerzt e shkret n'rrena he burr, se per mu vazhdo ti. /pf/images/graemlins/cool.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Autoritar ku jeton ti??
Permende Nepalin, ec per mbare ishalla pra andej.

Burg burg,po kto updatet e fundit te kompjuterit si paske lene pa mesuar.Diku godet ti, po do e gjejme dhe objektivitn tat se shpejti /pf/images/graemlins/wink.gif

elviskelmendi

Primus registratum

Blue: Jopo me lujt kala dibranshe....ahahaha.

Rozalina: Shife si me sulmon a thu se imagjinata nuk eshte aktivitet human...:) /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Lips: Ku jetoj un??? itu afer ma ...e ke parasysh Indonezine ??? ngjitur me te...in singapore

^^MIA^^

Forumium maestatis

Uu rrezik ti duhet te jesh ai i kinezi qe dinte me shkrujt shqip /pf/images/graemlins/laugh.gif

elviskelmendi

Primus registratum

Jo jam nje prej atyne Ujgurve te ram ne Babrru te tiranes /pf/images/graemlins/smile.gif

VoGeLuShI

Primus registratum

Autoritar kush eshte ky xhaxhi tek avartari jot??? /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/blush.gif

elviskelmendi

Primus registratum

Eh ça te bo burgu...

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/shrug.gif
me ka dobsu krejt /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

elviskelmendi

Primus registratum

Autoritar kush eshte ky xhaxhi tek avartari jot??? /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/blush.gif

[/ QUOTE ]

UN MAR /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif!!!