Ndikimi i henes

b.k.

Primus registratum
Ndikimi i henes

Une duhet te gjej disa referenca per kete, po kohe me pare ne nje prezantim degjova nje krahasim interesant.
Nderkohe qe maniako-depresivet (po gjetem ndonje term me te sakte) i kane ritmet e tyre te gjendjes se humorit shume te qarta, njetezit e tjere i kane ata me te lehta dhe qe vihen re me pak. KA pak lidhje me ciklin biologjik, (p.sh per femrat 28 dite) dhe po ashtu me ciklin diellor.
Prandaj eshte me mire per njerezit qe te shohin diell, dhe qe te flene gjate nates, e punojne gjate dites.

TAO-TAO

Primus registratum
Re: Re: Ndikimi i henes!

Mbase jam une shume skeptik qe nuk besoj ne gjera te tilla. Per mendim tim jane vetem gjera psikologjike qe kane te bejne me ndonje crregullim mental. Pra thjeshte nje mosfunksionim sic duhet i TRURIT. Mos harro se tkurrja e muskujve dhe leshimi i hormoneve jane dy procese qe kontrollen nga truri. E nese ky i fundit, per arsye qe nuk kane fund, nuk funksionon ashtu si duhet crregullime te tilla jane te pritshme. Ne mos gaboj edhe vampiret (njerezit vampire) e kane nje shpjegim shkencor, nuk mund te durojne dot driten e diellit (nuk eshte letale si neper filma). Shumica e lajmeve sot sencacionale sot jane pjelle e dikujt ne kerkim te fames ( e raste te tilla ka plot).

gangsterja

Primus registratum
Ndoshta edhe mund te ndikoje,varet nga karakteri i personit dhe per ate qe ka nevoje per te shpetuar nga makthet.